aaa, co to moze byt?! prosiim

Príspevok v téme: aaa, co to moze byt?! prosiim
petulda99

ahojte!! Prosiim vas, ja neviem co sa stalo.. Alee vcera sme boli na zahrade cely den.. A hned ako sme sa vratili ma zacalo skrabat cele telo!! Ale uplne.. Najskor nohy, potom tam dole, potom ruky, hlava.. Vsetko, aa.. To je strasne.. A hygienou to urcite nemoze byt!! Tu mam dobru.. Ludia, prosiim vas, neviete co by to mohlo byt?? Je to strasne, stale sa niekde skrabat, aaaaa.. Dakujem velmi!!

alergik12

Ja som tiež asi pred dvoma rokmi vošiel do záhrady a celý som sa začal oškrabovať, niekedy až do krvi. Bolo to strašné svrbenie. Išiel som s tým na alergo, kde mi urobili vyšetrenie a zistilo sa, že mám silnú alergiu na trávu, obilie, seno a všetko čo kvitne. Teraz beriem Xyzal a kvapky na alergiu.

petulda99

Dakujem, dakujem.. Naozaj vsetkym moc moc dakujem.. Mne len bolo velmi divne, ze v tej zahrade som kazdy jeden vikend.. Niekedy aj cez tyzden a nikdy nic.. Ani v lete, ani v zime.. A od vcera zrazu.. Ale ste ma viacmenej upokojili a hlavne, ze viem o aky problem ide.. tak este raz dakujem za rady, ste super..

RNG

Prirodne antihistaminika su napr quercitin, bromelain, curcumin.
Dobre je po sprche na mokre telo natriet hojivy kokosovy olej, pripadne s primiesanym tekutym vitaminom E.

Na silnejsie stipanie su napr calaminic lotion(absorbuje, ukludnuje), aloe vera a podobne.Prinajhorsom krem s obsahom 1% hydrokortizonu na najhorsie svrbiace oblasti.Ale len kratkodobo, den dva max.

Po dlhsej expozicii na slnku treba zobrat vysoku narazovu davku vitaminu E dva dni po sebe, 1200 IU denne.

klasika

petulda, toto iste sa stalo mne cca pred pol rokom. Tiez som si myslela, ze sprcha pomoze a nic. To svrbebie hlavne na nohach sa nedalo vydrzat, neskor mi opuchli ruky, musela som ist koznej, ta mi predpisala zirtec a neskor som brala aj zodac. Su to aj volnopredajne lieky, tak ked sa to do zajtra nezlepsi behni koznej alebo do lekarne.

petulda99

Panča, strasne, strasne pekne dakujem!! Teraz si ma uplne potesila.. Lebo som sa bala ci to nebude aj nieco horsie, ked tak zrazu.. Tak este raz dakujem, idem zrealizovat vsetko co si napisala..

panča

bude to zrejme alergicka reakcia-na nieco co vam kvitne v zahrade, pripadne ak si bola moc na slnku. Treba sa osprchovat, umyt vlasy-nie kvoli hygiene, ale aby si zmyla vsetok pel zo seba, aj veci co si mala vcera na sebe daj oprat. Ak sa da, daj si nejake antihistaminikum(tableta na alergie-nierktore sa daaju kupit bez receptu v lekarni) a natrii sa napr. Fenistil gelom (AK MAS AJ VYRAZKY)