pisomna cast maturity z nemciny

Príspevok v téme: pisomna cast maturity z nemciny
emusa

ahojte, na buduci rok maturujem z nemciny. a chcem sa vas spytat, ci musim absolvovat pisomnu cast maturitnej skusky, ked mam zvladnuty kurz nemciny a obdrzala som diplom. viem, asi je to samozrejme, ale znamy mi povedal, ze kedze mam ten diplom, pisomne skusky uz robit nemusim. je to pravda? neviete o tom nieco? dakujem:)

eva02

Ja si myslím, ked si toľké veci absovovala a máš diplom nemusíš nad tým uvažovať-nebude problém zvládnuť písomnú bčasť jazykovej skúšky a do tej doby Ti pribudne i rožšírenejšia slovná zásoba a prehlbí sa gramatika.

mademoiselle

jej DESmodka, zase sa stretavame na teme:-) NO ja ked som chodila na strednu- na gympel, tak u nas sa z nemciny robil Sprachdiplom a kto ho mal urobeny, tak nemusel maturovat potom z toho. No ale neviem na aku skolu chodis a dalsia vec je, ze na tuto otazku ti mozu odpovedat iba v tvojej skole. Co jedna skola uzna, dalsia nemusi. TAk sa spytaj neikoho v skole.

DESmodka

sestra mala tiez statnice z anglictina, ale maturitu musela absovlvovat aj tak.. aj pisomnu cast aj ustnu... ziadna ulava... akurat pri prijmackach na vysoku skolu jej to bolo zohladnene