preco sa ludia rozvadzaju

Príspevok v téme: preco sa ludia rozvadzaju
lili6

mili citatelia.potrebovala by som radu.som uz osem rokov vydata a zda sa mi ako by sa vsetko pokazilo.s manzelom sa milujem raz za tri mesiace, lebo sa mu bud nechce alebo je unaveny alebo sa hadame a nikto nema chut.snazim sa mu vysvetlit ze to clovek potrebuje k zivotu.aspom sa pritulit, co sa mu tiez nechce. najhorsie na tom je ze taraz mam zle zivotne obdobie a vobec ma nepodporuje.kad sa o tom s nim rozpravam, tak ho to nezaujima a vseto pretoci alebo zosmiesni.keby sme nemali dieta tak sa nanho vybodnem o hodinu.ale takto to dalej nejde.napiste mi prosim preco sa ludia rozvadzaju.

frontman

podla mna to cele vediete zlym smerom.
to, ze jemu vadi, ze ona je uspesna, podla mna v tomto pripade nehra ziadnu rolu. (aj ked je to casty problem muzov uspesnych a sikovnych zien)
ale tu nevidim jediny dovod si to mysliet
podla mna je za tym nieco ine

ale v pohode, ked chce dojst k zaveru, ze na vine je iba on a uz vie, co je pricina, mne je to jedno.
len potom nechapem, naco sa vobec pyta?

majka_

FRONTMAN: nepriznas si, ze muzi neznasaju, ak je ich manzelka ci priatelka uspesnejsia v sukromnom, ale aj verejnom zivote? to si myslim, ze moze byt z casti aj Lilin pripad. jej muz proste neznesie, ze ovlada jazyk, je pekna, stara sa o dietatko atd. a potom ju fakt buzeruje (prepacte za ten vyraz) pre kazdu blbost (nech si natrie ten chlieb s maslom sam, ked sa mu tvoja praca Lili nepaci...). fakt by som tebe (ak nie si este na nej) odporucala ist na "matersku dovolenku" a starat sa nepretrzite o dietatko 24 hodin denne (popri tom navarit, pozehlit, upratat manzelke, aby bola spokojna a nehundrala) a k tomu, aby si vyzeral tip-top. ak sa ti to podari, klobuk dole... je malo chlapov, ktorym sa to dari. minimum...

majka_

dakujem lili. to co som napisala, som napisala nie z osobnej skusenosti, ale zo skusenosti v rodine. moji rodicia su rozvedeni, krach nastal hned po svadbe, ale mama to tahala este 30 rokov, co ju skoro psychicky zdeptalo. a preco to tak tahala? kvoli nam detom, aby deti nevyrastali bez otca. pozri sa lili. myslim si, ze aj keby si sa rozviedla, vsetko sa da zvladnut - aj starostlivost o dieta. moja mama sa sama starala o 6 (!!!) deti a vysledok? Ja som 5. v poradi, ktora je na vysokej skole a dari sa nam dost dobre. Ano, berieme sice veci, ktore mame v byte (ako napr. gaucova suprava, murovane jadro...) na splatky, splacame ako sa len da, ale zvladame to. mamke ja osobne davam 3000 sk zo 4000 sk prijmu, ktory mam, aby sme mohli zit. A to vobec nechceme zit na vysokej urovni. Na takej normalnej, aby sme mali to, co k zivotu potrebujeme a zijeme z ust do ust kazdy mesiac. Ale zijeme a to je dolezite. Spolu ma mamka prijem nejakych 12 000 sk (lebo jej prispievaju aj ostatni surodenci a aj ona ma dochodok). Pozri sa. Vsetko sa da, len sa treba poobzerat po roznych inych moznostiach. Ak mozem, navrhla by som ti ich zopar:

