Candida v crevach

vitavi

Kandide sa darí v kyslom prostredí viac ako laktobacilom.
Preto sa snaž vytvoriť mierne zásadité prostredie v črevách, vyhýbaj sa kyselinotvorným potravinám ako jednoduché cukry a povzbudzujúce látky, mäso, mäsové a mliečne výrobky, vajcia, chemikálie. V takom prostredí stačí doplniť kyslomliečne baktérie trochou kvasenej zeleniny a budú sa úspešne množiť a vytlačia kvasinky, hnilobné a choroboplodné baktérie.

Názov bezsacharidová diéta je nešťastne zvolený. Medzi sacharidy sa tu zaraďujú i obilniny, hlavne nerafinované, neobrusované. Z nutričného hľadiska sú to diametrálne odlišné látky ako cukor, med alebo ovocie. Obilniny spolu so zeleninou vytvoria správne pH.
Rafinovaný cukor je jedna z hlavných príčin rozvoja kandidy, straty imunity a rozvoja psychických a ostatných civilizačných chorôb.

RNG

Candidu si v crevach vypestujes sam zlou stravou bohatou na cukry a sktoby a chudobnou na mikroblakniny a probiotika. Ked to obratis, tak candidu postupne vytlcies, vlastne ju vyhladujes a probiotika, hojme nasadzovane a podporovane mikrovlakninami ju vytlacia.Ked ju vytlacis z criwec a dobre si ich osadis probiotikami, tak tieto ti vyrobia dost protilatok na potlacenie candidy aj inde v tele.
Proticandidove doplnky su oreganovy olej, kokosovy olej, enzym Candex(celulaza a hemicelulaza vo velkych davkach).
Do chemickych antifungalnych by som isiel az ked mi velmi vysoke davky prirodnych nezaberu dostatrocne. Ale zatial som taky pripad nepocul, tj taskeho co bral masivne davky pri bezsacharidovej diete a nepomohlo mu to.Obvykle alebo nedodrzuju bezsacharidovu dietu, alebo beru zlomky davok odporucanych antifungalnych doplnkov.Mnohi ludia sa riadia navodom od vyrobcov, ktori sa neodvazia vysoke davky odporucat.

brightsky

Ahoj Shawn .

Pisem ti z vlastnych skusenosti a ak mas kandidu tak na diete musis byt az pokial ti nezmiznu vsetky priznaky a symptomy.
Zalezi v akom stadiu ju mas a podla toho sa treba liecit. Kandida v rozsiahlom stadiu teda z criev ked sa dostane do nosnych dutin , genital,ii pliesnam na nohach a traviacehi traktu vratane jazyka ked je bieli tak ti nepomoze ani ten najlepsi antifungalny prirodny doplnok. Ja osobne som odskusal asi vsetky co existuju vratane po dobu niekolkych mesiacov plus probiotika a ani neviem kolko toho bolo. Minul som asi 5000€ za pol roka a nic. Co potrebujes je dodrziavat dietu bez (tvarohu) a zohnat si apple cider vinegar (jablcny ocot) a robit klistyre aspon mesiac, potom zozen nystatin a robit klistire pokial ti vsetko neprejde. to moze byt od mesiaca do pol roka. Budes zhrozeny co uvidis ked zistis co si mal v crevach.. Plus potrebujes fluconazole. To je dalsi antifungal ale ten brat oralne. A hlavne posilnovat imunytu, ked je oslabena tak to je dvovod preco si dostal kandidu.

Drzim palce

Shawn

Dobry den, pri gastro enterologovi mi zistili candidu pretoze som maval hnačky, uz mesiac drzim nizkosacharidovu dietu jedavam vajcia, zeleninu, ryby, kokosovy olej, maso, tvaroh a podobne veci..Citim sa zatial dobre len sa chcem spytat, ze ako dlho tuto dietu mam este drzat a ci v mojej strave niesu nejake potraviny ktore tu candidu podporuju, chcem sa toho zbavit uz konecne a zacat priberat, venovat sa sportu no zatial ma toto ochorenie brzdi. Dakujem

tpet

Chorecrievko dakujem za radu aj ostatnym ,,,po troch tazkych dnoch sa mi ulavilo a mam sa fajn,dietu stale drzim a aby som bola silnejsia mi lekar doporucil lyzicku medu rano.myslim ze moj stav pocas 3 dni bol zapricineni odumieranim kandidy,(dufam).chcem sa este sytat ci po dvoch tyzdnoch diety mozem zacat jest ovocie.dakuje

RNG

Hnacka, zapcha a podobne su problemy s crevnou florou, co sa da riesit napravenim travenia, mikrovlakninami a probiotikami. Zvlast dobre na creva su napr aloe vera,colostrum, triphala a adaptogen DGL.
Hnacky zo streesu su tiez mozne, ale odstranenim stresu by mali zmiznut.

chorecrievko

ramp: ano mam, cca 10 rokov. zufali ludia robia zufale veci, co ti uz mam na to napisat. ale tak snazim sa teraz vypustit len jednoduche cukry a prilohy si davat mensie.. hadam aj to troska pomoze..
rng: berem aj kyseliny aj enzymy aj vsetko.. bezne nevraciam vobec, mam skor problemy: hnacka, zapcha, nafukovanie atd.

ramt

chorecrievko, ten pocit na odpadnutie atd nebol sposobeny kvasinkami, ale tou nestastnou dietou, ktora u teba vyvolala hypoglykemiu. Sama citis, ze ti tato dieta neprospieva, ved aj pachnes. Neskusaj to, najma ak mas dlhodobe problemy s crevami (usudzujem na zaklade nicku).

RNG

Ked nemas dostatok kyselin a enzymov, tak sa v tebe bielkoviny miesto travenia len kazia a hniju. Dobre je nepit s jedlom aby si si nerozriedila kyseliny a enzymy, tak stravis jedlo lepsie. Pijes a to hojne az 3-4 hodiny po silne bielkovinnom jedle.
Nuz a ked ani to nepomaha, musis brat doplnky kyselin, enzymov mikrovlaknin a probiotika tak aby si vedela stravit vsetko.