zdurene uzliny?

Príspevok v téme: zdurene uzliny?
fazula

zdravim vospolok, mam akutny problem. poslednu noc som sa budila na ostru bolest, ako ked rastu osmicky, alebo je zapalene ucho. ale nic z toho mi nieje. odkedy som vstala - dvihla hlavu - velmi ma boli prava uzlina (na krku). uz pri najmensom pohybe. neviem riadne rozpravat a boli to dost aj v klude. mam s tym ist na pohotovost? lebo citim ze sa to zhorsuje.. zacina ma boliet uz aj ucho. pripadne, vedeli by ste poradit, co na to? vdaka

nororv

ahojte xcem sa opytat minule som si vsimol ze mam na krku uzlinu ale iba 1 sa mi zvacsila pred tym som bol kus xory a ci to moze byt tym alebo co..?a ani neboli a ni nic ..??

titina

Fazula, a keď ťa bolela uzlina, nešírilo sa to aj ku hrtanu? Mňa bolí, resp. cítim tlak na hrtan (chrupavky), aj okolie hrtanu a precháda to aj do uzlín, sú také stvrdnuté. Výsledky od krčného mám dobré, štítna žľaza je dobrá, krčná chrbtica tiež. Tak neviem, aké vyšetrenie ešte skúsiť. Aký lekár vyšetruje hrtan (chrupavky) a uzliny?

RNG

Nuz,,ked si lekari myslia, ze si v, poriadku a nic ti nie je, to este neznamena, ze maju pravdu.
V tele mas desiatky roznych bakterii a virusov(teda okrem probiotik)a otazka je. ktora ti skodi, ze mas napuchnutu uzlinu.
Su najmenej 3 streptokoky zijuce v ustach na krckoch zubov, ktore ked sa dfostanu do krvneho obehu(cistenie zubov vytvori mikrotrhlinu v dasnach a tadial tieto preniknu do krvneho obehu a roznesu sa po tele.
Z virusov, podla demografie:
HSV1 mas na 95%
HSV2 mas na 20%
jeden z HPV mas na 80%
EBV mas na 98%
CMV iste aspon 20%
a pravdepodobne niekolko inych, menej znamych
Ked ti povedia, ze si uplne zdrava, tym myslia, ze nemas ziadne symptomy choroby, potom ale co je ta napuchnuta uzlina?!?
Ked nic ine, odporucam ti to, co kazdemu:
selen, zinok, probiotika a naviac pri najmensej bolesti v krku GSE a oreganovy olej, pokial to nezmizne.

fazula

RNG a myslis ze by som si mala dat vysetrit specialne to, ci som nemohla nejakym sposobom mat aj ja tu mono? alebo myslis ze je to uz zbytocne? ked som ju aj mozno prekonala (ak je to vobec mozne "len tak" ), mozem mat este nejake skryte nasledky, ktore sa raz prejavia?
btw, badam na sebe celkom zvlastne stavy a netusim comu ich mam pripisovat. no mozno sa az prilis pozorujem, ktovie.

RNG

fazula, mono je sposobene virusom Epstein Barr, ktory ma dnes v tele 98% ludi. "Prepukne" vtedy. ked mas telo oslabene a preto tu tlacim zvysovanie viralnej imunity. V tele mame stale viacero virusov, ktore ked je imunita oslabena(teda viralna imunita) rozmnozia sa a sposobia velke skody na tele.EBV sa prejavi hlavne na peceni, kde sposobi znacne poskodenie. Po Mono treba pecen vyhojit a regenerovat co najrychlejsie(protokol dr Berksona) inac sa nam telo zamori(pecen je filter a odmorovac krvi) a tym si koledujeme o vazne problemy so zdravim.

fazula

no ludia.
a nemohla to byt nejaka zvlastna forma neprepuknutej mono?
pretoze kamoska, s ktorou som dost casto, teraz lezi a bojuje s touto pliagou. a nikto v jej okoli nebol chory uz par mesiacov. nevravim ze to ma odomna, len ma to napadlo. chudatko :(
a dnes som bola s jej kamaratom, co s nou bol teraz 2 tyzdne a zrejme aj on to ma v sebe, len to neprepuklo zatial. moze aj on sirit nakazu?