Mladý jačmeň - ako sa to naučiť piť?

Príspevok v téme: Mladý jačmeň - ako sa to naučiť piť?
denko

Ahojte:-)

Splašila som si Mladý jačmeň vzhľadom na ohlasy, aké na tento produkt boli. V týchto ohlasoch sa často objavila aj informácia o jeho skvelej chuti, ževraj je prudko návykový..no mne to tak nepripadá. Keď som to prvý krát ochutnala, plná nádeje že do seba idem dostať zdravú vec, ktorá navyše dobre chutí, všetky moje ideály spľasli..chutí to fakt príšerne. Skúsila som si to aj ochutiť cukrom, ale je to ešte horšie. Aké máte skúsenosti s pitím tohto zázraku? Skutočne si chcem obohatiť stravu o tento jačmeň, ale po tejto skúsenosti..najskôr na to pomáha len zaprenie a odblokovanie zvracacieho reflexu..:-(

Athena40

Ahojte,
ak máte záujem pošlem Vám lekárske štúdie o mladom jačmeni a chlorelle e-mailom + o detokikácii.
Moja adresa: Athena40@azet.sk

jancecka

pol roka????? fúha, to je dlhá doba D: no vyskúšam, ale mne to už nepríde také odporné ako na začiatku, vtedy som to musela bezpodmienečne niečím zapiť, lebo by som to vyvrátila, teraz už vypijem a hotovo a manžel vraví že už sa pri pití jačmeňa netvárim odpudzujúco :D a tiež mám ten super pocit, detoxikácie :D tak ja teda vydržím :D

verutak

tiez si myslim to iste, nekonzumovala by som to, co mi nechuti. akosi intuitivne citim, ze to nie je spravne. su aj taki ludia, ktorym zelene potraviny chutia, pre nich su asi vhodne. ved vsetko nie je pre kazdeho, mali by sme si uvedomit, ze su medzi nami rozdiely a nemali by sme sa spravat ako stado oviec a opicit sa jeden po druhom.to viac skodi ako pomaha.

edgar

jeden z najvacsich liecitelov vobec, americky zazrak edgar cayce vzdy zdoraznoval toto: nikdy nejedzte ani nepite nic, co je vam odporne, nikdy nejedzte ani nepite vtedy, ked nie ste v pohode. v takom pripade jedlo nie je potravina, ale jed. myslim, ze to je jasna odpoved na vsetky nazory ohladne chutneho zeleneho jacmena. zjest nieco s odporom a pritom si mysliet, ze nam to pomoze, to hadam ani nemoze niekto mysliet vazne.

RNG

denko, ja som daleko od protimasoveho. Tym sa znacne lisim od makrobiotikov. Clovek je historicky vsezravec a co sa miliony rokov odohravalo a na co je telo prisposobene sa neda bez skodlivych nasledkov jednoducho zmenit, lebo je popularny trend "zachranovania nevinnych zvieratiek".
(neviem sa dockat, kym nezacne trochu logickejsia moda, ako zachranovanie nevinnych ludi....)

denko

voda11: Dá sa čakať že výrobky od rozličných značiek budú chutiť inak, predpokladám že greenways je asi najchutnejší:D Ja mám ten istý prášok ako Agina a chutí to desne..iróniou je, že hneď ako som vypila celý pohár, cítila som sa ako keby sa mi detoxikovalo telo, je to fakt osviežujúce..aj keď to chutí príšerne

Ako vraví jancecka, ešte pol dňa som grgala trávovú chuť..aj keď by som skôr chuť jačmeňa prirovnala k špenátu alebo žihľavovému čaju.

RNG: pokiaľ ide o Dr Bukovského, nič proti, aj ja uznávam zelenú stravu, ale mäso človeku nemožno zakázať, nikdy žiadna potravina nemôže nahradiť mäso. Je to prirodzený potravinový reťazec že človek je mäso..druhá vec je keď je niekto vegetarián, nedajbože vegán kvôli nejakej zložke, ktorú nedokáže prijať, ako keď si to niekto namyslí do hlavy.

-tiež mám radšej tablety, ale roztok je lepší v tom že sa ti vstrebáva už v ústnej dutine.

Našla som pár tipov ako piť mladý jačmeň resp šťavu z neho keď sa nevieme stotožniť s jeho chuťou..:D

-asi najjednoduchšie je to piť v menších dávkach, teda nie celý pohár, ale len šálka, to znamená že aj dávkovanie jačmeňa musí byť menšie (cca tak pol čajovej lyžičky)
-ak vám chuť aj tak vadí, zväčšite koncentráciu vody tak, aby dávka jačmeňa a vody neboli v priamom pomere.
-zriedte si šťavu z mladého jačmeňa s mrkvovou alebo paradajkovou šťavou
-zmenu chuti napraví tiež 5 dcl 100%jablkovej šťavy alebo lístok z mäty

dada

jancecka,kolegyňa to pila 2x denne,tiež nebadala na pleti žiadne zmeny,avšak neskôr mala hnačky,až teraz po pól roku už vidieť výsledky na jej pleti,takže skús vydržať

jancecka

chcem sa len spýtať, že či môžem ten jačmeň piť aj tri krát denne? Lebo sa mi zdá že mi to nepomáha, teda na pleť nie, a kôli tomu som to začala piť. Pijem ho ráno a večer ale nebadám zmenu. Inak nepila som to pravidelne ale vstúpila som si do svedomia a už viac ako týždeň pijem ráno a večer, môžem ešte aj na obed? nepresýtim sa tým?

RNG

Su pilulky a pilulky.
Potravinove doplnky koncentrovane v pilulkach nie je to iste, ako chemicke lieky v pilulkach.
Inac rozne zmesy potravinovych doplnkov su aj vo forme praskov, podobne, ako mlada jacmenna trava, pre takych co maju averziu ku pilulkam, kam sa radim aj ja.
Nanestastie taku zmes, ktore by bola navrhnuta pre mna specificky nikto nema, takze si doplnky musim skombinovat z jednotlivych komponentov sam.
Ze by ludia kupovali doplnky, ktore nepotrebuju sa mi zda trochu mimo.
Ved aj tie najlacnejsie su este pri vsetkom drahsie, nez potraviny a doplnat sa zasadne ma len to, co clovek nevie dostat z normalnych potravin v klinicky ucinnom mnozstve...
Na stastie pre hypochondrov doplnky su velmi bezpecne, takze ked niekto nieco berie, co nepotrebuje, akurat mu to poskodi penazenku.
Ked mu ale lekar predpise nevhodne chemicke lieky(alebo aj vhodne) skodlive postranne ucinky , hlavne pri dlhsom brani viacerych, skoro spravidla nasleduju.
Zialbohu lekari sa v skolach neucia o tychto uzitocnych prirodnych prostriedkoch, takze od nich nemozes ocakavat dobre rady, co sa doplnkov tyka.
Ale vysmievat sa z nich a podcenovat ich, to ich v skole naucili!
Napriek tomu, zo statistiky v USA vyplyva, ze napriek tomu, ze menej nez 2% lekarov odporuca potravinove doplnky ako sucast liecby a drviva vacsina sa snazi pacientov od nich zosmiesnovanim a dokonca vyhrazanim sa odhovorit, vyse 75% lekarov si ich potajomky kupuje pre vlastnu spotrebu, co je ovela vyssie percento, nez ostatni ludia, kde doplnky pouziva menej nez polovica naroda.