problémi v rodine... neviem ako dalej

Príspevok v téme: problémi v rodine... neviem ako dalej
smutna

ahojte---:)... už dlhšiu dobu sa trápim ... len sa chcem vyrozprávať.. a aby ste napísali že ako to mám brať.. či si to nemám všímať... či sa mám dalej trápiť... alebo.či...mám ničo robiť.. a ak .. tak čo? mno moji rodicia.. sa hadavajú ale to boli také hadky ako u iných... najskôr to začalo tým že...tatko pijaval.. a s toho vznikli tie hadky.. neskor prestal ale moja mama si našla iného .. a teraz zas sa kôli tomuto hádaju.. tatko robi len na priek mame berie kartu.... (kde majú peniaze).. som z toho smutná ja sa bojím že si ubližia nejak... že... janeviem. .. ale ja najviac trpím:( dakujem pa

smutna

ahojte.. mno naši teda ony by sa nedohodli ale so sestrou sme to vyriešili tak ..že budeme peniaze (ich) rozpočitavať.. na všetko na stravu byt a tak .. bo sa ony teraz hadali kôli.. peniazom bo mali spoločný učet... a budú žiť v tom istom byte....ale každý bude mať svoj vlastný život... matka sa nechce zdať milenca.. čo ma štve bo otec to chcel ece skúsiť... už sa nedá nič zachrániť.. už len o rozvode.. ach jáj

vecernica

Musis sa na to divat, tak ze to je ich zivot a ty ich nezmenis a ni ich nemen, To ze si mama nasla milenca je pochopitelne ked tatko pil, a ked uz teraz ne pije ma smolu...uz je as ipre tvoju mamu neskoro. Mozno keby sa rozviedli by bolo najlepsie.neuvazuju o tom ? A mozno by to bolo dobre aj pre teba.Skus si to nevsimat a venuj sa niecomu inemu ked si doma .Zavri dvere a ignoruj ich.Skusila si im dohovorit ze nech sa aspon pred tebou nehadaju?

mirus1311

smutna.... myslim, ze po tom, co si tvojmu chalanovi vyrozpravala, ake to je doma, chape, preco ho k sebe nepozyvas castejsie. U teba je o tom asi priskoro hovorit, ale niekedy v svokre najdes druhu matku. Mozno jeho rodicia ti aspon trochu vynahradia, o co ta ti tvoji ukratili. Myslim si, ze by ste s tvojim priatelom mali byt tam, kde je vam prijemnejsie. Ak by ste boli u vas, a cely cas by si len cakala, ci sa vasi nezacnu hadat, nevedela by si sa ani uvolnit...A bola by napata situacia aj medzi tebou a tvojim priatelom. Radsej sa tes, akeho mas pri sebe skveleho cloveka, lubte sa aj nadalej, nech vam to vydrzi:) Aspon si sa od tvojich rodicov naucila, ake to vo vztahu nechces...;)

mirka2222

na tú vysokú sa naozaj teším, som rada že odteraz už (dúfam) bude všetko iné. držím palce aj tebe, nech sa ti podarí dostať na výšku, najlepšie tiež do nejakého iného mesta. a keď vyštudujem a nájdem si nejakú prácu tak sa už ku rodičom nikdy nevrátim, ani na návštevu. nech sa tu navzájom aj pozabíjajú, mne už to bude jedno.

smutna

mirus1311... mno hej dakujem že si ma takto potešila:)ano ja som čo najradšej... preč z bytu.... a aj mám brigádu tak si privirábam i ked to je malinko..... mám užasneho chalana.. aspon to .. sme spolu ale 1rok aj 2 mesiace... ale trápii ma to že chcela by som ho aj pozvať ku mne sice bol par krat u mna.. ale ked som bola sama ale to ja nebývam často k nemu chodím stále... a on ma predstavuje aj rodicom ma užasních rodičov.. a mne je blbo že ja ho nie že nechcem ... pozvať.. ked sú naši doma .. ale bolo by mi blbé keby sa začali hádať... a tak:(sice mama ho pozná a na ulici sa pozdravia:) ale aj tak ah..

smutna

mirka2222.... mno to je teda smutne ja viem aké to je zle... ale teš sa že ideš na výšku kam si to dotiahla... a budeš v živote uspešna... to je ich život.. ony si ho zničili .. a ty teraz si ten život.. vynahrad nedovol aby si sa ty takto niekedy spravala k svojim detom..uživaj si život a kašli na rodičov... ved tebe ho už zničili len sa teš že ako si to dotiahla ... a na mynulosť zabudni..

mirus1311

mirka2222 - je mi strasne luto, ze si tvoji rodicia neuvedomuju, ako ti znicili zivot. V kazdom pripade si najdi v tom meste byvanie. Privaty nie su ovela drahsie ako intraky. A vyhladaj nejaku pomoc... Mas este strasne dlhy zivot pred sebou, este je cas ho zmenit, tak zacni co najskor... Drzim ti prsteky, aby sa ti to podarilo a aby si bola stastna:)

mirus1311

tak to je krasne. Tesim sa, ze ho mas:) Skus byt doma co najmenej casu - len to co musis... Mozno takto stratis sancu sa so svojimi rodicmi zblizit, pravdepodobne sa im este viac vzdialis, ale takto nie si stastna... Bud so svojim priatelom, rozpravaj mu, co ta trapi. Nie je nic lepsie, ako vyrozpravat svoje trapenia milovanemu clovekovi. Najdi si nejake nove zaluby, ked zacne skola, ucievaj sa v kniznici alebo v studovni nejakej s kamaratmi... Mozno si rodicia uvedomia, ze svojim spravanim ta stracaju...:(

mirka2222

smutna, ja mám taký istý problém ako ty.. takíto rodičia si ani neuvedomujú ako svojím správaním ubližujú svojim deťom. u mňa sa to dostalo až tak ďaleko, že trpím sebapoškodzovaním a režem sa.. proste som to už nezvládla, tie hádky počúvam dlhé roky, oni sa nenávideli už keď som bola malá, takže počúvam hádky celý život.. a takto to so mnou dopadlo.. ja to nechápem, prečo si niektorí rodičia neuvedomia čo spôsobujú deťom keď sa každý deň len hádajú. nikdy im neodpustím ako mi zničili život... teraz pôjdem na vysokú, je to v inom meste, a aj keď internát mi nedali, predsa len budem skoro celý deň preč, a možno sa mi podarí nájsť si tam aj nejaké bývanie. potom sa z toho možno dostanem, keď s nimi nebudem tak často.. ale aj tak, poznačilo ma to už na celý život, a nielen psychicky, mám na tele jazvy od rezania ktoré už nikdy nezmiznú. myslím že ak sa rodičia neznášajú tak by vôbec nemali mať deti. radšej by som sa nebola narodila, ako žiť v takejto rodine..