Odpadávanie

Príspevok v téme: Odpadávanie
maja8

Manžel(33) už niekoľkokrát v noci na záchode odpadol a pár sekudn o sebe nevedel, nedokázal sa postaviť a ako mi potom tvrdil, predchádzal tomu nejaký kŕč. Možno to nieje nič vážne a spôsobilo to len rpudké odkrvenie mozgu, lebo rozospatý prudko vstal a šiel na WC, ale aj tak by som sa potešila názoru niekoho, kto má s týmto skúsenosti. Prečo sa mu to stáva? Na vyšetrenie odmieta ísť a ja mám obavy.
Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

puffsi

Dobrý deň, chcela by som sa podeliť aj s mojim problémom a dúfam že to niekomu trochu pomôže ... Asi približne pred 4 rokmi sa mi stalo podobné odpadnutie práve s kŕčov .. Keďže sa mi niekedy stalo že som niekoľko dní nemohla ísť na veľkú tak som si samozrejme dala preháňaciu látkou (Laxygal). A vtedy som mala tak bolestivé kŕče že som jednoducho niekedy nevydržala ani zo záchodu dobehnúť na posteľ a ľahnúť si ... Zapadol mi jazyk a začala som sa dusiť, našťastie moji rodičia prišli práve z obchodu a samozrejme mi pomohli .. No asi pred troma dňami sa mi stala podobná situácia ... Bola som u priateľa a išli sme si zapáliť von na dvor, ako som vyšla von začala som mať strašné kŕče, ale tento raz som žiadne preháňadlo v sebe nemala, prišlo to z ničoho nič a hovorila som mu že ma bolí brucho a točí sa mi hlava .. Už som to cítila že to nebude moc dobré, tak som utekala rýchlo do vnútra že si rýchlo ľahnem ... Tak som sa stihla iba vyzuť a bundu som mala na sebe .. Možno keby som som si rýchlo ľahla na zem bolo by to možno lepšie, lenže ja som utekala na posteľ a skočila som na ňu a hlavu som mala tvárou do vankúša a zapadol mi jazyk ... Ďalej si to nepamätám ale z toho čo mi hovorili tak som sa začala dusiť, pomočila som sa a teda mi museli vytiahnuť jazyk .. Priateľ mi volal sanitku ktorá keď prišla ja už som bola pri vedomí .. Urobili mi pár testov a zobrali ma do nemocnice kde mi robili ďalšie testy na Epilepsiu a CT hlavy ... No a jediné čo vyšlo z testov je že mám všetko v poriadku ... Samozrejme budem musieť ísť ešte na ďalšie testy, no pokiaľ mám všetko v poriadku, tak neviem čo sa s tým dá robiť ..
Takže ak má niekto problém ako mám ja, tak ma môže kľudne kontaktovať, pridávam sem aj svoj e-mail ... :)

amabilis

Pocujte,ja ked som odpadavala prišli mi na stitnu zlazu ze mam trošku vyssie hodnoty,uživam treti rok euthyrox 25 a uz neodpadavam, aj znama odpadavala raz tak nestastne ze si ruku zlomila na styroch miestach a roztriestila koleno uživa lieky na st.zlazu a vsetko je ok. Ale mne sa uz dva razy tiez stalo pri hnacke odpadnutie na zachode a bola som celaaa mokra.aj ked uživam na st.zlazu. ja len tolko ze kto odpadava mimo wc kludne to može byt stitna zlaza. Majte sa a sup sup na endokrinologiu.

amabilis

Pocujte,ja ked som odpadavala prišli mi na stitnu zlazu ze mam trošku vyssie hodnoty,uživam treti rok euthyrox 25 a uz neodpadavam, aj znama odpadavala raz tak nestastne ze si ruku zlomila na styroch miestach a roztriestila koleno uživa lieky na st.zlazu a vsetko je ok. Ale mne sa uz dva razy tiez stalo pri hnacke odpadnutie na zachode a bola som celaaa mokra.aj ked uživam na st.zlazu. ja len tolko ze kto odpadava mimo wc kludne to može byt stitna zlaza. Majte sa a sup sup na endokrinologiu.

petul

Mirus...ja mam taketo stavy ked sedim na vecku...Stane sa napr.: rano idem na vecko a tam ma schytia silne krce v crevach ako ked mas dostat hnacku, ale mne sa zacne tazko dychat a v tej chvili dostanem strach a ta bolest ma premoze a ja mam pocit ze uz uz odpadnem...pomozem si vtedy rychlo studenou vodou na brucho, co tie krce urychly a pomoze mi rychlejsie dostat zo seba co treba a ako nahle krce prestanu pocit odpadnutia ustupi...ale par krat som uz bola na tom tak zle, ze som si musela dat hned studenu bodu na tvar a podobne aby som neodpadla, lebo uz mi hucalo v usiach, videla som vsetko sedo...ale predychala som....Toto vsetko bolo sposobene prave tymi krcami v bruchu, jednoducho telo si tu bolest chcelo ulahcit a jednoducho sa rozhodlo odpadnut.....
No a u mojej mamy to prebiehalo podobne ako som spominala, s tym ze jej k tymto stavom prispieval dost stres...ale hlavne taky vnutorny, kt. sa snazis utlacit v sebe....Tak vela zdravicka...a ked ma bude chytat tento pocit na odpadnutie nezabudni na studenu vodu a vzdy si radsej sadni alebo najlepsie lahni, az sa ti tlak rychlo vrati do normalu a tak zabranis odpadnutiu...

