Zdrave jedla

Príspevok v téme: Zdrave jedla
laurikaa

Uz dlhsi cas sa snazim stravovat zdravo, schudla som a teraz si chcem vahu udrzat. Zaujimam sa o to, co zjem a tak sa snazim konzumovat vela ovocia,zeleniny, Bio potraviny, pohanku, vlakninu, ovsene vlocky a ine... Zhanam tipy na nejake zdrave recepty , vyzivne no zaroven lahke jedla, kedze s varenim este len zacinam:D Prosiim o nejake tipy na zdravy obed, veceru...:)

pomocnica

Akými receptami? Normálne to napíš. :)
Ja som na tom podobne ako ty, aj keď som nebola vždy chudá a ani teraz nie som úplne, ale tučná nie som. Zdravé jedlo mi tiež chutí , dodáva mi energiu... :D ale aj nezdravé si niekedy dám. :D

DI DI DI

Vieš čo, ja osobne milujem zdravú stravu asi už od detstva a stravujem sa tak zdravo ako to len ide. Nie preto, aby som schudla, alebo niečo podobné. Chudá som bola koniec koncov vždy, zdravo jem preto, lebo to mám rada, chutí mi to a neviem si predstaviť život bez toho. Avšak rada sa taktiež ako aj ty inšpirujem receptami -odkaz odstránený- čerpám ich z tadiaľto a nemôžem si pomôcť, sú prosto skvelé, tak ich iste taktiež vyskúšaj, stravuj sa zdravo a milujem samú seba. Nie je nič lepšie ako robiť niečo dobré pre svoje telo. :) Dúfam, že som pomohla a držím prsty.

DI DI DI

Vieš čo, ja osobne milujem zdravú stravu asi už od detstva a stravujem sa tak zdravo ako to len ide. Nie preto, aby som schudla, alebo niečo podobné. Chudá som bola koniec koncov vždy, zdravo jem preto, lebo to mám rada, chutí mi to a neviem si predstaviť život bez toho. Avšak rada sa taktiež ako aj ty inšpirujem receptami -odkaz odstránený-. čerpám ich z tadiaľto a nemôžem si pomôcť, sú prosto skvelé, tak ich iste taktiež vyskúšaj, stravuj sa zdravo a milujem samú seba. Nie je nič lepšie ako robiť niečo dobré pre svoje telo. :) Dúfam, že som pomohla a držím prsty.

bejbyvi

laurikaaa- ja ti odporucam kupi su knihu v napr pantha rei od dr. bukovckeho "hned to bude:-)" ... su tam chutne a zdrave recepty rozdelene do kategori - ranajky, obedy lahke, obedy syte, polievky, slaty lahke, slaty syte, dezerty, ... okrem toho je tam toho napisane dost aj o jednotlivych potravinach..dalej o tukoch atd.... mne sa ta knizka velmi paci... a ku kazdemu receptu je rozpis kolko to ma energie, sacharidov tukov, a bielkovin:)

Helen-Ka

Velmi dobre informacie, ako maju vyzerat a z coho maju byt zlozene vyzivne a pritom lahke jedla som nasla na portale zdravia:

Tema 1: Prečo sú raňajky najdôležitejším jedlom dňa?
Linka tu: -odkaz odstránený-

Tema 2: Z čoho majú byť zložené ideálne raňajky?
Linka tu: -odkaz odstránený-

Tema 3: Ako má vyzerať perfektný obed?
Linka: -odkaz odstránený-

Tema 4: Dilema – jesť tri, alebo 5 jedál denne?
Cely clanok tu: -odkaz odstránený-

Tema 5: Nočné jedenie - zdroj obezity a budúcich chorôb
Cely clanok tu: -odkaz odstránený-

Tema 6: Jedenie medzi hlavnými jedlami – nevedomý a nebezpečný návyk
Cely clanok tu: -odkaz odstránený-

Kto pochopi a do svojho zivota zavedie tieto jednoduche, ale velmi ucinne zasady uvadzane v tychto materialoch pociti prilev vitality a bude sa tesit dobremu zdraviu. Vedomosti vsak nestacia, disciplina je na kazdom z nas.

RNG

nafukovanie zo zelenin a fazule je kvoli niektorym pre nas nestravitelnym sacharidom.Tie sa dostanu do criev, kde maju bakterie hody.
Existuju ale kvasne kultury, ktore ich vedia premenit na ine formy, pre nas stravitelne.
Z nich vytazene enzymi nam pomozu tieto sacharidy stravit a odstranit problem s vetrami kompletne.
V USA je na to popularny enzym pod menom Beano.

miro.83

Inak brokolica sa povazuje za najzdravsiu zeleninu. Nikdy som ju nejedol ani som nevedel o jej existencii ale ked som okusil tak byva castou sucastou mojho jedalnicka. V poslednom case to jem z kuracimi prsiami a dokonca cuduj sa svet, mi to normalne chuti ako si to uvarim.

miro.83

Vecsinou davam prednost cerstvym rybam ako rybam z konzervy ale nekedy to nie je mozne kupovat stale cerstve ryby, pretoze nas neobklopuje more tak je tahsie sem dovazat cerstve ryby, ktore sa lahko kazia ako losos, tuniak ci makrela. Skratka sa malo kde stretnem s tym, ze dojdem do obchodu a poviem si ze si kupim celeho cerstveho tuniaka, totiz to ho maju malo kde ak nepocitam makro ci ine velkoobchodne siete a makro mam 100 kilometrov odomna preto nepoletim pokazde koli rybe taku vzdialenost. Vecsinou sa usmiernim aj z konzervou kde nie je pridany olej ci nejaky kecup ako to vo vecsine byva. Nemam rad ak jem rybu ktora je sladka po kecupe. Najlepsie ak je to vo vlastnej stave.