Hydrokela

Príspevok v téme: Hydrokela
xavier

Ahojte, mam jeden problem, ktory sa uz dlhsie so mnou taha, tak sa chcem s Vami poradit.Asi pred 5 rokmi som bol na Kramaroch na laparoskop.operacii hernie inguinalis, pri ktorej mi vlozili do brusnej dutiny sietku namiesto povodnej blany na ochranu pred opatovnym prasknutim. Na tu operaciu som siel, ked som mal pruh uz mozno 3-4 roky, no stale som to odkladal...Dopadla ok, az na to, ze som urcity cas po tom spozoroval, ze mam prave vajce o nieco vacsie ako lave. Bol som u niekolkych urologov - jeden to diagnostikoval ako hydrokelu, nieco som o tom cital-to nevyzera byt az take vazne a toho sa az tak neobavam, no druhy mi povedal, ze tam mam zapal nadsemennika (zvacseny) a ze sa to da riesit len operacne, ergo jeho vyoperovanim...Robili mi aj USG s tymto nalezom. Lekari povedali, ze ak sa to nebude menit, tak sa s tym da zit, no ja mavam 2-3 krat za mesiac neocakavane a dost neprijemne bolesti-tlak v oblasti semennikov a vtedy, ked to pride, je to dost blbe. Tito lekari sa viac-menej zhodli na tom, ze to je pravdepodobne dosledok-komplikacia tej operacia hernie. Asi mesiac-dva po operacii som mal este mierne znecitlivenu vrchnu oblast praveho stehna asi prvych 10 cm...Neviem, ci to s tym suvisi, alebo nie.Sex mavame pravidelne a vsetko frci ako ma, vtedy ma tam samozrejme nic neboli -napadlo ma, ci to nema suvis s tym, no niekedy ta bolest pride aj hodku po sexe. Zda sa mi vsak, ze vacsinou prichadza vtedy, ked mam stresy z prace. Poradte mi, neviem, ako sa to da riesit v BA, al. inde - cital som, ze v Lucenci je dobry urolog, urcite si nechcem dat vyoperovat ten semennik, lebo sa obavam toho, ze by som ostal neplodny a moji znami maju uz deti, my o tom zaciname rozmyslat tiez. Predsa musia existovat nejake modernejsie metody a nie len vyoperovanie...Prosim poradte!

Lopil

Akurát ležím na izbe po operácii hydrokély. Mám minimálne bolesti,
musím chodiť mierne rozkročený, žiadne iné problémy. Operovali ma v celkovej anestézii, zajtra ma prepúšťajú domov. Privátnym urológom mi bola doporučená operácia v nemocnici v Liptovskom Mikuláši. Som veľmi rád, že som tu. SUPERŠPIČKOVÉ PRACOVISKO! Operoval ma pán primár MUDr. Ondruš. Absolútne žiadne problémy. A prístup sestričiek ? No nádhera! Samý úsmev, ochota a úžasná starostlivosť. Postavený pekný chirurgický pavilón, žiadna hnusná budova. Veľmi príjemné. A to som prišiel z Ružomberka, kde máme akože "vychýrenú" ÚVN. Dobrých doktorov spočítate na jednej ruke. Doporučujem nemocnicu v Lipt. Mikuláši! Patrí Vám moja velikánska vďaka !

Janko67

Bol som u môjho urológa poslal ma znovu do nemocnice kde ma hospitalizovali a dostával som 6 dni antibiotiká injekčne a studené obklady, vraj som tam mal zápal.Ak by nezanedbali antibiotickú liečbu ihneď po operácii tak si myslím že som tam nemusel znovu ležať. Som 4 dni doma z nemocnice čo je práve 3 týždne po operácii.Chodiť sa dá ale stále to pri sedení a státí trochu ťahá, a opuch je ešte stále dosť veľký asi slepačie vajce, no od operácie sa už zmenšil.

