chut na sladke - co s tym?

Príspevok v téme: chut na sladke - co s tym?
cokoholik :)

Ahojte radcovia :))
Chcela by som zhodit par kg, ale v poslednej dobe mam neskutocnu chut na sladke...ale nenormalnu, neviem byt bez sladkeho dlho, dva tri dni vydrzim a potom zjem celu cokoladu, co s tym? Mate nejake rady ako sa vyhnut chuti na sladke?
A mam este jeden problem, mala som PPP a mam velmi spomaleny metabolizmus od tej doby, viem, ze na urychlenie treba pit vela vody, ved aj apijem :)) ale ak mate niekto este nejaku inu radu, tak sem s nou...ale nie tabletky, tomu ja neverim...
Vdaka za rady :)

cokoholik :)

ked som mala anorexiu, tak som pocitala kalorie...a pocitala a znizovala az kym... Nechcem sklznut do stareho sposobu "chudnutia"...zatial riesim tu chut na sladke ovocim, aj ked viem, ze to nie je ono :))
Horka cokolada naozaj "funguje"...radsej ako horku si nedam nedam nic :P

knjaz varggoth

ked uz mate velku chut na sladke tak cokolada je najlepsim riesenim samozrejme horka...umele sladidla v zuvackach a podobne vyvolaju len vacsiu chut na sladke...ale kto sa nevie ovladnut..ma proste smolu

cokoholik :)

pussate: ono na druhej strane...ani dobre sa vy... nie je niekedy na skodu :-P
Uz aj nieco citam o GI potravin...ale nepaci sa mi to veru :))

pusate

pcha, tak ked nesmiem ani sladké ani slané tak aké vlastne môžem? také bez chuti-fuj tak na také sa môžem s prepáčením vy...

tinush

ja ked chcem sladke tak si nedam cokoladu ale mam vzdy pri sebe sladke zuvacky a si dam sladku zuvacku. vzdy je to lepsie ako cokolada. alebo citronovu zmrzlinu vodovu

mira

Pri neustálej chuti na sladké je treba hlavne obmedziť solenie a slané potraviny, vrátane konzerv, chleba, syrov,ďalej vajcia, mäso a pod .
Potom jesť zložité cukry - polysacharidy, ktoré sa štiepia pomaly a postupne a rovnomerne zásobujú cukrom mozog. Nespôsobujú šoky, ani náhlu potrebu cukru.
Polysacharidy sú v celozrnných obilninách a zeleninách. Zakiaľ si na ne zvykneme vo forme kaší/placiek, knedlíkov .../, môžeme si občas dať trochu obilného sladu alebo trochu domáceho ovocia, najlepšie tepelne upraveného pyré.
Jednoduchý cukor spôsobuje hypoglykémiu.

mymy

nie, dakujem...lieky nie su dobrou cestou, radsej nech si to telo "vyriesi" prirodzene. Kamaratka si podobnymi pripravkami rozhodila stitnu zlazu a to ja naozaj nepotrebujem.