Regresna terapia

Brigita232

ak mozem este poradit, ked sa necitis dobre, detoxikuj si telo, dopln vitaminy, sportuj, nepatraj po minulosti, aj tak ju nezmenis, zi v pritomnosti a nestrachuj sa o buducnost, vzdy sa najde riesenie a rob inym ludom radost, skus si zohnat nejake motivacne knihy a neobklopuj sa negativnymi ludmi, kazdy mame nejake starosti, robime chyby, mame urcite dane vlastnosti a nemozeme byt vsetci dokonali a bez problemov, aj negativne emocie patria k nam aj horsie alepsie obdobia, nemozeme byt vsetci rovnaki a chodit ako slniecka kazdy den po svete vysmiaty, kazdy clovek je jedinecny a je to tak dobre.

Brigita232

nepatraj po minulych zivotoch, nic neotvaraj, nemas dost problemov v tom sucasnom? Je to pandorina skrinka . Tiez som kedysi nad tym premyslala, nad tym Balintom z Martina, uz som sa tam skoro objednala a cosi ma stoplo, tak som ten hlas duse posluchla:D Dobre som urobila, potom som si precitala jeho stranku , nejake diskusie, ako tam odpovedal ludom, prisiel mi ako z Marsu, urcite by som sa nezverila takemuto cloveku. Je nam dane, aby sme si minule zivoty nepamatali a je to tak dobre. Nik nevie, co sa nam "otovri" a ci to psychicky ustojime, netreba sa s tym zahravat.

alana1

Bola som u toho pana z Martina a u jeho žiačky, aj u jednej,ktorá bola v anjeloch strážnych/tej relacii/ ale ani jeden mi nesadol. Nevyhovuju mi take metody.

Mumuša

Ako to vsetko citam mam velmi zmiesane pocity.. neverim na minule zivoty (aj ked nevravim ze ja som ta co ma 100 % pravdu) ale jednoducho je to proti mojmu mysleniu atd. ... avsak mam problemy ktore plynu z mojho detstva, z mojho vzathu k rodicom. A tieto problemy sa so mnou tahaju stale dalej. No viem , ze ich uz surne potrebujem vyriesit ale samej mi to neide, aj ked sa snazim o vsetkom rozpravat s mne najblizsou osobou a snazim sa to riesit a pytvat aby som sa uz konecne od toho oslobodila a mohla ist dalej. A tu nastava moja otazka : Mohla by mi pomoct aj regresna terapia ? teda nejaky clovek ktory by ma vedel naviest spravnymi otazkami a postupom k tomu aby som dosla k zakladom svojich problemov ? nechcem ziadne veci ohladom minulych zivotov atd. chcem len detsvto. Alebo by ste skor odporucali klasickeho psychologa ? Vdaka !

valerie

dobry den viete mi poradit?chcela by som navstivit regresneho terapeuta v bratislave viete mi poradit kde mam ist????dakujem

aja-ivan

Síce oneskorene, ale predsa sa pokúsim reagovať. Náhodou som narazila na túto debatu. Som regresný terapeut a som žiačka Patrika Bálinta z Martina, o ktorom sa zmieňuje Lilli.
Regresná terapia je NEHYPNOTICKÁ a vôbec sa nedostanete pri každej terapii do minulých životov a do stavov,kde by ste boli v nejakom ohrození...fyzickom, psychickom.
Z minulosti sa dozvedáte modely a príčiny svojich terajších pocitov a problémov. Má to terapeutický efekt, teda sa to nerobí len zo zvedavosti.
V podstate sa to deje aj keď spíte a snívate v noci sen, vaše podvedomie spracováva vaše zážitky a pocity z každého dňa a ukladá ich do určitých obalov, aby vám nevyskakovali počas dňa, nerušili vás a netrápili.
Napriek tomu sú obdobia, keď to psychika nezvláda a niečo nás trápi, prežívame traumy, fóbie, strachy, stavy úzkosti... všetky tieto pocity sa dajú regresnou terapiou vystopovať v minulosti a keďže sa dozviete odkiaľ sú a prečo "tlačia" môžu prestať tlačiť. Niekedy je však ľahšie a účinnejšie ísť s priateľkou na čaj alebo kávu a o svojích pocitoch rozprávať, niekedy však nedá a treba vyhľadať terapeuta. Ak probém neodznieva, ale sa nabaľuje, alebo má "iný" dôvod, napríklad nám ho odvzdali rodičia, vznikol pri pôrode, nepamätáme si jeho vznik,...

Neverili by ste, koľko zdravotných ťažkostí našich detí sú vlastne naše nezvládnuté emocie na nevedomej úrovni. Takto nám to odovzdali naši rodičia, nemusíme to však takto odovzdávať našim deťom. Ak sa mama úzkostne bojí o svoje dieťa, prenáša na neho svoj strach a záleží v ktorej časti tela to ona v sebe drží, ale niektoré deti preto trpia zápchou. Mama drží strach v bruchu. Nevedia sa uvolniť, "púšťať emócie".
Pekne dni.
aja-ivan

sally

podľa mňa je veľmi zaujímavé a poučné dozvedieť sa, čo sme boli v minulom živote. Lilli, veď to je len dobre, ak nejaký hrozný zážitok z minulého života znova prežijeme počas regresnej terapie, tým znovaprežívaním sa v nás uvoľnia nahromadené negatívne emócie, ktoré nás blokujú.

ajja

Ano, presne o to ide, ze psychicky labilnejsi nemusi "uniest" taketo formy terapii. Napr. ani Reiki, ktore je uplne pohodove, sa pri psychickych problemoch neodporuca. Takito ludia su viac manipulovatelnejsi a nedokazu prijat to pozitivum z terapie.