šedivenie vláskov

Príspevok v téme: šedivenie vláskov
nicolka

Mám 4-ročnú dcérku,ktorej som cca pred rokom objavila šedivý vlások. Pred pár dňami som našla ďalší. Nie som úzkostná (veď sme si preskákali už oveľa závažnejšie veci...), ale vzhľadom k tomu, že má takmer čierne vlásky, tak mi to \"udrelo\" do očí. Prosím Vás, máte s tým niekto skúsenosť, príp. nejaké vysvetlenie? Mne sa to totiž nezdá v poriadku, len dúfam, že to nie je prejav nejakej skrytej choroby, nerada by som niečo zanedbala. Ďakujem za každý podnet či radu.

fiona

a možno je malá "zimný typ"podľa farieb, t.j. tmavé vlasy, bledokoží. z vlastnej skúsenosti viem a potvrdila to aj jedna kaderníčka tu na fore, že najviac šedivých vlasov majú práve tieto typy ludí.

nicolka

alti - veľká vďaka za zdroj informácií (odp.lit.),mrknem sa na to. Je to dosť zaujímavé! Ďakujem aj za tipy na konkrétne potraviny. Inak, myslím, že malá dostáva vyváženú stravu (o tej v škôlke radšej pomlčím...), je pravda, že zeleninka jej veľmi nesedí, ale napr.nepapá sladké, nepije sladké, ale je fakt, že tých zložiek stravy, ktoré odporúčaš, nemá veľa. Tak jej to skúsim vynahradiť a uvidíme, či nastane zlepšenie. Snáď mi nezošedivie v detskom veku :-) Pekný víkend.

[zruseny12]

nicolka,nemozem to najst,ale viem ,ze som o tom citala...ale vidim,ze uz ti tu niekto napisal,dnes bol syn doma a chcela som sa poozriet ci ten sedivy vlas tam este ma,ale zabudla som...inokedy...takze idem mrknut na to teraz ked viem co to sposobuje...co ti tu poradili,ci to mam aj ja v knihe a ci sa to zhoduje...

alti

biotin je zo skupiny B vit., takze :
Biotin /vit. H, koenzym R/ - orechy, ovocie, drozdie, vajecny zltok,mlieko, ryza natural

alti

O moznom nedostatku mineralov a vit. pri sediveni vlasov z knihy Franka Navratila : Holisticka vyziva pre kazdeho a z knihy Earla Mindella: Vitaminova biblia :
treba doplnit - prirodny zdroj
B vitaminovy komplex - drozdie, listova zelenina, strukoviny, hrozienka, orechy, mandle, slnecnicove semena, arasidy, losos, banany, celozrnne pecivo, avokado
Kyselina paraaminobenzoova - zlty melon
Vit. F - rastlinne oleje, semena slnecnice,, orechy, arasidy
Jod - produkty mora, jodidovana sol,mleicne vyrobky, hriby, slnecnicove semienka
Odporucam Ti velmi sa farbou vlasku dcerky nezaoberat. Snaz sa zabezpecit celej rodine zdravu a vyvazenu stravu, podla moznosti velky podiel cerstvej zeleniny a ovocia. Je dolezite, aby dcerka bola zdrava, pekne rastla a vsetko bude OK :o)