tvar ako porcelan

sisina

RNG, zaujima ma tvoj nazor na rastove hormony podavane zvieratam, kvoli rychlejsie priberaniu na vahe, teda rastu. Mozu byt pricinou toho, ze dnesna generacia je velmi vysoka? Mame v rodine 6-tich chalanov a ti su strasne vysoki, aj 185-196 cm. Genetikou to asi nebude, ich rodicia su taky priemer.

RNG

ssja, hydinari a pestovatelia dobytka sa dopustaju proti nam hromade precinov, co im zatial zdravotnictvo toleruje.
Zlozenie masa volne pasuceho sa dobytka a hydiny je uplne ine, nez vykrmovany stajneny dobytok a hydina, kde sa pouzivaju vseliake vyrobene krmne zmesky na maximum prirastku za minimum penazi.
Stajnenie a velkofarmy su zaroven semenistia epidemii(nahustene vedla seba) a pre to zvierata musia dostavat rozne atb. inac by pokapali.
To sa samozrejme tiez odrazi na ich mase, ba dokonca ako zvyskove zostane v mase.To je jeden z hlavnych dovodov, pre co coraz viac atb. nie je ucinnych na nase bakterie-tie sa mali moznost vyhybridizovat na dobytku.
....
Ja sa pasivne branim tym, ze sa snazim kupovat hydinu s chovom na volnom vybehu a dobytok volne pasuci sa. Bravcove ale neexistuje "volne pasuce sa" takze to je znacne horsie.
Zialbohu, to mam ale najradsej....

ssja

A aký máš názor na mäso?(bravčové, hovedzie a hydinu) nie je škodlivé z hľadiska toho na čom sú tieto zvieratá odchované??

RNG

nemyslim si, ze by nam mlieko az tak velmi chybalo(dospelym), lebo zvierata boli zdomacnene a mlieko sa zacalo pouzivat az nedavno(v historickom ponati vyvoja) a vacsina sveta ho napr dosial nepouziva. Dobry priklad su napr Japonci.. Su v priemere zdravsi a dozivaju sa dlhsieho veky, ako my. Teda v Japonsku. V USA sa japonci nedozivaju tolko.

RNG

suns, su ludia co maju to stastie, ze in telo vylucuje hodne enzymov, ktorymi vedia rozlozit a vylucit rozne skodlive latky mocom a stolicou, takze telo nemusi siahat na nahradne systemy ako vyhadzovanie cez kozu.
Ja sa tu prakticky nikdy nezmienujem o genetike, to sa zatial neda zmenit, ale sustredujem sa na to, ako si pomoct/polepsit pri tom vsetkom co sme zdedili.

suns

zaujimave - mam kamosku, ta papa klobasu, chipsy, same sladene napoje, a ma tvar ako babika.. nikdy nepouzila make - up, iba korektor a puder.. Ja si dam cokoladu, a uz to vidim na sebe.. RNG - nechybaju telu potrebne latky z mliecnych vyrobkov?? - ja som ich vylucila uz velmi davno, a bojim sa, ci telo nie je ochudobnene..

RNG

ssja, ked chces mat plet ako japonky, stravuj sa tak ako japonky.
Na japonsky stravu si mozes najst rozne kucharske knihy.
A ako som povedal, treba pouzivat len panenske oleje, ziadne mliecne vyrobky,hodne morskych zelenin a maso nahradit co najviac rybami.A jest striedmo.

ssja

A RNG mohla by si mi napísať (nie až tak odborne) aké potraviny mám vylúčiť, aby som malia pleť ako porcelán.(a aké jesť viac).
Ďakujem

RNG

Agina, su rozne cokolady. Niektore su robene len z kakaovym maslom ine maju pridane rozne hydrogenizovane tuky a mliecne susiny(vysokotepelne susene mlieko) a su rozne dlho varene. Najjemnejsie cokolady su zjemnene procesom Conching(varenie a miesanie) trvajucim az 6 dni. Tam je ta moznost oxidacie tukov, hlavne inych rastlinnych, nenasytenych, nie natolko kakaoveho masla samotneho.

agina

RNG kdesi bolo pisane, ze akne sa z cokolady netvori.Ja takisto. Mozem jej zjest za kila a ani jedna vyrazka. Skor by som sa priklonila k vyprazanym jedlam, sladenym napojom a chipsom.