Škodí zmrzlina?

Príspevok v téme: Škodí zmrzlina?
eskimacik

Mojím najväčším hriechom je nadmerné konzumovanie zmrzliny. Každé leto kvôli tomu priberiem, lebo jej zhltnem obrovské množstvá. Cez zimu potom tie kilogramy pracne dávam dole. Asi tomu málokto uverí, ale som schopná denne skonzumovať aj dva litre zmrzliny. Niekedy si hovorím, že sa jej musím prejesť, aby mi bolo zle a sprotivila sa mi, ale zatiaľ to nevyšlo. Už som z nej párkrát aj vracala, ale o dva dni sa chuť na zmrzlinu vrátila. Mám pritom rada iba smotanové, neznášam napr. ovocné. Keďže sa mi nedarí svojho zlozvyku sa zbaviť, rada by som aspoň vedela, či mi to môže vážnejšie uškodiť.

LMarika

Uskodit by ti to mohlo, pokial by si mala intoleranciu na laktozu alebo na gluten, sorbit, pripadne na inu zlozku zmrzliny. Kedze si uz aj vracala, pravdepodobne to bola silna bolest hlavy, trvajuca viac hodin, po ktorej nasledovalo vracanie a bolest hlavy po povracani sa razom zmizla. To by mohlo znamenat, ze mas intoleranciu na laktozu. Skus rano nalacno vypit nejaky velky pohar mlieka, ci ti nebude skrvkat v bruchu a ci nebudes prdiet, pripadne ci na zachod nepoletis a neprezenie ta hned. Ak ano, tak navstiv gastroenterologa, ktory ti urobi gastroskopiu, v ramci ktorej poziadaj o doplnkove vysetrenie enzymov a povedz, ze chces vediet, ci mas na laktozu intoleranciu. Vysetrenie by malo byt zadarmo, mozno za nejakych par drobnych... Ak sa tato diagnoza potvrdi, budes sa musiet zmrzliny vzdat, ale traviaci system sa ti podakuje a kilecka pojdu dole aj same od seba. Uz len preto, lebo si sa vzdala niecoho, na co tvoj oranizmus nema dostatok enzymu, aby to mohol stravit. A mozes si potom urobit nejaky experiment, vyskusat po domacky vyrobenu zmrzlinu, urcite niekde najdes recept...

simka111

Existuje ešte niekto kto sa po zjedeni kopčekovej zmrzky cíti tak divne ako ja ???ň

Mám po nej nafuknuté brucho,je mi zle na žaludku, hned sa citim akoby som mala byť chorá, zvnútra cítim akoby som mala opalene hrdlo aj žaludok.... je to taký zvláštny pocit...

mira

Zmrzlina obsahuje okrem spústy chemických prísad nevhodný cukor a nevhodný tuk. Tuk v spojení s chladom má za následok usádzanie tohto tuku v tele. Usadeniny stužených tukov sú základom cýst, kalcifikovaných zhrubnutín na cievach, orgánoch.
Kedysi som neurobila nákup bez nanuku. Po hodine som mala chuť na ďalší a bola som v bludnom kruhu. Teraz ich nejem a ani mi neprídu na chuť.

rockerka

NO JA BY SOM TI HLAVNE ODPORUCILA OVOCNE ZMRZLINY....2 LITRE?????? OH MY GOD!!!!!!!!!!!! Ked uz daj si na zaciatok najviac tri nanuky denne...............

RNG

agina to tu povedala jasne, velmi skodliva zmrzlina nie je ale az na vynimky su to prazdne kalorie a zbytocny(skodlivy) cukor.
Kto chce nieco relativne zdravsie, su aj rozne ovocne drene z mrazene ovocne a zeleninove stavy.
To chladenie zaludka nie je velmi zdrave, samozrejme, ale trochu snad nezaskodi prilis.
Treba prihliadat aj na psychologicky uzitok, ked nam to sposobuje dobre pocity, to tiez pomaha telu.

agina

No pokial sa v zmrzline nenachadza bakteria listeria alebo salmonela, tak az tak strasne neskodi,okrem toho, ze nema ziadnu vitaminovu hodnotu a obsahuje vela rafinovaneho cukru /priberanie/.

hlavne

Hlavne je draha a uz sa to moc neoplati....Nanuku je viac za menej korun.A pri zmrzline je to tak,ze vsetkeho vela skodi a kym nemas alergiu na mieko a v zmrzline nieje salmonela tak to neries:)))