Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

Gabriella 1

Ahojte, mam 36 rokov a ja k tomu len dodam to, ze som jedna z vas co trpi tymito chorobami ako vertigo a s tym sa spajaju dalsie choroby ako fobia, panicka porucha, hyperventilacna tetania,stres, nezdrave sravovanie, malo pohybu. Che to zmenit zivotny styl , cize vela zeleniny, ovocia, vela spanku, pohody, pohybu v prirode ,cvicenia....
Zijeme v uponahlanom svete plneho nezdraveho sposobu zivota , stresu a potravin, telu chybaju dolezite mineraly a vitaminy a potom telo vola o pomoc.Stres je prvym spustacom chorob a potom zivotosprava.
Precitajte si tak isto knihy od Kurta Tepperweina , pocuvajte meditacnu hudbu ,majte niejake hobby a hlavne sa nestresujte.
Chce to trpezlivost a casom pocitite ulavu na tele aj na dusi.
Dobre su tak isto masaze na spazmy na chrbtici , alebo tanec. Vsetko je to spojene dokopy ,preto treba mysliet na kazdu cast tela a dat co potrebuje.
Pite vela mineralnej vody a cistej vody.
Myslite pozitivne.Zabudnite na lieky ako Tebokan...atd, zvolte radsej fytoterapiu.
Vela pohybu v zahradke, kde si mozte dopestovat prave ovocie a zeleninu plne vitaminov.
Zabudnite na cigarety a alkohol.Doprajte telu viacej vapnika.
Drzim vam palce a posielam vela pozitivnej energie :)

valerie

dobry den zistili mi tetaniu....sice tuto chorobu mam uz asi 6 rokov,nevnimala som ju az do teraz.Bolo len raz za rok pocit na odpadnutie,uzkost,nervozita,napatie,a tlak na hrudi,doktorka mi predpisala magne B6 a calcium,ale problem ako prisiel tak odisiel.Teraz sa mi to stalo po dvoch rokoch a mozem povedat bolo to nieco hrozne....Zobudila som sa v noci sla na toaletu a odpadla som,zrazu som sa postavila a zo zaludka mi sla po celom tele horucava az do hlavy.....najprv som si myslela ze sa mi nieco snivalo a som rozrusena tak som si dala persen na ukludnenie,no po pol hodine prisla zvlastna triaska po celom tele a k tomu krce zlakla som sa bolo to nieco strasne tak sme volali pohotovost tam ma vysetrili dali infuziu a nieco na ukludnenie.zaver bol neliecena tetania.....ale aka neliecena tetania ved je to neliecitelna choroba.....zdravo sa stravujem akurat stres mi dava zabrat.tento stav mam uz stvrty tyzden je to stale a kazdy den len bez tych krcov....tak nechapem a neviem ako dalej....dam si magnezium a mam pocit ze mi je este horsie......poradte mi prosim...

maringotka

toto fakt vyzerá na reklamu, ale nebudem sa k tomu radšej vyjadrovať. Dnes som tu napísala pár slov na adresu jednej osoby, ktorú tu nejaká Sisina či ako sa nazvala zhadzovala a keďže som sa s dotyčnou včera v reále stretla, tak som len chcela napísať svoj názor, ale tak ma tu zdr-bala jedna baba, že som radšej ticho. Možno niekto naozaj reklamuje, ale tu už pomaly človek má aj strach povedať čo si myslí, aby ho nepodozrievali z reklamizmu.

