HYPERAKTÍVNE dieťa v MŠ

Príspevok v téme: HYPERAKTÍVNE dieťa v MŠ
terezska

Som učiteľka v MŠ už pár rokov ale 1.krát mám v triede hyperaktívne dieťa.Musím povedať že po necelom týždni v práci mám dosť.Veľmi by mi pomohli rady hlavne od učiteliek,ako na také dieťa,....Prečítala som veľa článkov o problematike ale veľmi by som ocenila rady z praxe...Vidím to na náročný školský rok.Ďakujem za odpovede :)

jajka

monika, tvojmu synovi diagnostikovala ADHD psychologicka? kolko ma rokov? išla si tam sama alebo na odporučanie? môžeš mi niečo povedať o testoch na ADHD? z čoho vychadzaju, ako prebiehaju a pod.?

terezska

tak s tým školením súhlasím a s rôznymi dalšími pretože problémov u detí je veľa...preto sa snažím aspoň kde sa dá získať rady a informácie aj ked viem že každé dieťa je iné a skôr či neskôr budem musieť prísť na to čo ho zaujíma...zatiaľ je to len také oťukávanie..

monikal

To je presne ten problém že každá učitelka by mala mať aspoň nejake školenie ako s takymi detmi pracovať...Za to tie detičky nemôžu a treba zistit od rodičov čo na ne plati doma...a najhlavnejsie je ocny kontakt !!! ked mu nieco rozpravam tak sa na neho pozerat lebo to prebehne cez neho a nepocuvne...ja to poznám som mamička a syn ma ADHD .Stretla som pani učtelku čo len frflala a nič nespravila..lebo ona nad nim stoji a on ju nepocuva!!! tak som je surovo povedala nech si skusi cupnut...a ze nevie ho odtrhnut od stola lebo on si kresli... vsak to nie je skola..ked mam v triede take dieta tak mu dam to robit co ma najradsej a pri tom co najviac vydrzi...A mozem povedat ze tu pani ucitelku nahradila ina a je to zazrak zena ... ked ideme prec tak ho pusinkuje.. kedze je ako na gumicke vsade je naraz ale pani ucitelka prisla na to co s nim... teraz stale pracuju na roznych vytvarnych pracach a je nim nadsena pretoze vie velmi pekne kreslit a je sikovny...treba take deti uputat a ziskat si ich ...moj syn sa nevie dockat do skolky aj cez vikend keby sa dalo...Smutne ze taketo deti len trpia v skolkach a skolach lebo ucitelia nevedia ako s nimi...