žurnalistika- ťažké začiatky, ako začať, kam prispievať..atď

Príspevok v téme: žurnalistika- ťažké začiatky, ako začať, kam prispievať..atď
joey

Ahojte.
Tkaže mala by som záujem o štúdium žurnalistiky. Teraz nastupujem do druhého ročníka, na strednej škole. Na to, aby som bola prijatá na vysokú školu niekedy v budúcnosti, bolo by dobré zbierať body už teraz. A to tým, že by som niekde prispievala článkami. Odhodlanie by aj bolo, ale nie som si istá či na to skutočne mám.Ako by som to mohla zistiť, čo myslíte?(slohy píšem výborné, sem-tam prispejem aj do školského časopisu)
Prosím Vás o radu: nevedeli by ste mi poradiť v akých časopisoch by som mohla aspoň raz mesačne prispievať?je jasné , že aj bezplatne...je to predsa istá prax.,,..a ešte..občas mám pocit , že na to nemám, pretože , mňa v podstate treba nasmerovať, presnejšie , zadať mi istú tému ale trošku mi to viac objasniť, čo odo mňa vlastne očakávajú.Je to normálne?
Za akúkoľvek odpoveď vopred ďakujem:)

jane1122

Dobry den, aj ja by som mala záujem o študium žurnalistiky... triedna v škole mi povedala že ak sa tam chcem dostat tak by som mala začat prispievat do časopisov a tak... prosim poradte mi, ako na to a na aké témy by som mala nieco písat. Diki

lost

wow, to ak odratam 51 minut, tak je to brutalne pekny cas a datum :)

08.08.08 08:59

hmm, o rok to bude 11:11:11 11:11

woho, snad nezabudnem na to :)

morimundus

Nesuhlasím s názorom, že na žurnalistiku
musí byť protekcia, moja sestra sa na UKF
dostala absolutne bez protekcie. Pokiaľ viem, doraz sa kladie na talentová predpoklady. Nemáme žiadne rod. zazemie a veľa študentov, čo je v ročníku bolo prijatých bez protekcie. Je to aj vec šťastia.
Jana

Iwet

ahojte
som vo 4.ročníku na 5-ročnej OA a keď som tak rozmýšľala nad výškou tak ma najviac zaujala žurnalistika. Aj som si pozerala na nete podmienky prijatia a tak, ale nie som si istá či mám z OA šancu sa tam dostať. Skôr si myslím, že gymnazisti majú väčšie vyhliadky. Chcela by som sa opýtať čo by som si mala vo vlastnom záujme dobrať, akú literatúru prečítať a z čoho sú tam prijímačky.
A tiež by som sa chcela opýtať, že či je potrebné prispievať do novín a tak, či nestačí školský časopis... asi nie že?

dobra vila

kacenabr, tiez som vystudovala OA a na VS som chodila na zurnalistiku UKF a ubezpecujem ta, ze bez znamosti a podobnych veci (keby som mala podplatit, tak ani neviem, komu tie peniaze treba strcit :-P a beztak na to nemam financie, ani keby som chcela ). Nabuduci rok si podavam na +2 Mgr., tak som zvedava, ak to nevyjde, asi ma trafi slak :-/.
Ved si podaj na obe skoly - aj do BA, aj do NR (tiez to tak spravim)a uvidis, kam ta prijmu. Ak ta prijmu na obidve, aspon sa budes mat spomedzi coho rozhodovat.
Bohuzial, s tym, ako to chodi v Cechach ti nepomozem, netusim, ako to tam je, kazdopadne viem, ze pisat a publikovat po cesky by som nedokazala.
A to sa vazne da zurnalistika studovat iba v BA a NR? :-O. To som netusila. Preco sa mi zda, ze aj v Ruzomberku je otvoreny tento smer... Ved to je smiesne. Aj na strednom a vychodnom Slovensku musi byt nieco, ci ani nie? :-/. Fiha, nvm... U mna prv prichadzali do uvahy iba skoly na zapadnom Slovensku, takze netusim. Ale ten Ruzomberok sa mi vazne mari, ze tam (teda aspon niekedy) byval otvoreny smer zurnalistiky.

kacenabr

Ahojte chcem sa vas opýtat na slovensku mame len 2fakulty zameranim an zurnalistiku ze a to je v nitre a blave že......kde by som mal vetsiu moznost dostat sa pocula som ze do nitr ysa bez znamosti nedostanem je to takD:( a este jedna otazka keby ze chcem studovat žurnalistiku v cechach musela by som robit skusky z cestiny ze a je tam lahsie sa doostat ci ani nie pretoze studujem obchodnu akademiu v 3rocniku som a chcela by som sa zacat pripravovat an primacky a skusky z anglictiny su tazke ci ani nie dakujem

marica

môžeš si založiť blog na internetovej stránke nejakých novín, alebo časopisu (viem, že Sme alebo Pravda majú takúto možnosť) a tak sa tvoje články dostanú veľkému množstvu čitateľov.