Lunárny kalendár-vplyv mesiaca na človeka

vanduška

A ešte som zabudla podotknúť že tieto problémy pociťujem len ked je pred splnom a na SPLN. Takže ja som 3-4 dni nervozna, a hlavne to chvenie v oblasti žalúdka a búšenie srdca. Je to strašne nepríjemné :-(((

vanduška

Je pred splnom. Mne vždy pár dni pred splnom býva zle. Necítim sa dobre chveje sa mi žalúdok, potím sa, neviem zaspať, búši mi srdce. Toto som spozorovala pred niekolkými mesiacmi. Pred tým som takéto nemala alebo nie až také silné. Teraz sa toho normálne obávam. Možno si poviete že som blbá ale ten čo to nepozná asi nepochopí. Mňa to strašne vyčerpáva a každý večer si ľahám do postele s obavami aká bude noc. Dnes mi je zle aj teraz. Dá sa s tým niečo robiť? Mám navštíviť lekára alebo ako sa s tým popasovať aby som ten SPLN znášala ľahšie. Je to už na nevydržanie. Mám dve malé deti som na MD a potrebujem fungovať ale nevládzem :-((( poradí mi niekto? Tlak mi merala suseda mám ho v norme. Má niekto podobné problémy?

morf

Takym niecim sa neriadim inak by moj zivot bol len o poverach a sledovani horoskopu a inych zbytocnych veci vsetko co robim, robim z rozvahou kludom. Taketo veci viuzivaju ludia ktori sa musia niecim riadit. Niekto napise knihu o lune co treba robit alebo inych veciach da to do obehu ludia to kupuju a on na vas zaraba.

U zubara anesteza nezabrala tak na vas usetril dal vam menej ako mal. Dietu treba dodrziavat spravnou zivotospravu neprejedat sa nekrmit sa stale pecenym a smazenym strava ma byt vyvazena jest dostatok zeleniny ovocia. Atd.atd.

Largen-KE

ahoj..mesiac vplýva na človeka tak že ak idte napríklad k zubárovi tak vám anestéza nezaberie ak je spln. preto by sa operácie mali odkladať pred alebo po splne mesiaca.

luna

www.lunarnykalendar.sk
www.zverokruh.sk

Riadim sa tým niekoľko rokov a som veľmi spokojná. Postačí kvalitný lunárny kalendár najlepší je od vydavateľstva Eugenika
www.eugenika.sk

Riadim sa tým najmä čo sa týka záhrady, sadenie kvetov, zeleniny, polievanie, kosenie, hrabanie lístia, ale aj kozmetiky- masky na tvár, čistenie pleti, depilovanie, holenie(tento týždeň je na to najvhodnejší- oveľa pomalšie rastú chlpky), umývanie,farbenie,strihanie vlasov, krémy účinkujú oveľa lepšie v danom znameni a pri dorastajúcom mesiaci. V neposlednom rade som sa tým začala riadiť aj čo sa týka stravy a cvičenia. Luna pôsobí na všetko- zvieratá, príroda, strava, cvičenie, krása, ale aj na náladu a psychiku. Napr. keď je mesiac vo vašom znamení, ak ste napr. Kozorožec a mesiac je v Kozorožcovi v tieto dni máte takzv. svoje dni- všetko sa vám podarí atdˇ. Oplatí sa tým riadiť. Výsledky sú okamžite vyditeľné s oveľa menšou námahou a vo všetkom a je to lacné :-)
Pár tipov. Momentálne je mesiac dva dni po splne, je takzv. ubúdajúci mesiac. Najvhodnejší čas na držanie diéty, mesiac je v Baranovi ešte do zajtra, to znamená že dnes napr. sú najvhodnejšie- čistenie pleti, peeling, masky na tvár, holíme a depilujeme, odstraňujeme zrohovatenú pokožku. Baran ovplyvnuje Hlavu- bolí hlava, nos, oči.
Uvediem pár informácii, čo sa týka stravy a cvičenia:

STRAVA:

Baran, Lev, Strelec - PLODY - Oheň
-výborne sa trávia bielkoviny- ryby, mäso, mliečne výrobky
Najvhodnejšie potraviny:
-cibuľa,cuketa,cesnak,šošovica,fazuľa
(v týchto dňoch sú veľmi vhodné kyslé mliečne polievky- fazuľová, šošovicová)
hrach,melón,uhorky,paprika,paradajky,sója,
ananás,banány,broskyne,citrón,figy,hrušky,
jablká,jahody,kiwi,marhule,pomaranč,slivky,
čerešne
-mlieko,kyslé mlieko,syr,tvaroh,jogurt,
hydina,ryby,olivy,vajcia,tofu.

