zvracia a hnackuje

Príspevok v téme: zvracia a hnackuje
ludas

moja dcera(1r)pred par dnami zacala vracat a prespala skoro dva dni.na treti den zacala aj hnackovat.je minimalne.jednu vyzivu s piskotami,sem tam vyvar a 1dcl mlieka.inak do nej nedostanem nic.lekar jej pichol inj.proti zvracaniu nacas zabrala.boli sme aj u svojho lekara ale nic na to nepovedal.ze ma jest len lahke jedla a ze sa to postupne upravi.ale mne sa to dieta nejako nepozdava.poradte prosim co robit ak ste nieco podobne prezili

zuzu241

prepacte,ze sa vam tu do toho miesam,ale..mrzi ma co sa tu vsetko pise..ja tiez neodsudzujem lekarov,sama pracujem v zdravotnictve a mam vela dobrych skusenosti s lekarmi,ale bohuzial,medzi ludmi sa najde ktokovek..nechcem nikomu krivdit,len sa chcem opytat,ci nie je lepsi a lahsi zivot,ked si ludia pomahaju?a je od pradavna zname,ze kolko ludi,tolko nazorov-na cokolvek..a v dnesnej dobe je tak vela moznosti a nazorov na vsetko,ze niekedy nie je jednoduche naozaj zistit,co je spravne a co nie..

teda tak

Zaujimavy clanok :)

Homeopatikum nie je liek, varuje WHO
Miroslav Vajs, Pravda | 24. augusta 2009 9:30
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala varovania, aby ľudia s vážnym ochorením, ako je HIV, tuberkulóza, chrípka či malária neužívali homeopatiká, ale dali prednosť tradičnej liečbe. Podľa organizácie ak ľudia na tieto choroby užívajú homeopatické lieky, vystavujú svoje životy veľkému riziku.

"Homeopatia nechráni ani nelieči ľudí s týmito ochoreniami. Ak sa v takýchto prípadoch použije, ľudia zbytočne umierajú," píše sa v stanovisku zdravotníckej organizácie. "Potrebujeme, aby si vlády po celom svete uvedomili, že podporovanie homeopatie na liečbu smrteľných ochorení je nebezpečné," uviedol pre britskú BBC Robert Hagan, odborník na biomolekulárne vedy zo St. Andrews University. "Dúfame, že vyhlásenie WHO podporí tých ľudí, ktorí bojujú proti homeopatii a jej potenciálne katastrofickým následkom," dodal.

Na homeopatiu sa sťažujú aj lekári, a to najmä v prípadoch, keď sa používa na "liečbu" detských hnačiek. "Neexistujú žiadne dôkazy, že homeopatia akokoľvek pomáha pri liečbe detskej hnačky," uviedol hovorca WHO.

Homeopatia je systém liečby založený na použití minimálnych (až nulových) koncentrácií liečiv, ktoré v masívnych dávkach vyvolávajú efekt podobný tomu, aký má liečená choroba. Obhajcovia homeopatie sú presvedčení, že zmesi obsahujúce jedinú molekulu účinnej látky na milión molekúl rozpúšťadla dokážu stimulovať "liečiaci mechanizmus tela". Kritici tvrdia, že je veľmi nepravdepodobné, aby takáto minidávka mala nejaký podstatný efekt na telo.

"Infekcie ako je malária, HIV alebo tuberkulóza, majú vysokú úmrtnosť, no konvenčnými liekmi vieme tieto choroby kontrolovať aj liečiť. Existuje na to veľa vedeckých dôkazov. Neexistuje však žiadny dôkaz, že homeopatia má nejaký účinok na tieto ochorenia, a preto si myslím, že je nezodpovedné podporovať homeopatiu na liečbu potenciálne smrteľných ochorení," cituje BBC Nicka Beechinga, špecialistu na infekčné ochorenia z Royal Liverpool University Hospital.

radana

doktor999-nemas za co.My sme presli cez vela ambulancii a stretli sa s vela odbornikmi.Ja som vdacna lekarom-neurologom a aj ostatnym lekarom,s ktorymi som dosla do styku,ze pomohli mojmu synovi dostat sa z takeho zdravotneho problemu v akom bol.Dakujem.Ja si lekarov z vlastnej skusenosti vazim a neverim na tabulkove doplnky,ktore by podla tabuliek MALI zabrat.Ale iba podla tabuliek.

