bolest zuba

mirka 23

Miselka, keď ťa bolí zub, tak tam maš pravdepodobne kaz vo vyššom štádiu. Odporúčam ísť k zubárovi, resp. si nájsť dobrého zubára.
Medzizubné kazy sú medzi zubami. To preto, že asi nepoužívaš medzizubné kefky. Zuby si tak dostatočne nevyčistíš a tvoria sa ti kazy. Kazy sa tvoria len z nevyčistenia zubov.
Odkial si?

eliska

v piatok ma zacal boliet zub..no neni to taka bolest klasicka ale taka tupa, ze sa s t ym da celkom ok fungovat..ani neviem povedat, ze ktory zub by to mal byt, totiz ten co ma na dotyk boli by ma bokiet nemal, lebo mam vytiahnuty nerv a za nim mam zub mudrosti - moze ma to boliet ten, ze rastie...lebo uz ma raz bolel ked rastol ale to bolo este v marci?

mili28

ked je kaz a boli zub (hlavne po poklepani), tak bolest sposobuje zapalova tekutina (vačok) medzi korenom a kostou. preto ho zubar najprv vyvrta (uz vtedy bolest postupne ustupuje) a necha chvilu otvoreny(napr. tyzden). az potom sa to lieci vlozkou, ktora sa moze pri naslednych kontrolach aj vymenit za druhu. zalezi podla situacie. vlozkou sa zub vlastne lieci. a ked je vylieceny, zaplombuje sa.

miselka

hej poriadne ta bolel? pretoze ja sa neviem odhodlat ist k zubarovi, nasiel mi len nejake mezizubne kazy..nevies co je to? a povedal pride kedy chces, pretoze som chodila na vysku do ineho mesta a to ma neohol takto objedant a ja nie a nie prist :((

joni_

ked boli to sa nemusi hned trhat, to moze byt aj len maly kaz alebo citlive zuby, ale ked uz boli moc - no potom je to otazne, ale este stale sa nemusi trhat, zavisi od velkosti kazu atd...
mna bolel poriadne a len mi ho zablombovali