dieťa a more

rada

Moja sesternica bola s takmer polrocnou dcerkou na dovolenke a celu dovolenku chuda preplakala. Zmena prostredia, vlhkost, teplo... nepapala. No chuda, tiez by som si rozmyslela, ci ist s takym malym babom. A ked sa jedna o tvojho syna, dala by som ho napr. starym rodicom, alebo nech ide otec s nim sam a prip. inymi rodinami. Mysli na malinke babo, zdravie...

agina

jovida ked uz si rozhodnuta, tak vedz, ze to bude urcite najotravnejsia a najhorsia dovolenka, aku kedy zazijes. S ymyslite nejaku inu alternativu, aby si ty mohla ostat doma aj s malou.

jablonkaa

jovida, popytaj sa svojej pediatricky, co by si si mala vziat pre takto male dieta.
samozrejme vhodne oblecenie, aj na plaz nejake lahke body s dlhymi rukavmi, klobucik so sirokou strieskou, krem s vysokym ochrannym filtrom, najlepsie fyzikalnym, nie chemickym.
nepises, ci dieta dojcis, ak ano, je to najjednoduchsie, co moze byt. dieta prilozis, kedykolvek si o to poziada, urcite to bude kvoli vyssim teplotam castejsie.
nepises (zrejme, necitala som uplne vsetko) ci pojdete k moru letecky. predpokladam, ze ano, kedze je to najvhodnejsi druh dopravy pre male babatko. treba na cestu babo dobre pripravit, dat mu dobre oblecenie, viacvrstvove. pri nastupe do lietadla je v nom vacsinou velmi horuco, po vzlitenuti, ked sa spusti klimatizacia je vacsinou chladno. hlavne nezabudnite do lietadla ciapocku na uska. zmien tlaku sa netreba bat. taketo babatko prespi este vacsinu dna, takze aj cca dvojhodinovy let nebude problem, treba ho len prilozit k prsniku pri stupani a klesani, aby prehltalo a tym zmiernovalo neprijemne pocity zalahnutia v usiach. ak nedojcis, samozrejme treba vziat flasu s napojom, pripadne postaci aj cumel.
neviem co by ta este zaujimalo, opytaj sa, ak budem vediet, poradim ti.

lilien

Jovida nemôže ísť so synom niekto iný z rodiny stárý rodičia?Alebo iba manžel?Ja som bola s 2.ročným synom v zahraničí a bol to šok pre neho, zmena a zmenil sa o 100 stupnov.Nikdy viac by som ho nebrala bol zlý ,nejedol ani mlieko nechcel, nespal.No ja na tvojom mieste by som také malé bábo nebrala.Ani by som nepomyslela na také dačo.Som v šoku.Vymysli iné riešenie.

jovida

no mne sa nechce isť na tu dovolenku, nejdem tam kvoli sebe ale kvoli strašiemu synovi , zhoršila sa mu astma, ja mam na slnko alergiu, takže tam nejdem kvoli svojej rozmarnosti, ideme do Chorvatska a autom, takže by sme to mohli zvladnuť ja možno budem chodiť von až po 17 hod, nemam ju kde nechať lebo ju plne dojčim

959

jovidka, bola by som rada,keby si túto tému založila len ako vtip dňa.To snáď nemyslíš vážne s 2-mesačným bábom.Ja neviem, či už nevieš vydržať bez mora, alebo prečo ťa to ťahá k nemu a aké máš na to dovody.Tiež by som chcela vidieť stanovisko tvojho pediatra.Neverím, že s tým súhlasí.Ja neviem, to je tvoja osobná vec, rob ako myslíš, ale je to z tvojej strany veľká nezodpovednosť a sebeckosť.Neber to v zlom.Dieťa mladšie ako 5 rokov by vobec nemalo ísť k moru, tak aspoň hovoria pediatri a ja s nimi súhlasím.
A prosím ťa, aspoň napíš, keď už chceš poradiť, že kam to máte namierené.Len pevne verím,že nie niekam do Afriky, alebo ďalej...