peíspevok

Ahojte, tiež mám tetániu. Rok som žila so všetkými možnými príznakmi a problémami s trávením, so spánkom, s dutinami, každý mesiac som bola chorá so 40 teplotami a nikto nevedel prečo. Behala som po vyšetreniach, za mesiac som schudla 8 kilo, nikto nevedel prečo. výsledky krvy ukážkové a všetky testy negatívne. Lekár šiel zo mňa zošalieť. Prestala som úplne športovať, lebo únava ma sprevádzala na každom kroku. Len mierne pobehnutie na autobus pre mňa znamenalo 10 minútové rozdýchavanie a závraty. Začal ma môj zdravotný stav desiť! Pred rokom som mala užívať OXAZEPAM, ale začalo mi z toho šibať, tak som tie lieky radšej vyhodila. Pred dvoma mesiacmi som sa odhodlala zájsť za mojou neurologičkou lebo to už nebolo zvládnuteľné. Predpísala mi DEPAKINE CHRONO 500 mg, s obavami som ho začala užívať, teraz jem pol tablety ráno a pol večer a poviem vám, cítim sa dobre :) zabrali mi až po 3týždňoch, ale teraz už nemám problémy. Treba dodržiavať pitný režim, aktívne žiť, mať priateľov (zabávať sa a nemyslieť na chorobu) a veľa spať. Prísne dodržiavať životosprávu, jesť MgB6 a ryby. A hlavne nekonzumovať alkohol a nefajčiť! Držím palce :)

werdza

Tak bola som na tom EMG s trasom ruky, netrasie sa mi stale, ale pred vysetrenim zas zacala, tak nebolo zbytocne aspon. Sice som nola objednana na druhu dostala som sa narad o stvrtej, doktor neurolog, ten, ktoreho som spominala ze u neho byva v ordinacii pacient hodinu bol nastastie pritom vysetreni a skumal ten tras, potom hovoril, ze esencialny tremor to nebude, pri nom sa trasie ruka inac a ze mozem ist skusit diagnostikovanie z jednej bunky, ci ten es. tremor nemal niekto v rodine, ale o tom by som asi vedela, tak povedal, ze bide z tej tetanie a mam ist za vseobecnym, nech mi predpise lieky na tetaniu. Tak dnes som bola aj na krv, preventivnu mi dlho nebrali a dala som si aj na to, ci mam ok mineraly v tele. Doktor mi predpisal TIMONIL 100 retard, ale hovoril, ze je to agresivny liek, mam zacat pomaly davky, prvy tyzden rano a vecer pol tabletky, ak mi bude polka skodit zacat stvrtkou a za mesiac uz brat celu. Po precitani ma skoro slahlo, co to moze sposobit zz vedlajsie ucinky- je to oblbovak aj na epilepsiu a na nete o nom citam tiez, nedobre odozvy, vecer si dam prvu davku, som zvedava co to somnou spravi. A pockam na vysledky mineralov z krvi a potom skusim aj ludoveho liecitela a akupunkturu, lebo to je hrozne, budem mat za par dni 27 a mam plny davkovac liekov, od unavy nevladzem normalne zit, strasne vela potrebujem spat a este k tomu tie krce a citenie nervov z tetanie a hrozne neprijemne stavy znej po cele dni...

werdza

Tak asi teda aj ja mam uzkost, podla tvojho opisu, ale ja to mam z tych stavov ktore mam, ked som taka malatna si vonku pripadam, ako zombík medzi normalnymi ludmi a este aj moja velka predstavivost a kreativita tej uzkosti dopomahaju asi. Bola som si u vseobecneho pre vymenny listok k neurologovi a prisla k neurologovi, su tam 2 ambulancie, dala som sestricke, ktora vysla prva ten listok, povedala, ze radsej ma da do tej druhej ambulancie a pri dvojhodinovom cakani som sa od jednej pani dozvedela, ze to preto, lebo v hentej je doktor co neznasa tucnejsie zeny, to som aj ja, ze ju preto preto preradili, lenze u toho doktora je pacient vyse hodinu, jeden ujo prisiel o pol siedmej a na rad sa dostal o deviatej... Tak som vyse dve hodiny cakala a nakoniec vyjde sestricka s mojim vymennym listkom, a vysledkom z emg, ze sa mam ist este na jedno emg kvoli tomu trasu ruky objednat. A to predtym vysetrenie podpisoval presne ten doktor, ktory teraz nariadil dalsie, to nemohol vtedy? Tak som dovtedy bola rada, ze som sa 3 dni netriasla a hned sa mi to vratlilo :D V stredu som objednana, na to vysetrenie a po nom k tomu neurologovi, kde je pacient vyse hodinu (ale zevraj ho aspon dobre vysetri ta pani hovorila, ale ze raz unho aj zaspala :D ). Tak som zvedava ci sa budem vtedy triast, (ak nie, tak to vysetrenie nema vyznam mi), kedze ma to chyti hocikedy aj v klude pri telke, ako aj dnes, dnes aj tras hlavy obcasny... A hlavne som zvedava ci ma poslu aj na ine vysetrenia, magneticku rezonanciu mozgu, kedze ma aj hlava bolieva aj mavam zavraty... A zvedava co sa nakoniec dozviem teda. Tak potom dam vediet...

