Gastroskopia, endoskopia - Presov

pampeliška

sisulik, tak len šetri ďalej, z takého vyšetrenia sa lekár nemusí nič dozvedieť, v mnohých prípadoch je totiž potrebné vyšetrenie vzorky sliznice, pretože makroskopicky - teda tou mikrokamerou sa sníma len povrch tráviaceho traktu, vredy, známky dráždenia a podobne.

sisulik

Ahojte ja mám z tohto tiež hroznu paniku ale našla som na nete stránku gastro entero hepatologicke centrum thalion kde sa to dá urobiť pomocou kapsle v ktorej je umiestnená kamera. Kapsla je veľká ako tabletka. Takže iba zhltneš a je to.žiadne hadicky ani nič.samozrejme sa to platí,zdravotná poisťovňa to nepreplaca ale radšej si nešetrim než hadicky.

janajanajana

Prosím nevie mi niekto poradit? Ja už asi 3 roky mám problém so žalúdkom. Akonáhle niečo zjem musím íst na WC. Stolicu mám normálnu, len to že ked niekde idem, nesmiem jest ani pit, lebo by som musela hned hladat WC.Takže radšej celý den nejem ani nepijem ani v lete. Už som si na to zvykla byt celý den hladná napr.ked niekde cestujem ale nedá sa v ten den užit nejaký liek a aký? Na vyšetrení žalúdka aj kolonoskopii som už bola, všetko je v norme. Vačšinou hladujem alebo nikde nejdem, je to nepríjemné.

Citron_tea

mne povedala dr. ze ma to zrejme caka, neviem si to predstavit, nie som ten typ, ze "nejako to prezijem" ani mandle mi nemohli vybrat, napinalo ma az do omdletia, tak som sa radsej dala uspat. Tiez nechapem, ze v dnesnej dobe sa este takto trapia pacienti, no neviem co urobim, asi od strachu najskor ani nepojdem, alebo zdrhnem

beskyd

da sa to zvladnut ale je to na h*vno dost. ide o to ze to hodnotenie celej veci ked cez to prejdes je vzdy skor v zmysle "v poho, dalo sa to" ale pocas toho je to dost utrpne, to mas ako s tazkymi skuskami na skole napriklad.. ucis sa mesiac vkuse kazdy den 12 hodin a uz ku koncu nevladzes, pak si vytiahnes dobre otazky, dostanes acko a povies ze "bolo to v pohode".. jasne, potom uz hej:) inak potom nie su ziadne dozvuky ani nic, ja som normalne obedoval za 3 hodiny, len trocha skrabe v hrdle ale nic strasne, pocas toho ta ale vkuse bude napinat, citis tu hadicu v sebe, na zaciatku je blbe ze to treba prehltnut a zdalo sa mi to dost hrube, asi som v detstve malo jedaval cierne hadice o priemere 1-2 cm ...este ked tam pocuvas hlasky typu "ano sestra, uz sme v dvanastniku" tak je to pohoda ze az:))

reserve

Ja som bol na gastroskopii pod celkovou anestézou. Nič si nepamatám, akurát sny ktoré sa mi snívali.

Prišiel som ráno nalačno, príjemný personál a anesteziológ ma uviedli do spánku a zobudil som sa nič som si nepamatal. Bol som z nej poriadne omémený, dovliekli ma do ordinacie kde som ešte polhodku sedel, potom ma doprovod odviezol. (musíte mať doprovod). Zaplatil som síce za to ale nelutujem, nemám z toho aspon nepríjemné zažitky. Síce anestéza zatažuje organizmus ale u mna to bolo celkom fpoho, prvé tri dni som jedol radšej opatrne. Po zákroku som nejedol nič, minimalne 8hodín, až na večer som si dal detskú vyživu.

Kto sa bojí gastroskopie ako ja tak anestéza je riešenie.

Good luck

zuzula222

alyssa5,
vies co, najhorsie je, ked ti to tam vsuva. Ked ti ide cez ten krk, ale potom v pohode. Ked som to tam mala, tak som si pekne dychala, a potom ked mi to zase vyberal, tak este vtedy je to neprijemne. Dobre ta vynatahuje, ale to je vsetko. Mas pri sebe taku misku, kde vypustas sliny. Teda iba sliny pokial si nalacno... Kludne pojdem aj na druhy raz... ha ha