silna menstruacia

Príspevok v téme: silna menstruacia
mata

potrebujem poradit, mate skusenost?
mama ma uz vyse troch mesiacov problem so silnou menstruaciu (uz dvakrat bola na kyretazi). TeraZ pri poslednej menstruaciu tomu tiez vela nechybalo, ale zabrali jej nejake injekcie a lieky...Prvy krat na nej lekarka skusala antikoncepcne tabletky na upravenie menstruacie-nezabralo...teraz ju skusa nehovorit na vnutromaternicove teliesko...mne sa to velmi nezda...mama mi pripada ako pokusny kralik...rada by som pocula nazor niekoho, kto to pozna...inac vysledky z kyretaze boli v poriadku...existuje vobec nejaky specialista, ktory sa konkretne tymto problemom zaobera? dakujem

RNG

problemy s menstruaciou su z hormonalnych kolisani, cyst a myomov. Hormonalne kolisanie sa da upravit branim polotovarov na hormony(yam, damiana, pupalkovy olej, Dong Quai), pripadne pouzitim transdermalneho progesteronoveho kremu na dodanie praveho, nie syntetickych progesteronov.
Myomy, cysty, tumory a pod sa daju odstranit enzymatickym cistenim, tj branim enzymov na prazdny zaludok hodinu pred jedlom. Alebo /a tiez posilnenim vyroby vlastnych enzymov doplnanim extra jodu, ci uz z doplnkov obsahujucich jod(kelp, spirulina,kombu...) alebo transdermalne z jodovej tinktury(flak asi ako dlan na spodok brucha, raz az dva krat tyzdenne.)

mata

urcite mas pravdu..je to lepsie ako operacia, alebo vybratie maternice...Je to hrozne, aj mama silno krvacala a to kazdy mesiac, nie je to sranda...
Som rada, ze to tvojej mame pomohlo, urcite je to ulava a nemusi sa kazdy mesiac stresovat...
hlavne, ze vsetko dobre dopadlo...
:-)

aduliena

Tak ja držím palce, aby to tvojej mame pomohlo. Vieš, každý organizmus je iný a reaguje inak, tak neviem, ako to prijme tvoja mama, to uvidí neskôr. Zavádza sa to na dobu päť rokov, potom sa dáva nové. Ak to niekomu "nesadne", tak sa to vyberá aj skôr. Iste to stojí za to skúsiť to, je to lepšie riešenie ako operácia.
Moja mama bola na tom už veľmi zle, tak silno krvácala, že jej lekári povedali, že prišla za päť minút dvanásť, mohla zomrieť.

mata

mama by mala doplacat osemsto korun, aspon tak to tvrdila gynekologicka....nejde o peniaze, ale hlavne o to, ci je to fakt dobre riesenie...si ma ukludnila, dik :-)

aduliena

Nie je začo. Dúfam, že to aj tvojej mame pomôže. Len vybavte, aby vám to preplatila poisťovňa, lebo je to ozaj drahé. A načo by ste zbytočne platili, keď nemusíte. Tak sa pamätám, že mama doplatila v lekárni nejakých 600sk a gynekológovi za zavedenie tiež okolo 500sk. Tak ak si od mamy gynekologička vypýta peniaze za zavedenie Mireny, nech nie je prekvapená.

mata

Dakujem Aduliena :-)...fakt si ma potesila...presne tuto Mirenu odporucila gynekologicka aj mojej mame...
este raz diky :-)

aduliena

Ahoj Maťa,

aj moja mama mala tento istý problém ako tvoja. Dvakrát bola na kyretáži. Gynekológ jej odporučil vnútromaternicové teliesko Mirena. Tak si to dala, poisťovňa to preplatila, mama doplatila len nejakých 600sk. Ináč to stojí vyše 6000sk. Ale po dvoch kyretážach to už poisťovňa preplatí. Má to zavedené takmer rok, máva len také špinenie a výtoky. Silné krvácanie vôbec. Oproti tomu, aké to bolo predtým, je to teraz oveľa lepšie. Jedinou nevýhodou je, že sa z toho môže pribrať a to hlavne do brucha, mama pribrala 4kg. Ale hlavne, že je ok. Inak jej gynekológ odporúčal odstránenie maternice. Tak radšej skúsila toto.