biele flaky po akne !!!! :(

levanderka

baby zbavit sa toho neda, mozno nejakym chemickym pilingom alebo diamantovym zbrusovanim. ale raz som na nete pozerala jedno video. jedna baba zmiesala citronovu stavu asi z troch citronov s cukrom, urobila z toho pastu taku a jemne si urobila piling.mozno to pomoze. vravela, ze jej to pomaha na flaky po akne. no ja si myslim, ze zazraky to nerobi.

alinka

Ahoj, aj ja mavam pravidelne po lete biele flaky...cez zimu to pretrpim pod trickami a ako pride leto a zacnem sa opalovat, proste sa to preopali a pokozka je znovu jendej farby...ziadne biele flaky...takze cez leto mam peknu hnedu pokozku...na jesena a cez zimu sa vyhadzem od akne, pokozka bledne, z akne ostavaju biele flaky...a zase pride jar, leto a zase je to oK:) moja skusenost

PharmRamon

študent farmácie.
A ak je to naozaj také viditeľné a prekáža ti to alebo esteticky to nevyzerá dobre tak existujú aj prípravky na korekciu jaziev, povedal by som ti k tomu aj viac, len nemám o nich zatiaľ žiadne informácie.
Tak veľa šťastia. Ahoj

lucinkaaaa

no biele take ako moja pokozka to je lebo ja som uplne bleda len teraz som este opalna od slnka ..a ty si neaky lekar ? lebo pises velmi odborne dik za rady

PharmRamon

Ťažko povedať v akej miere sa ti nahradilo tkanivo kolagénom, ale ak vraviš že je to doslova biele tak tam sa už melanocyty nenachádzajú z toho vyplíva že pigment sa v týchto miestach už neprejaví ostane ti pamiatka no je mi ľúto ale je to tak.
I ja mám na kolene jazvu od 10 rokoch a mám ju tam doteraz.

lucinkaaaa

no vies ja som este tmava od slniecka a sa mi urobili vyrazky na pleciach a vlastne aj na hrudniku a tam mam biele miesta no myslis ze ked vyblednem cize sa mi pokozka zjednoti tak ked sa opalim tak mi zase bude vidno tie flaky ?co ked to je obnovenie povodnej pokozky ?preco to je vylucene ? hm dakujem

PharmRamon

V zrohovatenej časti kože - teda pokožka, epiderma ktorá sa neustále obnovuje sa nachádzajú epitelové bunky keratinocyty, ktoré tvoria regeneračnú vrstvu a melanocyty, ktoré produkujú melanín - pigmentové farbivo.
Ak sú teda fľaky rovnakej farby ako neopálené pokožka tak potom po vymiznutí opálenej pokožky tie fľaky by nemali byť v podstate viditeľné.
A ak som teda spravne pochopil otázku tak pri najbližšom opaľovaní sa tieto miesta nezfarbia ale ostanú biele, nakoľko je jazva obnovená kolagénom a nie pôvodným tkanivom.

lucinkaaa

ahoj pHarm RAMoN dakujem velmi pekne za odpoved ale zabudla som napisat ze som este opalena tmava lebo inak som uplne svetôa biela a tie flaky su asi takej farby ako moja povodna pokozka ved jasne ze asi sa neobnovi opalna ze ? este raz dakujem a keby si mohol odpisat este na tuto doplnujucu otazku vdaka pekny den