Miruš

TAK SOM TEDA K TEJ LEKARKE ISLA ,ALE ZNOVU SOM SA NIC NEDOZVEDELA.LEN MI POVEDALA ABY SOM SLEDOVALA CO JEDAVAM ,ZE TAK BY SOM MOHLA ZISTIT CO TO VYVOLAVA.TO SOM TAM ANI CHODIT NEMUSELA PRE TAKÚTO RADU. MOZE TO BYT AJ TYM STRESOM.TERAZ AJ MAM TAKE MENSIE STRESUJUCE OBDOBIE.ALE ZAS SA TAK V STRESE AZ NECIM ,ZE BY SOM KVOLI TOMU MUSELA ODPADAT. BUDEM SI TEDA DAVAT POZOR NA TO CO JEDAVAM.A ASI SKUSIM AJ TIE PROBIOTIKA UZ MI TO ODPORUCALO VIAC LUDI. A HLAVNE BUDEM RELAXOVAT.TAK DAKUJEM A ZDRAVIM VŠETKÝCH ODPADAVAJUCICH :-)))

petul

podobne odpadavanie mala nasa mama...sla na wc, dostala krce na zachode do brucha a nasledne odpadla, na niekolko sekund bola vzdy v bezvedomi a obcas sa stalo ze jej zapadol jazyk, co bolo to najhorsie...po prebrati bolo zas vsetko OK...lekari jej nic nezistili, ani ze by slo o epilepsiu...nakoniec to zhodnotili, ze je to vycerpanim tela, ktore je neustale v strese a v nejakom tlaku a fakt je ten, ze sa jej to stavalo v obdobi, ked mala v praci velke stresy, ked boli v bankrote....stavalo sa jej to 2 roky cca 5x...dlho dlho nic a pred par mesiacmi opät a bol to znova dosledok stresoveho vypätia pocas dna...

RNG

Hnacka dehydratuje telo. Silna hnacka silne dehydratuje telo.
Treba adresovat povod hnacky, mozno viralny utok ako napr norovirus a ine alebo rozne potravinove infekcie(kamphylobacter, niektore escherichia coli a niektore salmonely, premnozene clostridium difficile...))
Probiotika, hlavne tie, co obsahuju A. bulgaricus tomu mozu pomoct ci uz antobakterialnou cinnostou, alebo antiviralnou, co spominaju pri A.bulgaricus.
Inac na hnacky , ktore sa opakuju odporucam zmes collostra a psylia(tiez je to prebiotikum) a probiotika, pozri na Google.sk pod rng, hnacky.
Collostrum potlaci v crevach skodlive kultury a psylium nasaje do seba toxiny a "vymetie" creva. Nasledovne masivne nasadenie probiotik creva rekultivuje dobrymi kulturami, ktore pomozu creva vyhojit a potlacia zvysok skodlivych kultur.
Silna bolest v zaludku=prudka potravinova otrava, mozna len pri nedostatku kyselin, inac nie je az tak prudka a nahla.

Miruš

AHOJTE,AJ JA MAM PROBLEM S ODPADAVANIM.DNES V NOCI SOM ODPADLA 2KRAT.STALO SA MI TO UZ PO DLHSEJ DOBE ASI PO 4 ROKOCH.A PREDTIM SA MI TO STALO V 1 ROKU 2 KRAT.RAZ SOM BOLA V RESTAURACII TAK MI ZAVOLALI PRVU POMOC.ZOBRALI MA NA VSELIAKE VYSETRENIA ALE NIC MI NENASLI.DRUHY KRAT KED SA MI TO STALO SOM ISLA NA DRUHY DEN K SVOJEJ LEKARKE ANI TA NIC NEZISTILA.A DNES SOM UZ K LEKARKE NESLA AJ KED MA TAM VSETCI POSIELAJU.PREDCHADZA TOMU SILNA BOLEST V ZALUDKU,SILNA HNACKA A NASLEDNE ODPADNEM.KED SA PREBERIEM PISTI MI V USIACH A NIC NEPOCUJEM.NEVIEM CIM TO MOZE BYT A UZ ZACINAM BYT BEZRADNA KED MI UZ ANI LEKARI NEVEDIA PORADIT TAK KTO.JE TO VELMI NEPRIJEMNE NASTASTIE BOL VZDY NIEKTO PRI MNE KTO MI POMOHOL ALE MAM STRACH AK BUDEM SAMA CI SI PORADIM.DAKUJEM ZA KAZDU RADU.

THX

Táto téma je už vyše 2 roky stará napísal som sem iba ja lebo to bolo prvé čo mi vyhodilo na google teda ja prosím o radu. Ďakujem.

Iveta Michael

Nie je to v poriadku...ale ty by si mala ísť k tomu doktorovi s ním a musíš ho presvedčiť! Je to veľmi dôležité a čím skôr tým lepšie...ale nevystarš ho zbytočne dopredu,no k tomu lekárovi ho musíš sama doprevádzať! Držím vám obom palce,aby to dopadlo lepšie ako čakáš...