Liecba depresie svetlom?

RNG

Niektore procesy v tele sunregulovane cez telesne hodiny(circadian rytmus) a teda su zavisle na svetle.
Ked ma niekto vykolajeny rezim den/noc, moze to viezt k vasznym psychologickym aj inym zdracotnym problemom. Tam ta silna lampa(umele slnko) pomaha.

alti

Uz som sa odhlasila, ale rada by som zareagovala. Biolampu poznam, mame doma. Som skepticka pri jej moznych ucinkoch pri liecbe psychickych chorob. Pri vonkajsich problemoch , urazy, prechladnutie je fajn, len to vyzaduje fakt dlhodobe pouzivanie a mat ju po ruke stale. Color terapia urcite funguje /mala podporna barlicka/, skus si ju sam/a vytvorit volbou farieb oblecenia, prostredia.

Alternativa

Tento pristroj nepoznam. Pokial nemas typicku zimnu depresiu, tak by som skor vsadila na pobyt na vzduchu, v prirode, rozumne pohybove aktivity a pestovanie si zaujmov. Ved tu mame sem-tam slniecko aj v zime. Ak si v liecbe u lekara, spytaj sa jeho. Ale vies co, lekara sa vobec nepytaj, lebo ti taketo pomocne a podporne sposoby hned zotru.

vecernica

videla som dokument ,,vraj perfektne tvrdili ludia a boli nezaujaty .najma na severnom pole kde je malo svetla ho pouzivaju