EURO ? Tešíme sa na EURO ? Chceme EURO ?

nika-v

elle a načo sa teraz zbytočne zamýšľať nad ideologickými hrozbami,stratou identity a uvažovaním nad tým ako celá EU funguje? Ľudí teraz momentálne trápia vysoké ceny potravín, palív, obavy čo prinesie euro a ako sa to zvládne. Je celkom možné, že za 20-30 rokov budú štáty EU opúšťať alebo hľadať iné spôsoby existencie EU. Zmeníme to my, obyčajní ľudia, načo nad tým filozofovať? Na to sú tí naši vyvolení, my môžeme akurát rozhodnúť komu z nich vo voľbách dáme svoj hlas.

fraisee

necitam dlhe prispevky ak ano, tak len minimalne, tvoje som tu necitala, tak neviem o co ide. a vies preco ich necitam? lebo ma to unavuje.
ale ak ti ide o to, precitam si ich, hadam nezaspim pri tom...
...ok, precitala som si, nesuhlasim s tebou. spokojna?
nesuhlasim s tym, ze rovnaky vysledok (vyssiu z. uroven) by sme dosiahli aj bez clenstva v eu.
ja sa tu nebudem rozpisovat o vyhodach a nevyhodach eu, lebo je to aj tak jedno. da sa na to pozerat z dvoch rozlicnych stran. a mohla by som sa tu rozoberat donekocna, tiez by som tu mohla pisat litanie pre a proti. ale naco? koho to zaujima? nebudem pisat o politike, ked sa o tom aj tak kazdy ucil v skole do aleluja a jadro informacii je rovnake, len kazdy si to vysvetli po svojom.
dufam ze si spokojna, no a vzdelanim by som sa tu moc neohanala, pripominam, ze dnes sa dement dostane do kadejakej funkcie a vychodi kadejaku skolu, ale malokto sa tomu aj naozaj rozumie.
a nemienim sa tu s tebou natahovat.

elle

Vidim ze nemas svoj nazor na vec, o.k. necham ta tak, na tvojom mieste by som sa tiez citila trapne ze nevies primerane reagovat na danu problematiku:-)))Nabuduce tu neskac prosim ta do vzdelanych ludi, a pis radsej k veci, budes uzitocnejsia...

fraisee

elle, uz som povedala ze som sa k tebe vyjadrila, musis mi prepacit, ale dlhe prispevky necitam. ale verim, ze co si napisala je poucne :D

elle

No co Fraisee, akosi sa neozyvas, ziadna spatna vazba nebude? Rada by som si precitala aj tvoj taky obsirnejsi nazor na vec, kedze predtym si nemala problem ma oznacit ako "scestne rozpravajucu"...

keituskaaaa

Co nam prinesie_hmm skor co uz nam prinieslo..prisla som z Anglicka na dovolenku a co to tu nemame_benzin drahsi,o jedle ani nehovorim,ceny niektorych dvojnasobne(!)ako v GB.Jedine co mne euro prinieslo je chut zvracat ked mame niektore ceny vyssie ale platy su v GB 3-4nasobne Teda..nemam slov...

nika-v

moniqa87,máš pravdu, zo začiatku to bude možno ťažké, tie ceny trocha porastú, ale euro má význam hlavne pre budúcnosť. My Slováci sme toho už dosť vydržali, zvládneme aj euro.
majka, ty si ozaj robíš veľké starosti dopredu. Kľudne môžeš po vyštudovaní odísť do zahraničia, určite ti to prospeje, zdokonalíš sa aj v cudzích jazykoch. Ale mnoho ľudí sa už vracia zo zahraničia domov.
Prijatie eura je len výmena jednej meny za druhú. Hodnota zostane rovnaká.
Horšie veci ľudia zažili v roku 1953, keď bola mena peňazí v pomere 1:5. Vtedy ľudia prišli o svoje peniaze a úspory, a tiež prežili.

elle

k euru len tolko, ze sa velmi nic nezmeni,parita meny sa fixne na jednej urovni a ceny tovarov a sluzieb su predovsetkym urcovane urovnou ponuky a dopytu na trhu. ceny sluzieb mozu vzrast o nieco viac ako ceny tovarov.
je to vsak prilezitost pre obchodnikov, prave v case konverzie, navysit ceny mierne, viac alebo nesmierne :) psychologicky : ))) zaujimavy bude nas hospodarsky vysledok, ktory ovplyvni mieru inflacie. nie je to samotna mena, ktora ma na to najvacsi vplyv...