Turnerov syndróm

Príspevok v téme: Turnerov syndróm
Michala

Som 28-ročná, 144cm vysoká pacientka s Turnerovým syndrómom. Môj gynekológ mi ako hormonálnu substitučnú liečbu predpísal Trinordiol, ktorý si musím navyše plne hradiť! Chcela by som používať náplaste, ktoré nezaťažujú pečeň. S ohľadom na moju diagnózu, by som chcela vedieť, či nemám nárok na bezplatnú substitučnú liečbu ženskými hormónmi. Je veľmi nespravodlivé, že si túto liečbu musím plne hradiť sama. Pritom, keďže patrím medzi skôr narodené pacientky s Turnerovým syndrómom, som nemala možnosť podstúpiť ani drahú liečbu rastovým hormónom, ktorá je teraz navyše plne hradená. Dnes je liečba rastovým hormónom v mojom prípade samozrejme už bezpredmetná. Bola by som veľmi rada, keby ste mi poradili, ako mám postupovať. Na Slovensku som totiž zatiaľ ešte nepočula o odborníkovi, ktorý by sa zaoberal liečbou týchto pacientiek a nikto mi nevie poradiť. Budem rada, keď sa mi ozvú aj iné dievčatá a ženy s touto zriedkavou genetickou chybou.

orešanka

Skús sa pozrieť na stránke www.dieta.sk bola tam diskusia na túto tému a mám taký dojem, že sa do nej zapojila aj žena v tvojom veku a z rovnakými problémami, ktorá robí výskum ohľadne tohto syndrómu. Hľadaj v diskusii, v kategórii "iné nezaradené" pod názvom "Turnerov syndróm".
Ahoj

jaja

Aj moja dcerka ma turnerov syndrom mohli bi sme sa o tom bližšie porozpravat toto je moj email,simi274@azet.sk prosim ta ozvy sa