hroziaci predcasny porod

Príspevok v téme: hroziaci predcasny porod
pain-full

ahoj, mam velke trapenie, momentalne som v 28 tt, uz tyzden som na PN pre tvrdnutie bruska, vcera som bola na kontrole,krcok je skrateny oproti minulemu tyzdnu, lekar nariadil prisny klud na lozku, lezat na lavom boku, predpisal lieky...som dost na dne...da sa odvratit riziko?mozem dufat, ze sa to zlepsi? bojim sa, ze porodim skor, ze male nebude v poriadku...prosim, ma niekto podobne skusenosti?ako to dopadlo?

martina25

Aj mne hrozil predčasný pôrod. Bola som v 8. mesiaci tehotenstva. Brala som lieky aj injekcie,ktoré zastavili hroziaci pôrod. Nakoniec som rodila deň po termíne.

tinka228

ahoj pain-full. Keď som bola tehotná a bola som presne v tom týždni ako Ty, začali aj u mňa problémy. 10 dní som si poležala v nemocnici, nasadili mi liečbu (magnesium, salbutamol, isoptin) a pustili ma domov. Mala som presne také obavy ako Ty. A náš poklad to v brušku vydržal a narodil sa len 5 dní pred normálnym termínom. Zajtra oslavujeme prvé narodeniny. Riaď sa len pokynmi lekárov a uvidíš, že všetko dobre dopadne. Osobne si myslím, že keby to bolo veľmi vážne lekár by Ťa nepustil domov, ale odporučil Ťa hospitalizovať v nemocnici. Ako Ti napísala radana snaž byť čo najkľudnejšia a mysli pozitívne (a odporúčam Ti nečítať články s negatívnym obsahom).

radana

Kvoli malickemu este nejake tie dva mesiace vydrzis.O to to potom bude krajsie,ked bude na svete.Poslem ti nieco mailom,hm?Mozem?

lenuliatko

ja som tiez na rizikovom a tiez len stale sedim na zadku a musim oddychovat.ale snazim sa stym nejako vyrovnat.viem ze take rady ako vela citat pozeraj filmy alebo neico var asi nepomozu ale mala by si mysliet pozitivne.ved co by si neurobila pre svojho drobca?aj keby si mala cely rok lezat verim zeby si to vydrzala kvoli malickemu.ja som na riikovom nejake dva tyzdne asi a uz som precitala vsetko asi a mala som aj autonehodu.to povioem ze to boli stresy a uz sedim na zadocku a citam malej rozpravky pustam jej nejaku hudbu a tak :)drz sa

pain-full

dakujem radana, kazde mile slovo potesi, viem, ze velmi vela robi psychika, s malym sa stale rozpravam, ze ma este cas, nech sa neponahla.myslim, ze so mnou je to o to horsie, ze som typ aktivneho cloveka a teraz som len sama doma, borwsujem po nete, nachadzam same smutne info a nehybem sa...tak upadam. ale hadam sa to vyrovna.

radana

pain-full,len klud.Nemysli na negativne veci,tym to len zhorsis.Poznam viacej deticiek,co sa narodili predcasne a za to nie su postihnute..Mali oneskoreny vyvin,ked boli malicke a to potom dobehli.Len klud,ver,ze vsetko dopadne dobre a tvoje malicke si na prichod na tento svet este chvilocku pocka a narodi sa v termine.Drzim palce.