Zuby

Príspevok v téme: Zuby
hmmmmmm

ahojte.zistila som ze za posledny asi cca 1/2 az 3/4 rok sa mi spravili 4 kazy.neviem ako je to mozme o svoje zuby sa staram ako len viem kazdy den si ich pravidelne umyvam bez zuvacky sa ani nepohnem tak mi to nejde do hlavy.mala som aj strojcek a zo zadnej strany zubov mi ostalo lepidlo dokonca este aj pod nim sa mi urobili :( vazne si to neviem vysvetlit.moze to byt sposobene nedostatkom niecoho?dakujem za odpovede

asdas8889

Problemy so zubmi nie su len z nedostatku cistenia zubov, ale aj nespravnej vyzivy a parazitov. Obmedzit cukor a odparazitovat sa, najdi si na internete o tom nieco,je toho velmi vela.

Eva531

Ja zacinam tak, ze si najskôr poriadne vyplachnem usta, potom vycistim medzizubnymi kefkami Curaprox, potom dentalnou nitou, potom znovu poriadne vyplachnem, poriadne vykefujem single kefkou Te-pe, potom znovu poriadne vyplachnem, vycistim pastou a zubnou kefkou Curaprox 5460, pouzijem skrabku na jazyk a po vycisteni uz bud vôbec nevyplachujem, alebo vyplachnem ustnou vodou. Zubne pasty a ustne vody striedam, pricom najcastejsie pouzivam Elmex cerveny, ale aj Elmex sensitive zeleny, dalej Sensodyne, Colgate sensitive. Jedna zubna pasta 75 ml mi vydrzi na dva tyzdne. Snazim sa to robit tak, ze ked si kupim zubnu pastu urcitej znacky, tak si k nej kupim aj ustnu vodu tej istej znacky. Zuby si umyvam po kazdom jedle vzdy, ked mam tu prilezitost. Pred par dnami som si kupila elektricku zubnu kefku OralB - Braun. Pouzivam ju iba raz za den ako doplnok k hygiene, takze nenahradzam nou beznu zubnu kefku. Odkedy pouzivajm aj elektricku, tak som spozorovala, ze mam zuby belsie a krajsie, hoci bieliace pasty nepozuivam a ani vybielit zuby som si este nikdy nedala.

chiqui951

zdravim, chcela by som sa pytat aku kefku a pastu pouzivate, aku by ste odporucili ze je najlepsia, ja som nikdy nemala problem so zubami, nenosila som ani strojcek ,plomby ziadne, ale v poslednom case mam dozlta zafarbene zuby hlavne vpredu..ocne aa dost mi to vadi, umyvam si pravidelne, nefajcim,nepijem vino ,nepijem ziadne "sladke" napoje , sladkosti tiez obmedzujem, co by ste mi poradili? dost mi to prekaza vyzera to ze si neumyvam zuby alebo co..

vipi

a este by ma zaujimal vas nazor (najlepsie zubneho lekara ak tu nejaky je) ci sa da zubna nit zrovnavat s medzizubnymi kefkami, alebo treba predsalen radsej pouzivat medzizubne kefky. dakujem

mirka 23

No to ja všetko viem, ale koľko obyčajných ľudí si vie poriadne vyčistiť zuby bez pasty? Veď väčšina nepoužíva ani medzizubné kefky!

re mirka 23

musím na tvoju pripomienku protestovať, čo sa týka zubnej pasty a gélu, pretože na dokonale vyčistenie zubov nepotrebuješ ani jedno ani druhé to znamená, že zuby sa dajú dokonale vyčistiť len s pomocou kefky.
Zuby stačí čistiť jedenkrát za deň a poriadne teda zubnou kefkou s krtátkou čistiacou hlavičkou a rovno zastrihnutými štetina a hlavne musí byť mäkká, a medzizubnou kefkou viac na www.dentalalarm.sk alebo www.zdravedasna.sk :))

hmmmmmm

samozrejme ze chodim na prehliadky doteraz nic vazne vsetko v pohode a zrazu vsetko naraz vazne si to neviem vysvetlit.ale co uz mne zubar dako velmi nevadi