Odsťahovať sa v 15-tich!

Príspevok v téme: Odsťahovať sa v 15-tich!
nech_uz_som_dospela

V byte žijeme 4 - rodičia, brat a ja. Okrem mňa sú všetci dospelí. Matka a brat si rozumejú, ja a otec si rozumieme, ale navzájom už nie. Chcem sa odsťahovať preč. Mám sa kde, ale nie je to asi možné - prečo ? Prečo sa nemôžem legálne odsťahovať? Čo mám robiť? Matka a brat podľa mňa patria na psychiatriu (nemyslím si to len ja). Čo vy na to?

nech_uz_som_dospela

majkaaa

mám sa kde...
A ja chcem normálne skončiť školu s tým, že mi rodičia budú dávať rodinné prídavky na mňa + ešte niečo, čo na mňa minú normálne. A tam, kde by som mohla ísť som vítana, dokonca by som sa tam doslova zišla (podrobnosti neriešme). Keď budem dospelá a mať SŚ, tak môžem začať pracovať (dokonca aj to mám kde) a robiť si vysokú školu (viem, že sa to dá zvládať). Ja sa nechcem osamostatniť, ale odsťahovať. Rozdiel bude vtom, že žijem v inom priestore, čiže asi toľko.

majkaaa

Mať sa kde alebo mať sa ku komu...to sú dve rozdielne veci. Máš 15,to je tak akurát ukončená základná škola. Ako sa chceš živiť?? Treba zvážiť všetko,vzdelanie je pre život veľmi dôležité,aj keď sa Ti to v tomto veku nezdá. Ak mám nejakého muža,ktorý Ťa láka k nemu bývať,to Ti dlho nevydrží.Kam potom? Alebo chceš napr. k babke? Ako jej budeš prispievať na živobytie? Myslím to Tvoje. O osamostatnení sa rozmýšľaj vtedy,ak sa dokážeš sama o seba aj postarať. Myslím tým ekonomicky byť sebestačná,resp. prevaže sebestačná,nie byť len ako prisatý cudzopasník. A to v 15 asi možné nie je.