Aky mate nazor?

Príspevok v téme: Aky mate nazor?
den

Buduce mamicky, rozmyslate, ci "vhodite" do obalky porodnikovi?
Ja som to neurobila, ved je to jeho praca, ale poznam jednu, co zaplatila dopredu 10 tis.a chuderu nechal na porodnej od 8 rana a nakoniec jej urobil cisarsky o 17 a vrieskal na nu jak blazon, az mne bolo zle.Ze podla grafu nema ziadne bolesti.Frajer ju nechal a ona ostala sama, tak toto jej fakt nebolo treba!

lenuliatko

no ja niesom rozhodne zato aby sa davali nejake peniaze.ved oni su uz plateni tak co potom.uvidime ale kde budem este rodit.nejaku pozornost im urcite dam ale peniaze to nebudu.ako by som potom vyzerala?to si akoze cenim svoj porod na 5 alebo 10 tisic sk..hmm somarina.

den

...este jedna primomienka:
vascinou ak sa dava, tak sa dava porodnikovi, ALE ak nastane problem s dietatkom, tak on sa stara pediater a na toho akosi nik nemysli, uz vela pediatrov zachranilo deticky, ked mali nejaky problem.Porodnik vas len odrodi a zasije, alebo prevedie cisarak, ale cely cas su pri vas porodne sestry a doktori chodia len "kukat", ci uz sa porod zacal..cize on je tam tych 15 minut a potom zasivanie tak od 20 do 45 minut.Cize potom davat vsetkym nie?..podla sravodlivosti..teda najlepsie nedat nikomu a potom len ta mala pozornost.
A co schvalili , ze 5000 ide porodnici a z toho nejake percento doktorovi, kt. mate vybaveneho a len ak ma sluzbu, tak aj tak davaju do vrecka dalsich 5000..cize 10 tis. FUHA kto si toto moze dovolit?
Lenuliatko, nemusis nic nikomu davat..to sa len tak zauzivalo a je to nespravne si myslim.Vsak doktor dostane svoj priplatok aj za porod.Pri mne bol dokonca primar a to sam od seba:)neviem preco sa ma ujal a potom to dokoncila doktorka a nic som neprispela.Aj pri druhom bola velmi zlata doktorka..ja sa nestazujem a este ma aj mesiac pred porodom povodili a ukazali ako a kde to bude prebiehat, cize klud a v pohode:)

zzzz

Myslím,že tie čo dali boli na tom ešte horšie ako tie čo nedali.Ja nie som zástancom "všimného" nič nepoviem keď dáte lekárovi pozornosť po pôrode až ste spokojná.Lenže naši lekári si už tak na to zvykli že to berú ako samozrejmosť,lenže ruku na srdce,spravili sme si to sami tak sme si ich naučili,pritom to je ich práca za ktorú majú zaplatené.V tej dobe keď som rodila ja to ešte nebolo tak v móde,nikomu som nič nedala,v pohode som odrodila a deti sú už dospelé.

lenuliatko

ja budem rodit o mesiac a pol a tiez som rozmyslala nadtym ze ako sa to vlastne robi ci sa nieco dava.to by som mu akoze mala dat normalne peniaze?to sa tak robi?ved on je plateny zato co robi opre tisicky inych zien preco by som mu mala davat este nieco.mne nikto neplati zato ze som tehotna :D

inuška

Nehovorím, že nedostali sestričky kávu a nejakú bonbonieru, taktiež doktor čo ma odrodil dostal nejakú pozornosť, ale až keď muž došiel pre nás. Takže malú pozornosť, boli fakt zlatí a starostliví, ale druhý krát stačilo ďakujem neprosím.

buduci golem

my sme nedali nikomu nic za porod
a prebehlo to hladko, bez akychkolvek problemov a aj lekar bol uplne mily a prijemny

beb

Pôrodníka radím vybrať a potom mu dať nejakú pozornosť. Ja mám poučenie na celý život.Prvý pôrod koncom panvovým- zadočkom a zbabraný život . Dieťa je ťažko postihnuté. K ďalším pôrodom som si dopredu lekára vybavila.

3nt

podla mna je to dokopy jedno...zalezi na akeho hnupa narazis.moja kamoska rodila sice bez priplatku a mala tam znamu a aj tak jej maleho vybrali na poslednu chvilu cisarskym...len tolko.

1eny1

ja som nikdy nedávala,som proti takémuto podplácaniu, povinnosťou doktora je odrodiť.Ale mám skúsenosť, že tie čo dávali, tak hneď ten lekár si ich zobral pod seba, a potom len vyčkávali v bolestiach. Škoda peňazí, radšej odložiť k výbavičke pre malé.