Malo bielych krviniek, pomozte

Príspevok v téme: Malo bielych krviniek, pomozte
violette

Dobry den, mam bolestivu a mierne zvacsenu uzlinu pod krkom, ked sa lekar chcel dopatrat, cim to je, zobral mi aj krv a zistilo sa, ze mam malo bielych krviniek, konkretne "neutrophils", ktore sluzia ako ochrana pred virusovymi infekciami a plesnami (trpievam aj mykozou posvy). Neutrophils by mal mat clovek od 1,500 do 8,000 na mikroliter, ja mam 1100. Posledne dva roky byvam aj castejsie chora, predtym som mala chrupku ci anginu raz za 4-5 rokov, teraz mam chripku 1-2x rocne. Posledny rok mavam pocity unavy pocas dna a aj zcysenu teplotu (37-37,4). Existuje nieco na zvysenie imunity? Mam z toho strach, neviem, co mi je,doteraz som bola uplne fit. Rastu mi zuby mudrosti, ktore podla zubarov nemaju miesto na to, aby uplne vysli vonku, dasno mavam raz za 2 tyzdne bolave. Neviem, ci to moze mat s tym nejaky suvis. Poradte prosim. Mam 26 rokov.

RNG

dio vita, tak nezovseobecnuj ani ty a napis, ktore byliny a doplnky sposobuju podla teba tie neurcite "komplikacie". Lebo ja by som sa rad poucil, mozno aj lekari, ktory schvalili tie doplnky na volny predaj s tymi istymi kriteriami neskodnosti, ako potraviny.
A potom treba tie , co sposobuju "komplikacie" vylucit z volneho predaja.
Teda ak je to pravda a dokazane dostatocne mnozstvom lekarov alebo lekarskych kolektivov.

DIO-VITA

Pliesne v tele ovplyvňuje stravovanie, pre konkrétnejšiu odpoveď je potrebné vedieť o zdravotnom stave viac. Doporučené potraviny, byliny a oleje sú všetky síce super,no v určitých situáciach a kombináciách môžu spôsobiť iné komplikácie.
Nedá sa všetko zovšeobecňovať, ak zovšeobecňujeme, potom musíme počítať s tým, že v podstate experimentujeme.

imunitka

A to ta lekar este neposlal k imunologicke? Mne museli pred 2 rokmi davat subkutanne lyzat leukocytov,lebo som ich mala tak malo. A potom som brala este isoprinosine.

jannett691

dobry den ja mavam opacny problem uz niekolko rokov mavam zvysene leukocyty mavam ich 11 000 fw mam nizku nemavam ziadne virusove choroby co sa mi zda cudne ked su epidemie ja nic mam obavy u tie leukocyty ci to nenasvecuje o nejakej krvnej chorobe

RNG

violette, ak si si objednala vutazok z agaricus blazei, tak v tych 500 mg je 55% betaglukanov, tj 275 miligramov na kapsulu
Na intenzivne pouzitie odporucam 3x2 kapsule, na udrzobne 2x1 kapsulu.
Ak nemas akutny problem(silna choroba, rakovina a podobne) staci ti po par intenzivnych dnoch brat len udrzobnu davku.
Ak by si totiz brala stale intenzivny davky, tak ti toi tak zvysi pocet bielych krviniek, ze si budu lekari myslet, ze mas v tele nejaku prudku infekciu.
Ze nasu obrannu armadu bielych krviniek vieme zvysit branim potravinovych doplnkov, to im velmi maloktoremu este doslo.....

violette

RNG, uz mi prisli tie hubove kapsule. jedna kapsula ma 500 mg huby. Staci mi to brat raz denne ci dvakrat? Dala som si jednu kapsulu po ranajkach. Je to dobre aj na imunitu? V decembri idem na odber krvi zase, dufam, ze sa to dovtedy zlepsi.

RNG

Kapsule sa lahko smyknu, len s tabletkami je problem.
Inac mozes si ju aj vysypat a zamiesat do jedla, Na tom nezalezi.
Dobru noc.

violette

Dobre, dam si poradit, idem si to hned objednat. Dufam, ze mi tie betatlukany pomozu. Mozem tu kapsulu aj teda rozhryznut? Ja ju asi neprehltnem. A dakujem ti.