radana

Rng,zase vies vsetko a vsade si bol.Nepaci sa mi,ked sa nad ostatnych vyvysujes.Ano,radis tu ludom,ale ako vies,ze ty si zo vsetkych ludi urobil najviac pre tuto spolocnost?Ako vies,ze doktor 999 nie je pre tuto spolocnost omnoho prospesnejsi a vzdelanejsi od teba?Moze mat omnoho viac skusenosti a vyliecit svojimi poznatkami a skusenostami omnoho viacej ludi bez toho,aby to kazdemu vesal na nos.A vobec na teba neutocim,len som sem napisala svoj nazor,ze ked si uz nevedel kam z konopy,tak si presne takto isto zareagoval aj na mna.Kazdy robime nieco pre tuto spolocnost.Ja mam blizsie k ZTP detom,tak sa tomu aj venujem a za to,ze necitam kila odbornych clankov sa tesim,ked vidim,ze kolko miest v skole pre postihnute deti sa nam rodicom podarilo vytvorit,aj ked kompetentni,by najradsej taketo deti zamietli pod koberec a hadzali nam polena pod nohy,ked sme vybehavali a vybavovali vselijake nezmyselne papiere a pri tom sme len chceli to,aby aj nase chore deti mali moznost sa v ramci svojich moznosti vzdelavat,co je pre zdrave deti samozrejmost.Takze kazdy robi nieco pre svoje okolie a ty nemozes posudit,kolkym ludom napr.doktor 999 pomohol.

radana

Mira a aky povod problemu treba odstranit?Chcela by som vidiet jedneho cloveka na tomto svete,co by nemal co len raz za zivot podrazdeny zaludok a nasledkom toho hnacku a zvracanie.Ci sa ti to paci,alebo nie coca-cola po lyzickach a 1-2 dni dieta mojim detom zabrala.Ziadne doplnky...

radana

mira,jeden moj syn ma 20 rokov a druhy 15 rokov.Co myslis,ked mali za cely ten svoj zivot 2-3 krat hnacku,je to moc?

- mira

Milý doktorský pseudonym, kopa chémie je tvoj jediný štýl, so zdravím to nemá nič spoločné. Že nechápeš ľudí ktorí sú prirodzene vitálni bez chemických barlí, je tvoj problém.

doktor999

jéééžiš mira, zasa trefa do čierneho, Ty veru nevyjdeš zo svojho tieňa. Moja zlatá, ak by existovalo čokoľvek čo zabráni nachytaniu vírusov, tak by neexistovali (teda očkovanie u niektorých funguje) však Ty si uplne vedľa, dievča. Ale uplne, Tvoje príspevky svedčia len o jednom, absolútna nevedomosť a k tomju asi problém rozmýšlať. Ale aspoň je zábava.Lina OO7, máš pravdu.

Lina007

ale nooo... veď ste dospelí ľudia, tak sa nevaďte...
doktor999: že sa na to nevykašleš. RNG tu vždy bol, je a bude... S tým nič nenarobíš. A ak niekomu vyhovuje jeho štýl, nech sa páči. Nech sa lieči ako sám uzná za vhodné. RNG to robí asi aj pre to, lebo on za prípadný neúspech liečby nebude mať žiadny postih. Ty keby si naordinoval bársakú haluz, tak by si bol asi v poriadnom prúsere. V tom je medzi vami rozdiel a to vieš aj ty sám, vykašli sa už na to.
Nehovorím, že lekári, ktorý vyštudovali medicínu sú všemocní, aj medzi nimi sa nájdu totálni tupci, ale predsa sme ľudia, aj medzi právnikmi, predagógami, ekonómami, a pod... sú idioti.

čo sa týka očkovania, ja osobne som za. Pokiaľ viem, aj vďaka očkovaniu vymizli niektoré závažné ochorenia.

ja moc tým veciam čo tu píše RNG a Peto T či Damian či kto, moc neverím, pretože ak si dobre spomínam, ešte v časom keď som sem radšej ani neprispievala som sa v nejakej diskusii dočítala, že načo chemoterapia, stačí vitamín C a cesnak... tak to ma osobne totálne zabilo. Preto si myslím, že názory s NEočkovaním budú asi niečo podobné...