suhlasim s aginou. ak ovladas jazyky, preco fakt netlmocis? je to praca aj na doma a vynasa to aspon nejake peniazky a popri tejto praci by si sa mohla starat aj o dietatko a byt s nim tym padom 24 hodin denne. zaciatok by bol mozno trosku tazsi, ale ty by si to zvladla :o). bola si zamestnana pred materskou? ak ano, tak by si sa mohla dohodnut so sefom, ci by si nemohla do prace nastupit teraz, ale robila by si tuto pracu z domu (aj to sa da dohodnut, ak je ustretovy sef a je ochota aj na tvojej strane). a ak si zamestnana nebola, tak to skus. ale na pracu doma. alebo aby si mala napr. pruzny pracovny cas.

alebo neskusala si sa poobzerat po nejakom materskom centre? akoze mozno do nejakeho chodis, a ak nie, tak dnes materske centra poskytuju tak nadherne sluzby pre deti a ich mamicky. tak by si nesedela stale doma a mala by si moznost sa poradit aj s inymi mamickami, ktore tam chodia (ak by si nejaku radu potrebovala).

frontman

ze sa ja namaham a radim zenam, ja som fakt nepoucitelny :)))

clovek by si pomyslel, ze ked mas problem s muzom, tak ocenis radu ineho muza, ktory mozno vie pochopit, co vadi tomu tvojmu, a mozno by ti to vedel aj popisat a nejak ta nasmerovat.

takze uz len tolko:
ak takto, ako na mna, reagujes na svojho muza, vobec sa mu necudujem, ze sa sprava tak, ako sa sprava.

agina

frontman asi nestrazil 24 hodin dieta:) Inak by jeho prispevky boli v uplne inom duchu. Lili a babicky nemate??? Alebo dat deti uz do skolky??? Alebo opatrovatelku??? Ja s tvojimi znalostami jazyka urcite nesedim doma pri detoch a bud prekladam, alebo tlmocim, alebo robim letusku.

petulika

no vidíš lili6, akí sú chlapi malicherní..my aby sme boli matky, gazdine, milenky v jednom a ešte aj pracovali, ale oni sú hned unavení z roboty, ale pomôct v domácnosti?-to je ženská práca..a my nemáme právo byť unavené asi ani..

lili6

takze ak tomu spravne rozumiem.muzi chcu mat dokonalu manzelku, ktora vsetko zvlada okolo seba a este k tomu sa zvladne starat aj o seba a deti.zena na sebe maka cele roky, je pekna, uspesna a zrazu cuduj sa svete je az prilis dokonala pre svojho muza? to si chcel frontman povedat? byt dobry v niecom je predsa tuzba kazdeho cloveka.a ked je dobry vo viacerych vecia uz je to zle.vsak? ale vidis za tym svetkym aj kopec driny? alebo len niekoho kto sa vyvysuje.
clovek ktory si ceni sam seba nie je samoluby.je rad ze nieco dosiahol, kym ostatny chodili kade tade sa zabavat alebo co.
takze ked som teraz nestastna, nezasluzim si lutost lebo mam vsetko.ake ubohe.
ale naozaj ma prekvapuje ako ludia dokazu so zavistou reagovat na uspech inych ludi.a dokonca aj v tedy ak potrebuje pomoct.

petulika

ahoj lili6,tak ja mám len 21rokov, ale niečo podobné ako ty, prežívam teraz so svojim priateľom.. tiež som pekná, veľa chalanov sa o mňa zaujíma, taktiež ale aj môj priateľ je veľmi sympatický a veľa dievčat má okolo seba.. v poslednej dobe je to tiež také oničom, nemá večne čas, nežnosti z jeho strany ochladli..pritom si myslím, že som sexy! ale myslím si, že chlapi sú dosť odlišní od nás, nerozumieme občas ich správaniu, MY sa potom nad nimi trápime, ale im je to asi jedno, to ma na tom najviac štve, nevedia sa vyrozprávať, čo ich trápi a čo si naozaj myslia-tým dosť TRáPIA nás!