prosim hned pozrite môže mi to ublížiť?

usmev

nicoletta:výborná prevencia proti nádorovým ochoreniam a rakovine...už je druhá vec ako sú pestované.Nuž ale lepšie v takejto forme asi na našom trhu nie sú,tak dobrú chuť.

gingo

ja zjem denne veľa rajčín, teraz v sezóne, keď sú aj chutné aj voňavé niekedy aj 2 kilogramy a je mo dobre, nemám žiadne zdravotné problémy.

jablonkaa

paradajky su velmi dobrym zdrojom vitaminov B, C, karotenoidov, obsahuju aj mineralne prvky ako napr. chrom, takze je velmi dobra na chudnutie. navyse ma nizku energeticku hodnotu.
co je vsak na paradajkach najcennejsie, je ich obsah lykopenu - o tom je zname, ze dokaze chranit bunky pred rakovinovymi zmenami.
uskodit ti mozu naozaj len v pripade, ze su pri ich pestovani pouzivane nadmerne mnozstva dusicnanov. ak nemate z vlastnej zahradky, kupuj si ich radsej na trznici, ako v supermarketoch, budu aj chutnejsie a vonavejsie.

[zruseny12]

aj ja jem denne 3paradajky a niekde som citala,ze obsahuje latky ktore nastartuju cloveka ked je rano unaveny atd.ze dobre ju jest rano na ranajky...

Carie

Ale 3 ks rajciny denne vobec nie je nejake extremne mnozstvo, prave naopak, je to zdrave. A to s tou mrkvou, tiez jej musela jest urcite ovela viac. Mrkva obsahuje vela vitaminu A a tym sa da predavkovat. Paradajka ho tak vela neobsahuje.