CHORVATSKO-DOVOLENKA

zuzka*

urcite si pribal nejaku obuv do mora,lebo vacsinou su tam kameniste plaze, ja som si so sebou nezobrala nic na nohy,ale hned na druhy som si kupila take kupacie botasky, takisto karimatku kedze plaz je kamenista.ak idete v septembri tak by som odporucala aj nejake teplesie veci.my sme boli minuly rok prve dva tyzdne augusta na Hvare a zazili sme jeden chladny vecer,inak teplucko. pokial sa budete mat vlastnu stravu tak na 5 dni ti toho vela netraba, pecivo kupis v pohode, hlavne si zoberte vela pitiva (mineralka,dzusy...) a pripadne pivo, lebo to tam stoji podstatne viacej ako u nas. inak sa nemas coho bat, dovolenka v chorvatsku je pohodova a s mietnymi sa da lahko dorozumiet.

axelonka

desire, takže idete na 5 dní? a idete sa sami stravovať? skús pozrieť sem, je tu taký cenník približných cien v Chorvátsku: www.fenixtravel.sk

desire_

Cestujeme autobusom.Ubytovaní sme v Dome Želko a je to od 10 do 15.septembra.Ako je to tam so stravou? Je to tam drahe?

jablonkaa

agina ma pravdu s tym pocasim. zavisi vsak od terminu, kedy idete. ci je to na zaciatku septembra, uprostred alebo na konci mesiaca. september vie byt krasny v chorvatsku, ale je vacsia pravdepodobnost, ze moze byt dazdivo, alebo aj chladnejsie. kazdopadne, vecery a noci su uz chladne, takze treba na to mysliet pri vybere odevov.
ak sa pytas, co si mas so sebou vziat, tak napis, ake mate ubytovanie, stravovanie, akou dopravou cestujete.

agina

desire kazdopadne je uz po sezone, takze aj ludi tam bude menej.My me tam zazili v septembri teda poriadnu zimu, ani kupat sa nedalo.

desire_

Ďakujem vam.chcem sa este opytat co sa zabavy tyka ake to tam je? A ako je to vlasnte s tym pocasim..je to tam v septembri uz o nicom-chladno a malo ludi alebo ako?

axelonka

tak medzi tie najdôležitejšie veci jednoznačne patria všetky potrebné doklady – platnosť pasu, občianskeho preukazu či vodičského si skontroluj ešte vopred, aby si mala šancu prípadné nedostatky do začiatku dovolenky odstrániť, z tých dokladov - pas, občiansky, letenku, resp. cestovné lístky, doklad o zaplatení pobytu, doklad (kartičku) o poistení, nezabudni sa samozrejme ešte pred dovolenkou poistiť. opaľovacie krémy, mlieko po opaľovaní, nejakú mastičku v prípade popálenia alebo uštipnutia hmyzom, lieky - vždy sa oplatí pribaliť Panadol na hocijakú bolesť, nejaké tabletky na žalúdok, prípadne Iskru, leukoplast alebo obväz, tiež lieky, ktoré užívaš, či už proti alergií alebo iné, z drogérie také tie nevyhnutnosti - šampón, sprchovací gél, zubná pasta, kefka, papierové vreckovky, intímne potreby, nejaké odličovacie tampóny, keby si aj na niečo zabudla, tak tam zoženieš všetko:) samozrejme oblečenie - plavky, tielká, žabky, to už určite sama najlepšie vieš čo všetko potrebuješ, no pre istotu si zober aj niečo teplejšie - dlhé gate, mikinu, pretože v septembri už predsa len môže byť chladnejšie, tak aby si bola aj na také počasie pripravená. pokiaľ idete bez stravy, tak stravu na cestu. a potom už také "doplnky" ako fotoaparát, slnečník, nafukovačky, slnečné okuliare a iné. tak prajem šťastnú dovolenku:)