priateľ je nešťastný a ja tiež

Príspevok v téme: priateľ je nešťastný a ja tiež
simi654

neviem čo robiť. Mam priateľa, s ktorým sa strašne milujeme, je nám spolu skvele. Ja chodím na výšku externe, nepracujem, prácu som si nenašla, teraz sa mi vyskytla celkom dobrá príležitosť ako si zarobiť. Mám dávať pozor na jedného chlapčeka, jeho otec mi dobre zaplatí, no a tu je ten problém. Môjmu priateľovi to zle padne, čo budú ľudia hovoriť a tak. Program často musíme zrušiť, lebo zavolá nečakane ako aj dneska, boli sme v meste vyberať nábytok a ja som ho tam nechala. Teraz je strašne nešťastný. Nechcem spraviť chybu, ale tie peniaze sa mi strašne zídu, kebyže mám prácu tak sa nato vykašlem, ale nechcem stále len od rodičov pýtať...

utopia

Viem,že nerobíš nič zlé,ak máš svedomie čisté ani sa nemáš prečo hanbiť. Ale zasa vieš,že priateľ ťa lubi a predstav si seba na jeho mieste alebo opačnú situáciu,možno by sme reagovali rovnako. Ak ste spolu nejaký ten čas už by mal vycítiť partner aký je ten druhý a čoho je schopný. Keby som si ja mala začať s milionárom len pre výhody alebo radšej chodiť s obyčajným chlapcom z lásky,tiež si zvolím tú druhú variantu. Skus sa s ním ešte o tom porozprávať,snád nájdete spoločnú reč.

simi654

nie, nebývam na dedine, mne tie reči práveže nevadia, nehovorím, že sú mi ľahostajné, ale ja to beriem tak, že nerobím nič zlé, začo by som sa hanbila, len sa starám o dieťa a zato mám zaplatené. To priateľ sa bojí. Je mu to nepríjemné, že som bola na kúpalisku s milionárom, pritom on čakal namna.

utopia

Už rozumiem. On trocha na toho otecka žiarli a aj keby že ti verí,nechce aby si ľudia mysleli že chodíš aj s iným alebo biješ na dva strany,aby sa nehanbil pred ľudmi s akou že slečnou to on chodí. Poviem ti pravdu,moj muž by zmýšlal asi rovnako ako ten tvoj. Ty sa musíš rozhodnúť,či ti nevadí takáto situácia,ale myslím že ludia robia haloo len ked je niečo nové,časom ich to prejde.

amika

Simi,poloz si otazky:
1. v akom storoci zijeme?
2. Ti ludia ti davaju na chlieb,ze ti zalezi,co si o tebe pomyslia?
3. Veri ti priatel na 100% ,ze ho nepodvedies?
4. Veris si ty sama v tom,co robis a hovoris?
Bud si sama sebe psychologom a sudcom,nenechaj sa od druhych zneistovat!

ivossa

urcite si z dediny ,,ak su ti dolezite reci ... je to ubohe ze nedas na svoje svedomie ,ale to co povedia iny...bud sama sebou

simi654

to celé sa vlastne stalo takto. My sme mu teraz predali pozemok, on nie je odtiaľto, je rozvedený a má tu teraz syna a spýtal sa ma či by som ho niekedy neopatrila. Priateľ má strach, ten chlap je totiž poriadne zazobaný, ked som s malým bola prvýkrát bol s nami aj on, išli sme na kúpalisko, videli nás naši známi, nechce hlúpe reči že ja s ním mám volačo a aj sa bojím. Pred ním som mala 3-ročný vzťah, s chlapom, ktorý bol rozvedený a mal dieťa, bojí sa, že ma chce dostať do postele, alebo podobne. Ja chcem však len jeho, v živote by som ho nevymenila za nikoho, za žiadneho milionára, ale toho malého som si strašne oblúbila, je to malý anjelik, zbožnujem deti, premna to nie je práca, vidím že malý je neštastný chcem sa onho starať, ale aj mne to je trápne, bývame v malom meste a ked ma ludia vidia s mojím priateľom, a potom ako o hodinu idem s iným chlapom, môžu si hocičo domyslieť, a tu je ten problém...

kostlivec

no, ja asi viem, co chodi jej priatelovi po rozume. moj ex napriklad bol asi nieco podobne: chcem ist robi au-pair, a on na to, ze "chces ist robit niekomu sluzku, namiesto toho aby si si nasla nejaku normalnu pracu?" takze to je jedna vec, ze asi sa mu to zda take podradne a druha, ze asi mu prekaza aj ten otecko maleho chlapca, mozno sa niecoho obava... myslim, ze nie je spravne ak ta takto odhovara od prace, nahodou je to lahky sposob ako si privyrobit ak to chces robit, vydiskutujte si to a len do toho. ako to tu uz niekto spomenul tak to nie je dlhodobe, tak preco nie.

utopia

Aj ja som zabudla sa opýtať,čo myslíš tým,čo povedia ludia.. akože načo? Ze pracuješ ako opatrovateľka,či ako je to myslené? Však nerobíš mu hanbu tým,ved nebudeš pracovať v bordeli,alebo robiť nejaké nekalé kšefty.

fazula

moc nerozumiem tomu, ze preco preco mu to zle padne - ze co budu ludia hovorit. hovorit na co? mi to vysvetlite prosim niekto :)
ale ma prekvapuje ako to tazko priatel znasa, ved by mal byt praveze rad, ze si si nieco nasla, nie? napadlo ho, ze taketo kompromisy budu sprevadzat cely vas vztah? ved je to o tom - dokazat si vyrozpravat a dohodnut sa a byt spokojny.
drzim vam palce, snad to nebude nejake horsie alebo co :( ... koli takejto veci

simi654

Ja som mu to navrhla, nebol veľmi nadšený, dnes som s ním bola druhýkrát, prývkrát bol tam aj jeho otec, kebyže je nejaký problém, dnes sme boli unho, on tam samozrejme nebol, mal vybavovačky, bojím sa aby neboli zbytočné reči, ktoré by jeho len zranili.