Býk,Panna,Kozorožec- KOREŇ - Zem
Veľmi vhodné nákypy a husté polievky
-zeler,cibuľa,červená repa,huby,zemiaky,
cesnak,mrkva,pór,reďkovka,banány,jablká,
kiwi,orechy,mlieko,smotana,jogurt,med,
údené výrobky.

Blíženci, Váhy, Vodnár - KVETY- Vzduch
-dobre sa spaľujú tuky, môžme zhrešiť
čokoládou,čipsami, zákuskom ale iba pri ubúdajúcom mesiaci.
-brokolica,cuketa,kapusta,karfiol, paradajky,broskyne,melón,marhule,
nektarinky,sušené ovocie, čerešne, maslo smotana,tvaroh, hus, kačica, losos, tuniak, úhor, mak, mandle, olivový a rastlinný olej, olivy, orechy, slnečnicové semienka, vajcia, sezam

Rak, Škorpión, Ryby - LISTY - Voda
Výborne sa trávia sacharidy- chlieb, vločky, cestoviny, zemiaky
-cibuľa,cuketa,cesnak, huby, kapusta, karfiol,listové šaláty,uhorky,pór,špenát,kapusta,
šampióni,banány,figy,melón, plody mora,
všetky ryby,mak med, zmrzlina

CVIČENIE PODĽA LUNY:
Baran- ovplyvňuje hlavu,nos až pod nos, horná čelusť, oči
Býk- dolná čelusť, krk-krčná chrbtica, zátylok, hrtan, štítna žlaza, zuby, mandle,uši (nechodiť zubárovi, bolia zuby, hrdlo, cvičiť na krčnú chrbticu)
Blíženci- Plecia,ruky, pľúca, ramená
(cvičit na ruky-ramená,s činkami)
Rak- Hrudník, pľúca, žalúdok, pečeň,
žlčník (cviky na prsia a hrudník- napr. stláčanie rukami loptu, staroslivosť o prsia-krémy)
Lev- Srdce,krvný obeh,chrbát,bránica
(cviky na chrbticu, Lev je najlepšie znamenie na starostlivosť o vlasy- strihanie, umývanie,balzam na vlasy)
Panna- Tenké črevo,hrubé črevo,slezina, podžalúdková žlaza, trávenie,nervy
(cviky na brucho-brušáky, nejesť sladkosti, nejesť ťažké, mastné a vyprážané jedlá-=ľahká strava, piť žihľavový čaj, staroslivosť o pokožku- masky na tvár, kremovať celé telo, staroslivosť o nechty, vlasy)
Váhy- Boky,močový mechúr,obličky, bedrá
(cviky na zadok a boky, veľmi veľa piť- žihľavový čaj,čistú vodu najmá od 15-17hod. prečistíte obličky a moč. mechúr najmä ľudia, ktorí majú problémi so zápalmi)
Škorpión- Pohlavné orgány,moč.cesty
(pozor na prechladnutie, neošerovať intim.partie,nenosiť vložky, piť čaj z Alchemilky,vhodné sedacie kúpele- rebríčšk,alchemilka,harmanček,pastierska kapsička)

Strelec- Kostrč,stehná,žily,cievy
cviky na stehná a nohy

Kozorožec- kolená,pokožka,kosti,kĺby,
celá kostra
(Kozorožec najlepšie znamenie na ošetrovanie pokožky celého tela, krémovať, holiť-depilovať, cviky na kolená a chrbát)

Vodnár- predkolenie,priehlavkový kĺb,
žily, cievy
(cviky na lýtka)

Ryby- chodidlá,nechty
(najvhodnejšie znamenie na ošetrovanie nôh-chodidlá,kúpel na nohy, v tieto dni obvykle prší,neumývať vo vodných znameniach- Rak,Ryby,Škorpión- vlasy, tvoria sa lupiny a vlasy su sčapené)
Vo vodných znameniach polievať zahrádu, kvety,prať bielizeň,nevetrať miestnosti ani periny)

sisina

Vdaka za rady, urcite si nieco pozhanam. Kalendar na novy rok chcem urcite. Knihu zatial ziadnu nemam, ale obcas si nieco najdem aspon na nete.
A piste este dalsi, ako na vas posobi mesiac?

jatiez

Poznám veľa ľudí z mojho okolia, ktorí sa riadia podla Mesiaca. Uz niekoľko rokov vychadza kalendár Varíme v znamení Mesiaca . Su tam recepty aj rady, čo kedy jesť , čomu sa vyhnúť a ake čaje piť. Mne ajkamaratkam veľmi vyhovuje.Skus si ho pozháňať.