PRE MAMINY! (Dieťa a škôlka)

Príspevok v téme: PRE MAMINY! (Dieťa a škôlka)
tinnka

Mam problem!(kto nie ze???) Mam syna ktory bude mat 5 rokov a od septembra by mal nastupit do materskej skolky. Pisam mal by lebo s tym nie som uplne stotoznena. Vidim na nom, ze by potreboval kolektiv deti ale on je od malicka velmi "urazovy", je trosku hyperaktivny, bez dozoru nemoze byt ani na chvilu lebo mi vybehne na cestu tam kde su auta, nema ziaden pud sebazachovy, neboji sa vody, vysky, dokonca ked som mu vysvetlovala preco nesmie chodit po ceste kde su auta a ze by ho mohlo zrazit sa smial ze auto nezrazi jeho ale on auto a nasledne mi to isiel ukazat, keby som ho nebola zadrzala (reflexy mam pri nom fantasticky vycvicene) neviem ako by to dopadlo. Ked sa mi ho snazil aj niekto zobrat von na prachadzku kazdy prisiel unaveny akoby v bani kopal a napriek tomu vzdy niekde spadol, nieco si ublizil, rozbil.(momentalne ma zlomenu ruku!) Je velmi sikovny co sa pamate tyka ale jeho motorika je strasna. A problem?? Mam strasny strach ho do skolky dat. Bojim sa ze si vazne ublizi alebo ho napadne s tej skolky odist. Viem ze su tam ucitelky ale takisto si myslim ze ako ja som sa naucila uvazovat a predvidat aj za neho, ucitelka to nemoze robit s 15 detmi. Chcem sa opytat mamiciek, ci mate taketo skusenosti so svojimi detmi, ak ano dali ste ich do skolky ci mam predsa len pockat este rok. Neviem, mozno by som mala zajst do nejakej poradne...Neviem. Uvitala by som aj pohlad nejakej ucitelky v materskej skolke.

leila

Ahoj Tinka,tiež som učiteľka v MŠ a tiež doporučujem rozhodne dieťa dať do škôlky.Súhlasím so všetkým čo napísala nashira...Je dosť dôležité na aké učiteľky natrafíš ale snáď sa pošťastí..Keby mal ísť syn rovno do školy to by asi nebolo nič moc,škôlka mu môže len prospieť.A s tou koorodnicáciou a motorikou sa skús ešte poradiť s lekárom,aj s dvoma alebo troma lebo niektorý naozaj všetko riešia acylpirínom a odbitím že čas to napraví.radšej nič nezanedbať.veelmi držím palce :))

nashira

Ahoj Tinka!
Ja som ucitelka ms.Mozem ti napisat tolko ,ze uvidis ako sa bude adaptovat.vela veci sa da vyriesir "pocas jazdy" to znamena pocas jeho zvykania si na ms.Zo spolocenskeho hladiska je to dobra vec nauci sa lepsie orientovat vo vztahoch so svojimi rovesnikmi a s tym suvisi aj lepsia priprava do skoly.Deti som zazila naozaj rozne od hyperaktivnych po neviem ake.Ked je dobra spolupraca s mamickou tak sa da vsetko vyriesit.Co sa tyka jeho zbrklosti ako pise deti sa vacsinou daju automaticky naporiadok ked zistia ako to v skolke funguje.Skolka je pre nich uplne iny svet.A vacsinou tie deti co su doma nezbedne v skolke hotove anjeliky.Ked bude pani ucitelku informovat o svojom dietatku tak jej povedz o svojich obavach.Ona moze zvysit pozornost o tvoje dietat a zistit ci tvoje obavy budu opravne.Prajem ti ,aby ste natrafili na dobru pani ucitelku.

tinnka

Inak- myslim ze maly bude tiez skolku milovat ako si napisala, je velmi spolocensky nikdy sa nehambil ani deti ani dospelych na dovolenkach bol na deckej diske prvy co siel tancovat-tohto sa naozaj nebojim.

tinnka

Jajka moc moc dakujem( a sladkosti nastastie od malicka nema rad- radsej chrumka cerealie, tak to mam kus stastia)Pojdem na kontrolu s tou zlomeninou a este raz sa poinformujem.

jajka

inak a este ti poradim ohladne tej hyperaktivity, daj pozor aby maly nejedol vela sladkosti, hlavne cokoladu, ani colu ci kofolu, nech ma vyvazenu, zdravu stravu, potom bude kludnejsi. nie sladke malinovky a podobne...

jajka

tinka nerob si starosti bude to v poriadku, moj chlapec skolku od zaciatku miloval a nemal ziadne problemy, okrem toho ze nechcel tam papat :)))

jajka

mozno treba ist aj k inemu doktorovi, vies ako to je na slovensku...mal by sa spevnit, su na to cviky...nechcem to zakriknut ale tomu mojmu sa nastastie este nic nestalo, aj ked uz velakrat spadol a stale niekam lezie, je pruzny a pevny ako opica :)))

tinnka

A mne je z toho smutno. Skolka sa blizi a ja neviem co...Mate niekto rovnake skusenosti ako ja??? Zaujimali by ma konkretne pripady, co ste robili, zo vsetkych stran sa na nas vali kolko hyperaktivnych deti je v dnesnej dobe.

tinnka

aj ja si myslim ze to nie je normalne, hovorila som s lekarom (ved aj vidi ze aky je a kolko tych urazov ma) nezdalo sa mu to cudne, vraj z toho vyrastie, ze je zivsi a nepozorny, nepremyslene a zbrklo vybehne a preto si nedava pozor a spadne.