nadcha-riesenie pomoc:(

Príspevok v téme: nadcha-riesenie pomoc:(
pegy382

Ahojte ludkovia.,,opet prislo obdobie rychlelo ochladenenia a obdobie chripky,..tak som verila ze ma to nepostihne ale predsa:(uz vcera ma zacalo pobolievat hrdlo a hlava..zatial chvalabohu nesoplim...chcela by som vas ale poziadat o uzitocne rady,ako by som mala vyzdraviet este pred silnym prepuknutim chripky.viem ze virus mam uz v sebe,ale chcela by som ho co najrychlejsie vybit...chcela by som poprosit o nejake rady,ci uz lieky z lekarne ktore naozaj pomozu alebo nejake domace recepty...vopred strasne pekne dakujem,naozaj mi teraz nevyhovuje ochoriet:(

joni_

sonka no neviem aky caj to presne je lebo zrovna ho nemam doma a kaurat som dostala riadnu nadchu, tak musim skocit do obchodu a lebo do lekarne :-)
tusim ze Herbex alebo aj Popradsky byva dobry, no neviem lebo ja si pamatam farbu krabicky a nie nazov :-))

sonka

Ale tak teraz je také obdobie typické pre nádchy, prechladnutia čihrípky, keďže telo prechádza veľkou záťažou pri ráznom ochladení. Preto sa treba čo najefetkívnejšie chrániť - pohyb, ovocie, zelenina, otužovanie... to sú rady, kt. sú zrejme všetkým známe, tka sa ich oplatí dodržiavať.

Tak, ale teraz je potrebné prikúpiť si aj nejaké tie vitamíny, najmä vysoké dávky C - čka. Na nadchu, ako tu už padlo, homeopatika Coryzalia a ja si ešte kúpim aj pastilky septolete na prevenciu bolesti hrdla, navyše sú aj veĺmi chutné.

sonka

joni_... čaj zaberie aj mne, ale tebe aký konkrétne? Myslím názov. Ja pijem 3 x denne šálku bylinného čaju. Čaje striedam, ale tak na nádchu a prechladnutie pijem konkrétne pľuzgierku lekársku, kt. má mierne antibiotické účinky, no v malých dávkach neškodia, rovnako ako aj prvosienku jarnú, tá maá zas mierne diuretic. účinky. Navyše tie čaje dodajú toľkú energiu, že až, keďže obsahujú aj isté množstvo kkofeínu, tak odporúčam piť hl. ráno namiesto kávy, pretože čaje sú aj tak zdravšie.