ninik

WERDZA - teda, tak to je brutal, ale aspon ti tam zisitli co ti je...moja, fakt to musi byt strasne co prezivas..:( ale tak som rada, ze si absolvovala aspon vieden a si vyvetrala hlavu :) mne doktorka predpisala na tu uzkost seroxat, ale na 4.den mi z neho prislo strasne zle, uzkost a panika sa vystupnovala, tak som ho prestala brat a berem Frontin, je to daco ako Neurol a konecne mi je lepsie,....teda jedine co sa za tyzden stao je, ze ako som pred hodinous edela za pc, zrazu na mna prisiel stav, ze mi nebije srdce, zacalo mi byt na odpadnutie, tak som si skusala pulz, lae som ho necitila..no a tak som zacala kaslat a dako smo to rozkaslala...a teraz nastastie ok....no a tu poruchu..ja som si o tom citala na nete na jednej stranke dakej psychiatricky a tam boli take otazky..tak som na ne odpovedala a vyslo mi ze to mam..proste ja ked idem napriklad sama do tesca nakupovat, tak po 5minutach na mna pride neprijemny pocit, ze sa mi daco stane, taky neopodstatneny strach zo smrti, tazko sa mi dycha a plytko.....alebo ked som sama doma a fakt ze sa nudim sa zacnem kontrolovat a sa nahaluzim na toze zomriem...alebo ked idem autobusom, tak to zasa na mna pride..je to fakt neprijemne...ale tak skusim sa vzdy dako ukludnit...bola som silny ateista a teraz som zacala chodit do kostola a dost mi to pomaha...
a kludne miozme pisat aj tu, hej mozno to pomoze druhym :)

RNG

Este raz tu spomenie, rozne neurologicke a ine poruchy v tele su casto dosledok zhorseneho travenia. Nedostatocna absorbcia mineralov vyvola tetaniu, nedostatocna absorbcia polotovarov na hormony a neurotransmitery vyvola zmatok v celom tele a problemy s mozgovou cinnostou.
Hypothyreoza ma podobne telo vykolajuce ucinky, tiez vyvolava zle hospodarenie s mineralmi a pre to tetaniu, unavy , zlu regeneraciu, predcasne starnutie, nadvahu ....
Na hypothyreozu staci brat extra jod, ovela viac ,nez hovorie tie absurdne stare tabulky odporucenych dennych davok z roku 1948, ktorych sa lekari dosial tak krcovite drzia napriek tomu ze su uz davno vyvratene roznymi lekarmi a vyskumnikmi.
Travenie sa da napravit branim enzymov kyselin vlaknin a probiotik.

werdza

A ako ti zistili tu panicku poruchu? Ake si mala priznaky? A vlastnensom ti mohla aj na mail odpisat pozeram, ale zas mne pomohlo citanie aj druhych tem v inych forach, tak mozno tato nasa diskusia niekomu niekedy pomoze, poradi :)