aknecolor

tyrusqa

sonka:dbat o plet..vies kolko ludi dba o plet,pouziva drahe pripravky,chodi ku koznej a tak ci tak ziaden efekt aj ked o nu dba? a logicky ze si to prekryva,ved na co by si sa radsej divala ty,na aknecolor alebo na hnisave vyrazky toho druheho.V spolocnosti to skutocne nie je cloveku prijemne.

sonka

biasa... súhlasím, pleť si zničí, takže aknecollor nie je najlepšia voľba. Ale myxslím si, že je lepšie sa snažiť vyrážok sa zbaviť a predchádzať ich vzniku ako ich donekonečna len prekrývať.

sonka

Navyše ak máš vyrážky snaž sa ich viac zbaviť ako ich prekryť make - upom. Nevravím, že make - up by si nemala používať, ale mala by si ním len zakryť malé chyby tvojej prirodzenej krásy a pleť jemne rozžiariť. Nie si naň dať veľa aknecolloru alebo hoc aj make - upu. Na to, aby si odstránila vyrážky natrvalo voľ kozmetiku, hlavne krém určený pre tvoj typ pleti. Každé ráno a večer si pleť dokladne vyčisti a ošetri krémom. Taktiež aj to ako sa stravuješ, či tráviš príliš veľa času na slnku, či si často v nadmernom strese sa odzrkadí na tvojej pleti a často aj tieto zlé živoné návyky vyvolávajú aj vyrážky okrem iniých nedostatkov pleti. Taktiež aj fajčenie (teraz to neber tak, že vravím, že fajčíš) ničí pleť a može vyvolávať vyrážky, pretoče cigaretový dym ničí doležité pleťové bunky. Takže tým, čo som písala teraz som ti chcela povedať len toľko, čo v prvom rade dbaj, aby si vyrážky nemala a make - up použi už len na zakrytie posledných nedostatkov a zvýraznenie dostatkov pleti.

sonka

Radšej si kúp nejaký lepší make - up ako aknecollor. Tie aspoň tak nevysúšajú pokožku, práve naopak, dokonca si možeš vybrať aj s UV - filtrom a sú podľa mňa aj lepšie krycie.

poliewoocka

Aknecolor je antibakterialne clotrimazolum, ktore vysusuje pokozku. Aplikuje sa len lokalne, tj. na miesto vyskytu papul a pustul. Nie je to podkladova baza pre ziadny make-up, plet by sa ti vysusovala, extremne supala a dosiahla by si jedine vznik vrasok. Pouzivaj jemny nekomedogenny make-up a aknecolorom si len zakry vyrazku ako korektorom...