zub múdrosti

Príspevok v téme: zub múdrosti
tinka999

ahojte, mám taký problém. začína mi rásť zadný zub=zub múdrosti. občas ma to zabolí, ale to je v pohode. lenže dnes sa mi na ďasne blízko zuba vytvoril taký veľký hnisavý pľuzgier a mi to mierne napuchlo. nemôžem na tej strane jesť a inak to prilíš nebolí, iba keď urobím akýkoľvek pohyb ústami. čo by som mala urobiť? myslím, že je to prípad, kedy by sa dalo ešte zaobísť bez zubára nejakými domácimi prostreidkami. neviete, prosím, poradiť? ďakujem.

tinka999

určite vyskúšam. pomohla si mi, lebo na nete si síce nájdem na tento problém veľa liečív, roztokov a podobných vecí, ale pokiaľ s tým niekto nemá aj konkrétne skúsenosti, nemusí mať žiaden účinok, čistá reklama. je tiež pravda, že to čo niekomu pomôže, nemusí hneď všetkým, no ale za pokus to stojí.

tinka999

ďakujem veľmi pekne za rady. pôjdem si to kúpiť do lekárne, dúfam, že pomôže. ak by to neprechádzalo, až potom zájdem za zubárom. ešte raz vďaka!

schia

Podľa toho Tvojho opisu môže ísť o aftu.So zubami múdrosti mám odžité svoje :( takže viem svoje.Hlavne by si to nemala vyplachovať žiadnymi bylinkami,v lekárni si kúp Corsodygel nanes na vatuovú tyčinku a vytieraj si to.Je odporne horký ,ale pomáha.Inak ak ide o aftu-sú to dobré bolestivé hnisavé krátery,ktoré bolia ako.... :(
tak mne ako prevencia pomohla zubná pasta bez floridu a s aloe vera.Takže tak :)))

rolnicka

Skus si to vyplachnut nejakym destilatom - najlepsie slivovica.
Ale ak uz to mas vela zapalene, tak zubarka a ona ti tam da taku vaticku namocenu do takej vodicky mentolovej, ktora stahuje zapal. Mne toto vzdy pomoze, pretoze uz mi zuby rastu niekolko rokov a vzdy ked sa pohnu, tak sa mi to spravi a letim k zubarke.