Liecive rastliny - bylinky

hanka9

No a samozrejme v mrazaku kazdy rok zakladne vnate ako petrzlenova, zelerova (aj hrube byle), pazitkova, a k nim pribudla aj zihlavova, medvedi cesnak a tento rok nachystam aj cakanku (listy) a mozno aj hrube byle-stonky, tu nemam este odskusanu.

hanka9

Minuly rok som vlastnorucne nazbierala a mam doma repik, bolhoj, pluzgierku (tu som kupovala v lekarni), trnkovy kvet, skorocel, lubovnik, kostihoj, pupava, prvosienka, salvia (tu mam zo zahrady), komonicu, podbel, jahoda, hloh, pamajoran (uz minuty), baza, zihlava, lipa, medovka (zo zahrady), medvedi cesnak, zlatobyl, betonika, zemezlc, rebricek, materina duska, hrdobarka, ruta (zo zahrady), natrznik, ocianka, pystek, mäta äzo zahrady), praslicka, aniz (z obchodu), lopuch, kostihoj, halka no a propolis od vcelara (tinkturu som robila doma)

P.s- no a z uvedenych bylin mam zo sedemnastich bylin urobene aj tinktury. Trosku ma bavi bylinkarstvo :-o)

a tento rok urcite pribudne este cakanka (koren)

maja 111111

Poznate nieco 100%-ne zarucene na zlepsenie travenia? Jedlo mi velmi dlho sedi v zaludku, mam zrejme malo traviacich stiav alebo tak... Treba to pit mimo jedla alebo po jedle? A kolko toho treba pit. Diky.

jefitto44

Cesnak- traviace choroby (aj salmoneloza, gastritída,...)

Šalvia- traviace choroby+ choroby ustnej dutiny

Repik- to iste čo šalvia

Mäte- choroby ustnej dutiny

Podbel- hlieny, kašel, zapal pluc, priedušiek, žaludka

Je ich viacej, ale nechce sa mi rozpisovať

hmmmmmm

neviem najlepsie by bolo nieco dobre proti stresu a na povzbudenie lebo uz sa nechcem cwez skolu liat kavou ale dakym cajom.take ginkgo a maté dokopy by nebolo zle ale nejake ine alternativy...

poliewoocka

Ja zbieram materinu dusku, praslicku, rebricek, lipu, skorocel...je z nich vyboerny caj a hned pomaha pri nadche a pod:)) posekany skorocel je vyborny na vyrazky-naniest na postihnute miesta a nechat posobit:)