ako dalej?

Príspevok v téme: ako dalej?
Rika89

ahoj mam 20 rokov byvam s rodicmi proste nema dobri vztah s maminou priatela mam uz 3 roky mam tazke detstvo byval unas ebo nemal kde nasi mu pomahali on si zarabal ale nestacil tak aby nasim daval peniaze platil si skolu a tak!teraz uz robi a na domacnost prispieva ale moja mama m stale psipomina ako ho tu zivila a tak stale mi to vyhadzuje naoci!urazama a hovori aby som vypadla z domu ak ju nemienim respektovat ale kazdy mi vravy ze ju respektujem a zato ze hej nebeham za zatkom tak ma chce vyhodit taino mi vravy aby som isla ze iba prinej trpim!neviem co mam spravyt!je vyna vvo mne alebo v nej?a to doma upratujem varim,a to je malo podla nej a to mam 20 rokov a nemozem ist ani von lebo ma nepusti.priatel ma kamaratku a poznam ju stretavaju sa asi raz za 2 mesiace mne to nevadi ale mojej mame ano povedala mi ze si nezela aby sa snou stretaval.som srasne smutna a bezradna a neviem sa jej ani postavit:(prosim poradte mi lebo ja uz naozaj neviem

mirka 23

No tak keď ťa mama obmedzuje a cítiš sa na to, tak sa odsťahuj. Ja si už neviem predstaviť, že by som bývala s mamou. Minule som bola u nej dve hodiny a u som mala nervy.

Rika89

mirka 23-no presne to sa boji ze co ked sa rozideme!ale nechcem to doma prpiet naozaj ma to tu nebavi!a je mi to dost bolbe ked nemozem isto von a tak!

mirka 23

No a myslím si že máš dosť málo rokov na to, aby si odchádzala z domu, čo keď sa s priateľom náhodou rozídete, to by ťa potom nepustila domov? Vážne nechápem tvoju mamu, veď má iba teba.

mirka 23

Rika aj ja som v podstate jedináčik. Naši sa so mnou normálne bavia, každú nedeľu chodíme na obed, mama vyvoláva každý deň, či dačo nepotrebujem, proste im chýbam. Ostali teraz sami. Ja nechápem tvoju mamu, že ťa vyhadzuje z domu.
Ja som tiež nemala s mamou ideálny vzťah, ona je ťažká povaha, ale po tom čo som odišla sa veľmi zmenila, je ku mne milá, finančne ma podporuje, keďže ešte študujem, otec mi kúpil auto ako svadobný dar, no proste super, len im chýbam.
A tiež keď som odišla, mama pocítila, čo som všetko v domácnosti robila, a teraz to musí spraviť ona. Tiež som nakupovala, upratovala, niekedy aj navarila, teraz ona nestíha.

Rika89

mirus1311-no ja som to uz skusala a povedala mi mi ze ak sa mi nepaci aoby som vypadla a ze keby nieco ze somnou skoncila a ze by ma uz domou nepustila:(

mirus1311

Pozri Rika, skus sa s maminou este raz porozpravat, povedz jej presne ako sa citis, povedz jej aj to, ci chce od tvojho priatela este nejake peniaze, nech to povie rovno... A skus nadhodit aj temu, ze ak to neprestane, tak ste rozhodnuti sa s priatelom osamostatnit... Podla toho, co ti povie, sa zariadis...

Rika89

mirus1311-no ja este studujem ale aj si privirabam studujem posledny rok a chcem ist este aj dalen.priatel velmi dobre zaraba takze viem ze keby sa nieco stalo tak vyzijeme!

Rika89

mirka 23-som jedinacik mam velku izbu!tazkze je to v pohode ja mam moznost ist prec ale ja sa nato este necitim aj tatino mi vravy aby som isal lebo ze iba prinej trpym!aj priatel povedal ze sak mozeme ist ale ja neviem!a ako sa vasi nezmierili nebavia sa stebou?

Rika89

wowo1-jasne ze tam chodim aj ja sem tam:Da aj jej priatel chodieva !a praveze mame dost penazi tak neviem preco to vytahuje ale dakujem!

wowo1

a este k tomu tvoj priatel by mal vybavit nejaky privat alebo to ako sa osamostatnit.Ty sama sa nemusis mame postavit ste predsa na to dvaja a dvaja drzte spolu