Ake je vysetrenie obliciek?

dominaa

No mne zistili dilataciu (rozširenu panvicku) obliciek a robili mi krvny obraz, aby zistili hladinu kreatininu v krvi, poslali ma na CT (kontrastna latka bola trosku neprijemna - bolo mi po nej velmi teplo, sucho v ustach a cely den som potom presedela na velkej potrebe), na gamagrafiu a s vysledkami k nefrologovi.

obli.obli.

Ahojte,
Dneska som bola na nefrológií a je to úplne obyčajná prehliadka ničoho sa neboj. Chodím tam od narodenia takže viem o čom hovorím. Len si lahneš na tú postel , viem není to postel len neviem ako by som to pomenovala to je jedno to je aj u obvodnej lekárky. Trochu si vyhrnieš tričko aby ti bolo vidno brucho, potom na teba naleje niaky gél a tým prístrojom po tebe pár krát prejde máš chvílu vydržať nedýchať a je to. Úplne mi to pripomína ako vyšetrenie tehotných žien. A áno aj moč vždy prinesiem , a potom to niekde zanesiem na niaku analýzu či nemám zápal a podobne. Absolútne bezbolestné iba ak trošku niekde zatlačí s tým prístrojom ale to len na pár sekúnd proste je to úplne v pohode .

maria 45678

PROSIM PANI DOKTORKA čO ROBI endokrinologiu ma posiela na nefrologiu vraj mam sodika málo čo to znamená? prosim poradte

datelinka1

katja, čítaj príspevok od nellky, KVB je vyšetrenie moču, čiže produktu obličiek, nie obličiek ako takých. neohrozí to bábatko.

jablonkaa

monika, a nemylis sa? nerobil ti lekar - gynekolog ster z krcka maternice?
inak oblicky sa vysetruju naozaj najma z mocu a ultrazvukovo, pripadneaj meranim mnozstva prijatych a vylucenych tekutin napr. za 24 hodin, a este gamagraficky, po podani kontrastnej latky.

nellka

výter z moč. mechúra?! To je čo? Prítomnosť baktérii v moči sa zisťuje odberom na KVB, t.z., že sa pošle vzorka moču na bakteriálne vyšetrenie. Niekedy sa zavedie cievka cez moč. rúru, aby bola istota, že je moč sterilný, ale obyčajne sa stačí poriadne poumývať a do ster. nádoby sa vycikať- odoberá sa stredný prúd moču, t.z., že začneš cikať, trocha necháš odtiecť stred do skúmavky a koniec zase povedľa. Lepšie to opísať neviem. Ďalej sa moč posiela na bilekovinu, preto sa to zbiera aspoň 12hod a z toho sa odoberie vzorka.

s33

no mojmu bratovi robili nieco s oblickami a to sposobom ze: natreli mu tu mast na brucho a pozerali to na tej obrazovke...takze sa bat smad nemusis vela stastia :D

akinom007

ja myslim ze eln sono, alebo CT , +moc vysetria, a vyter z moc . mechura ot neviem ci ti budu robit to mne robili adost to bolelo-stipalo , az mi slzy vybehli ale mne to robil gyn.

angieee

neboj sa, nic ta nebude boliet:D ja som tych vysetreni uz prekonala teda:D jedine cievkovanie boli, ale ak sidievca, tak mas vyhodu, to az tak strasne neboli, ale to ti hadam robit nebudu, ake mas problemy?