Janko67

Tiež som bol operovaný na hydrokelu ku ktorej som prišiel po operácii hernie inguinalis. Robili mi plastiku obalu podľa Winkemana, čo je údajne otočenie obalov semenníka. Som práve po operácii 7 dní. Štvrtok ma operovali anestézu som mal spinálnu, čo je injekcia do chrbta. priebeh operácie som prespal po operácii OK, v nedeľu ma pustili domov, doteraz nebolo nutné brať niečo proti bolesti.Iba proti teplote
v nemocnici som mal v poobedných hodinách mierne teploty 37,2 a večer 37.6 hovorili že po operácii to môže byť, ale tie som mal ešte aj doma.
V stredu som bol na kontrole kde som sa sťažoval na opuch, ktorý mám skoro taký ako pred operáciou a na tvrdý semenník, ale najviac na to že nemôžem ani minútu stáť na mieste kôli bolesti.
Ešte pri chôdzi sa to dá dlhšie vydržať alebo pri sede ako v kresle.
Zaujímavé je však to, že stačí si ľahnúť na 2 min a všetka bolesť prejde a v posteli nič nebolí(okrem chrbta)
Samozrejme že nosím aj suspenzor.
Doktor na to povedal to povedal že to chce čas, teplotu už nemám, ale bolesti ak neležím tak stále.
Zajtra pôjdem asi znovu môjmu urológovi čo mi odporučil operáciu
Veď to nemôže byť takto bolieť a zdá sa mi že stále viac.

lumir

Bol som operovaný na hydrokélu. Operáciu mi robili pri lokálnom umŕtvení, ale takú silnú bolesť som v živote ešte nezažil. 5 dní po operácii som mal dosť silné bolesti vo vajci a zväčšujúci sa "opuch". Sedem dní po operácii mám vajce snáď väčšie ako predtým. Dúfam, že je to opuch, lebo mám silne opuchnutú aj predkožku na penise. Má niekto podobné skúsenosti s operáciou hydrokély?

Jjanciqoo

Ja som tyzden po operacii. Operovali ma na urologickom oddeleni v Nemocnici svateho Lukasa - Galante. Urolog (MUDr. Ondrej Hajdúk) ma operoval, cely proces bol v poriadku, ani infuzie mi potom nemuseli davat. Nie je to take zavazne ochorenie, len je neprijemny ten rez, a chvilku musis chodit s rozkrocenymi nohami (nie uplne), ale po dvoch, troch dnoch mozes chodit normalne, len sadat si bude tazke. Ale inac ja navrhujem ist na operaciu do Galanty, kvoli dobremu personalu, dobre vybavenie, mili doktori a sestricky, dokonca ma dali na izbu s pomerne mladimi, nie 70 rocnymi. [Mam 13]

alexka

ahojte my sme teraz prisli z nemocnice aj moj 5 rocny syncek ma hydrokelu abol operovany na pravu stranu a pred rokom na lavu stranu a terz mu robili aj pravy semenik pretoze ho neal v miesku a mozem povedat ze vsetko dopadlo dobre a v dospelosti by s tym nemal mat ptoblem ak mozem odporucit tak v nitre je dobry urolog my sme s nim spokojny odkedy sme zistili ze maly takyto problem tak chodime len do Nitry.

xavier

nie, zatial som o nom nepocul...urologov je na SK vela, mas s nim dobre skusenosti?Uvitam, ked mi niekto odporuci dobreho urologa/kliniku s vlastnou kladnou referenciou!Kontaktoval som ho a poslal mu popis problemov, som zvedavy, co mi na to povie...

xavier

dakujem ti za radu. Skusim to. Myslis, ze by sa to dalo takymto sposobom aj vyliecit? Pitny rezim sa snazim dodrziavat skoro vzdy. Tie bolesti su ale neprijemne, chcel by som, aby sa to nejak poriesilo...

RNG

hydrokela sa casto vyvinie pri hernii. Tiez moze byt dosledkom zapalenych zvodov lymfy z roznych pricin.
Ak je to zapalove, tak je plno prirodnych protizapalovych.
Skus bromelain, quercitin, curcumin, NAC, pupalkovy/borakovy olej, dumbier atd.
Na lepsi tok lymfy pi hodne vody