Bolesť ruky

Tomas12345

(Dobrý večer, asi pred dvoma dňami ma začala každý večer bolievať ruka, od lakťa až po prsty, najviac v oblasti zápästia a prstov, chcel by som sa spýtať čím by to mohlo byť. ,,ps: mohlo by to byť aj od štiepania dreva? A ešte že pri tom štiepani mi padol klat na zápästie a opuchlo mi to ale už to odpuchlo, či by to nemohlo byť aj tým )

možno t omôže byt aj tým. Ale nemôže sa jednat aj napríklad o syndrom karpalneho tunela ?

Bibike13

Martin 265 vyskusaj wobenzym, na opuchy a rychle hojenie je dobrý. Moj manzel si narazil ruku a mal ju celu oouchnutu a pomohlo mu to.

Martin265

Dobrý večer, asi pred dvoma dňami ma začala každý večer bolievať ruka, od lakťa až po prsty, najviac v oblasti zápästia a prstov, chcel by som sa spýtať čím by to mohlo byť. ,,ps: mohlo by to byť aj od štiepania dreva? A ešte že pri tom štiepani mi padol klat na zápästie a opuchlo mi to ale už to odpuchlo, či by to nemohlo byť aj tým,,

alderka222

v poslednom case mavam castejsie bolesti v oblasti zapästia a niekedy aj v dlani ( prava ruka ) a neviem ci su to bolesti kosti alebo svalov. sice sa to da vydrzat ale vzhladom na to ,ze mam len 14 rokov tak neviem ci to nie je nieco vazne . chodim na zuš a vela kreslim a kamaradka povedala ze mam ruku asi prepracovanu ... prosim , poradte mi , co mam robit.
dakujem

pama

prosim poradte mi, uz dlhsiu dobu ma boli zapastie, bola som u ortopeda,dal mi nejake lieky ale nepomahaju, dokonca aj obstrek ale zhorsilo sa to. Neustale citim unavu v ruke, dnes mi uplne zmodrala ruka, ako keby navreli zily.. Co to moze byt?

ondik

Odporúčam neurologa..ten vám určite povie a ak máte na prd doktora krorý vás nepošle vyskúšajte másaž, alebo niekoho kto napravuje stavce..od toho väčšinou trpnu ruky..a trošku dopriať rukám oddychu..urobiť nejaké zábali..určite na nete je množstvo rád ako sa starať o ruky..

milos 79

Uz niekolko rokov mi trpnu ruky,hlavne prsty aj za spanku...mam 33 rokov...prosim skuste mi pomoct...doktor na mna kasle

ja :)

strašne ma bolí časť ruky medzi zápästím a lakťom.. neviem či je to kosť alebo iba sval..ale je to strašne nepríjemné... bojím sa aby to nebolo niečo vážne...čo by to tak asi mohlo byť??. a mám iba 16 rokov :)

RNG

v uvedenom clanku zo zzz.sk sa uvadza na zaciatku karpalov tunel a mechanicke a degeneracne poskodenia nervov z tlaku sliach vedla nich alebo zo zranenia.
Okrem operacneho odstranenia tlakov existuje aj metoda na zmakcenie sliach a tym zmiernenie tlaku,, ktoru som si aj sam na sebe mal moznost vyskusat pouzitim DMSO, transdermalne (cez kozu).
Nie je tam priamo vysvetlene, a malo by byt, ze cast poskodenia nervov je zo zapalov sposobenych nasimi virusami v tele, ked sa znizi viralna imunita a premnozia sa.
Tiez nespomenuli, ze hojenie poskodenych nervov sa da podstatne urychlit branim rybacich olejov, ktore maju vysoky obsah potrebnych materialov na tvorbu nervovej izolacie, myelinu a tieto materialy su v beznej strave slabo zastupene. Potrebne oleje, EPA a DHA si nevieme vyrobit, preto je casto hojenie nervov velmi zdlhave.