zadržiavanie stolice

Príspevok v téme: zadržiavanie stolice
boráková miroslava

Môj 6-ročný syn má problémy so stolicou.
Pozorujeme to z manželom už 3. mesiac. Syn jednoducho v zápale hry zadržiava stolicu. A potom zistíme, že má špinavé slipy od stolice. Začalo sa to stávať v škôlke keď chodili vonku na dvor.Stalo sa to 2,3-krát a po pár upozorneniach bolo všetko zasa v poriadku.O dva týždne som ho po príchode do škôlky našla vonku na dvore čupieť mimo detí a podľa chôdze mi bolo jasné, že má v gatiach naložené.Doma sme sa o tom zhovárali a syn nám vyrozprával, že v škôlke majú malé záchody len pre dievčatá a veľký je pre chlapcov, ale tam chodia len močiť - tak povedala pani učiteľka.Snažili sme sa mu s manželom vysvetliť, že hociktorý čistý záchod je určený na kakanie aj cikanie, s tým, že sa o tom porozprávame aj s pani učiteľkou.Na druhý deň, ma už pani riaditeľka upozornila, že sa syn pokakal, že vraj v spánku, ale on tvrdí, že to bolo ešte pred spaním vonku na dvore. Takže som hodili o tom reč s pani riaditeľkou, a povedali aký máme problém s rozdelením záchodov v škôlke, s tým že pani riaditeľka povedala, že mu to vysvetlí.
Potom to bolo v poriadku.A teraz už druhý týždeň máme tento problém doma.
Jednoducho syn zadržiava stolicu vonku pri hre i doma a potom to zrejme neudrží a takz. pustí do gatí.
Nevieme čo s tým, či máme navštíviť detského psychológa , alebo ísť na odborné vyšetrenia. Syn po narodení bol operovaný - atresium duodena.

kajusQa cmuk

No po 1.radsej by sa mal ist vykakat lebo potom boli brusko a za 2.ked ma velku stolicu tak treba jest jogurty!

jolka

moj vnuk ma take iste problemi má 6rokov a často má špinavé slipky.Tvrdi že nevedel že mu treba isť na záchod,ale stáva sa to vtedy keď sa zapozera do rozpravky,alebo do hri.

ada 077

skus ho nejako naucit , ze zachod je jeho \"kamarat\":D ako hravou formou , tak to myslim.deti sa skor ucia / zvykaju si pomocou nejakej hry ako rozprávania. niecim ho motyvuj napr. nieco dostane ,ked pouzije zachod alebo sa s ním hraj ,ze jeho oblubena hracka chodi na zachod.a ked ani toto nepomoze ,tak by si sa mala poradit s odbornikmi.drzim ti palce aj tvojmu synovi:)