kontaktne sosovky...

jablonkaa

juliana, mna este zaujima, ci si uz nosila niekedy v zivote kontaktne sosovky. lebo ak nie, nemozes obist optika, je potrebny nacvik manipulacie so sosovkami a pri niektorych druhoch sosoviek aj zakrivenie rohovky, aby sosovka dobre sedela. z netu si mozes objednavat potom, neskor, ak uz budes vediet ako na to. je to velmi dolezite aj z hladiska tvojho zdravia aochrany zdraku.

mirka 23

Juliana, ja používam jednodňové a mám ich týždeň, po týždni ich vyhodím. Niekedy ich za ten týždeň použijem 5krát, a niekedy len raz. To, že sa dajú používať týždeň mi poradila moja spolužiačka, jej mama je optička. Proste tie šošovky vydržia aj dlhšie ako jeden deň, len ide o biznis.

juliana

aha diky moc len to som chcela vediet ako to je....a este jedna otazka dalo by sa tie jednorazove pouzit aj dva x,lebo je to fakt dost draha zalezitost....dik...ps chcela som si ich cez neto objednat preto sa vypytujem, lebo tam to nieje presne napisane....dakujem za odpovede

jablonkaa

juliana, optik alebo kontaktolog, u ktoreho si farebne kontaktne sosovky kupis, ti najlepsie poradi.
v zasade vsak plati, ze mesacne k.s. by mali byt po otvoreni blistra zlikvidovane po cca 30 DNOCH. od prveho pouzitia sa tam totiz zacinaju mnozit bakterie, a aj ked ich budes starostlivo cistit a skladovat, nezabranis tomu, aby sa nemnozili.
fraisee ti radi dobre, kup si jednodnove, su sice drahsie, ale aj hygienickejsie.

juliana

lebo ja planujem len raz zacas si ich nasadit a preto by sa mi ich neoplatilo kupovat kebyze ich musim mesiac po otvoreni vyhodit aj ked napriek tomu ze ich budem mat len par krat nasadene...

wowo1

mozes ich pouzit 30 x ak su 30 dnove a na noc do roztoku.Inak ja som ich pouzivala pol roka hoci boli 30 dnove a nic sa mi nestalo ,len boli maksie a horsie sa dali nasadit.