Artroskopia kolena

Kuriatko11

Dobrý deň. Chcem sa spýtať kto má skúsenosti na Jednodňovej chirurgii ohladne Artroskopie. Môžem zostať v spodnom prádle?

simi-klejka

plika
Ozvala by si sa mi prosiim ??

klea.smatlakova@yahoo.com

Mam otazky na Banovsku nemocnicu a to okolo toho :)
čaka ma ta ista operacia
Dakujem

ni-ka

jasne,opka dopadla vyborne, vsak som bola pod dohladom primara, ja som vzdy VIP pacient:-)
hlavne je to riesit co najskor, cim si mladsia tym skor sa telo zregeneruje:-)

Anci

Áno, je to neštátna jednodňovka. Operujú o cca týždeň, dva od vyšetrení, už som sa u nich bola informovať. A bola som aj v nemocnici, kde sa ortopéd správal zle, ale tam ma chceli operovať tiež skoro, čiže neviem kde si čakala pol roka, ale tak to je veľmi blbé :-/ Aj mesiac mi pripadá dosť, navyše keď máš niečo ešte vážnejšie... Ale asi si z väčšieho mesta ako ja. A ty si už fit? Všetko dopadlo dobre?

ni-ka

Anci,drzim palce :-) Ortopeda si si asi vybrala sukromneho,ze? Lebo na SK sa caka na opku dlhooo...ja som sice bola urgentny pacient,objednali ma behom mesiaca, ale inak sa caka aj pol roka...:-(

Anci

Ok, ďakujem pekne za informácie, pomohli mi. Určite to budem riešiť, už mám typ na výborného ortopéda, čaká ma vyše 3 mesačné voľno, tak to dám cez leto do poriadku. Mňa odradilo, že sa ku mne lekári správali ako k nesvojprávnej, ani na mňa poriadne nepozreli a nič nepovedali, tak som sa do ich rúk nechcela zveriť, vôbec som im nedôverovala. Keďže študujem cez celú republiku, ani som na to nemala dostatok času, teraz to už vyriešim na začiatku leta, aby som zvyšok mohla rehabilitovať a dať sa dokopy. Ďakujem ešte raz :) Snáď to bude ok.

ni-ka

Anci- z vlastnych bohatych skusenosti viem, ze ak raz pride k nejakemu poskodeniu v kolene,mechanickeho typu, tak mozes jest aj neviem co, same sa to nezahoji...koleno je velmi citliva cast nasho tela a staci male poskodenie ktore sa nenapravi a povedie to k horsim a horsim problemom...aj ta cysta je len dosledok toho ze mas poskodeny meniskus...cim mensie zranenie mas,tym je operacia jednoduchsia a rehabilitacia kratsia...
ten meniskus sa moze poskodit uplne-zatial co keby si sla na opku hned by ti ho zasili,teraz mozno bude nutne ho odstranit...poskodeny meniskus moze viest k treniu chrupavky,kedze sluzi ako trecia plocha medzi nimi,ak je poskodeny straca svoju funkciu a chrupavka sa zacne drvit...tato-co i len jemnucka drt ti upchava lymfu,pripadne vedie k drazdeniu v kolene,z coho sa nasledne robia cysty...atd atd...neodporucam cakat,tym sa to len zhorsuje,koleno sa samo nezahoji,treba to riesit co najskor...klbove vyzivy su napomocne po operaciach,na zlepsenie a podporu hojenia...drzim palce a nemas sa coho bat:-)

Anci

Nemám dojem, že by som pravé zaťažovala viac, jednoducho som sa vzdala behu a túto zimu lyžovala minimálne, aby som to ľavé šetrila. Pravé v podstate nebolí, zle som sa vyjadrila, len sa mi v pár momentoch zdalo, že v ňom cítim podobný diskomfort ako v ľavom, samozrejme nie v takej miere. Brala som čistý kockový kolagén a mala som aj lieky predpísané od ortopéda, tie som vybrala, nepamätám si meno, ale v príbalovej informácii nebolo, že liečia, len tlmia bolesti, predpísal mi tie a nariadil posilňovať hamstringy, čo nič neriešilo, tie mám silné viac ako dosť. Takisto som dlho brala aj gélové tablety, len si tiež nepamätám meno. Nebrala som to tak, že niečo riešia, len že možno trošku zlepšia stav, čo sa nestalo, evidentne je potrebné to koleno "opraviť".

Ivka 1

Anči lekári sa zvyknú veľmi často rozchádzať v liečebných postupoch. Možno teraz po roku by sa zhodli.
Ľavé koleno ste začali šetriť a pravé zaťažovať viac, teraz Vás bolia obidve.
Akú klbovú výživu ste užívali ?