preventívna prehliadka na gynde - zmeny?

silviia

jaj a od 40 je povinna mamografia , myslim raz za 2 roky? ale to by som zvazila ci ist ci neist... ale sono prsnikov urcite

silviia

zalezi to len od konkretneho gynekologa/hovorim o statnom, nie sukromnom/, moze kazdorocne alebo raz za 2-3 roky sam si urcuje limity jak sa rozhodne je na nom. v preventivke je okrem ineho/teda okrem bezneho cyno vysetrenia vratane cytologie z krcka/ i sono prsnikov raz rocne a raz rocne vsetky brusne onkomarkery odoberane z krvi vratane gynekologickeho/spolu 5/. taktiez moze zobrat krv na krvny obraz a biochemiu+CRP, predovsetkym pecenove testy

hula

Už aj tak väčšina lekárov je súkromná.Aj môj je súkromný,ale teraz tu riešime preventívne gynekologické prehliadky-hradené zdravotnou poisťovnou.

barbinka

tak ja kvôli tomuto chodím k súkromníkovi. síce si zaplatím, ale urobí mi všetko, čo si želám a je o mňa dobre postarané. aj keď by to malo byť aj peňazí.

hula

Ja som bola tiež na prehliadke a neurobili mi ster z krcka,pretože vraj od nového roku-pokiaľ je dvakrát za sebou negatívny nález-tak máme nárok iba raz za tri roky na vyšetrenie prevencie rakoviny krčka maternice.Vraj sú zmeny aj na ďalšie vyšetrenia,aj vek.No super!Hlavne,že sa všade hovorí o prevencií,a tak to zmenia.Mám 36 rokov,a od 25 rokov chodím pravidelne na preventívne gynekologické prehliadky,pri ktorých mi stále robili do teraz ster.