Prvá návšteva gynekológa

Príspevok v téme: Prvá návšteva gynekológa
zvedava zaba

Chcela by som sa spýtať, že ako si mám nájsť gynekológa. Mám dojsť len tak bez objednania alebo si mám nejakého vyhľadať v zozname a zavolať (to mi je trápne)? Ďalej sa chcem spýtať, že odkedy (vek) mi môže predpísať antikoncepciu? A odkedy bez vedomia rodičov. A či všetko, čo poviem, sa naší nedozvedia (čo poviem gynekológovi).

dragonka

hmm mno ja som bola u gynekologa a tam som bola na prehliadke ohladne inych problemov bohuzial som bola este panna tak ma nemohol vysetrit celkovo

mno u neho som bola v 15 a uz vtedy mi ponukal antikoncepciu na plet co som povedala ze nechcem

no a po 2 rokoch som tam zavytala znova a to som tam dosla povedela som mu ze chcem anti sa ma spytal ci uz som mala pohlavny styk
a vselijake choroby ci nemame v rodine a hned uz chytil papier a pisal mi anti pozrel sa kolko stoji a poucil ma ako sa ma brat atd.

ziadne vysetrenie nechcel a ani odber krvy a na to estra som sa pytala ze ci sa uz nerobi a on povedal ze netreba ze na tu anti uz netreba tak som mala recept hned v ten den :D

keby som bola vedela ze staci k nemu zajst a vypise mi to na recept uz by som tam bola pred mesiacom akurat som zacala uzivat prve tabletky :))

tak vela stastia ti prajem a nieje to nic strasne :)

ni

ahoj no ku gyn .. môžeš ísť od hociakého veku... a môžeš ísť sama!! hormonálnu antik.. môžeš si dať predpísať od 15-16 bez toho aby o tom vedeli rodičia... a lekára..no to sa musíš pokukať po okolí.... a potom skoro ráno ale o 7 tam prísť a sa zapísať.. na krv a vyšetrenie nič nebudeš pratiť teda ak pôjdeš k.. sukromnému tak asi hej .. ael ak normálnemu tak nič.. on ti zoberie krv.. pozrie ta a na dalši den ked si pojdeš zobrať vysledky krvy ti predpíše antik.. . mne predpísal novinette a som spokojná... s pozdravom

lenulik:)

to suhlasim aj ja mala by si ist zvedava baba ku gynekologicke my ti stym sotva takto pomozeme mozeme ti len povedat nase skusenosti a tak..

janina3456

lenulik tak to s tebou súhlasím. na hormony je ešte asi priskoro pre nu. ale tak mne napriklad ponukal gynekolog nejake teliesko a to som bola ešte panna. ale nebola som s tym doktorom spokojna, potom som ho zmenila, takže neviem či je to naozaj vhodne aj pre tak mlade dievča. každopadne by mala skočiť gynekologičke a porozpravať sa s nou. ona sa v tom vyzna najlepšie. ZVEDAVA ZABA ja si myslím, najlepšie je popytať sa znamych a ist k takej ktorú si chvália, pripadne poprosiť aj kamošku nech ide s tebou.

lenulik:)

no ved jasne ze nie zakazdym pouzit escapelle.ale myslim ze je este primlada nato aby jej predpisala antikoncepciu a nieto este teliesko.je primlada jej telu by to uskodilo.rasej ninu formu antiky.nie hormonalnu nato ma este cas mohlo by jej to rozhodit organizmus

janina3456

lenže je tam strašne vela hormonov a pokojne ti to može rozhodiť cyklus. takže lepšie je ked ju použiť nemusíš vôbec. normálne chod k nejakej gynekologičke, alebo sa popytaj kamaratok kam chodia ony a či by nešli s tebou. povedz sestričke o čo ide a hotovo. doktorka ti predpíše antikoncepciu aj ked si ešte velmi mladá, podla mna by si ešte mala aspon rok počkať s tou antikoncepciou. ale určite ti dá na výber aj iné možnosti. vnútromaternicové teliesko a tak. sú aj mechanické spôsoby ochrany. ved sa treba porozpravať s doktorkou. určite nebehaj každý mesiac kupovať escapelle.

lenulik:)

nevies..no tak to je taka tabletka ked sa nahodou stane ze sa pretrhne kondom alebo to raz budete robit bez neho a on sa do teba urobi...tak si zajdes do lekarne a popytas tabeltku po...vola sa escapele ...to je ejdna z viacerych...stoji sice asi 600sk ale je to nato ze ak sa nahodou stane nestastie tak by si ju mala vziat do 72 hodin po nechranenom sexe a zabrani to nechcenemu otehotneniu...ja som ju uz pouzila 2 krat a vzdy pomohla..takze tak :)

lenulik:)

to nie je ziadna antikoncepcia stopercentna...ale kondom vies kedy praskol aspon a vies ze si mas ist kupit tabletku po.. vies co to je?