nemozem jest viacero potravin:(

janka

ja som tiez vegetarianka, uz 6 rokov a asi rok dozadu som mala neskutocne bolesti zaludka, ktore sa prejavili iba vecer. Bolo jedno co som zjedla...Sla som na gastro, spravila mi sice nejake vysetrenia a predpisala helicid a to bolo vsetko. Nemala som pocit, ze mi to nejako pomohlo a navyse som sa dozvedela, ze tento liek je notoricky predpisovany takmer kazdemu...Lieky som ale dobrala a dalsie som si uz nedala predpisat. Upravila som trosku stravu a to tak, ze vecer som jedla lahsie jedla. Casom sa to zlepsilo, ale este asi raz do roka mam tie bolesti. Su skor take zapalove, nie pocit prejedenia.

[zruseny12]

m-a...ale nie kazdemu pomoze vegetarianstvo...treba hladat pricinu,preco jej byva zle...
nemusi to byt nic vazne,ale nech radsej podstupi vysetrenia...aj alergie vedia narobit kopec skody/vlastna skusenost...a vela skody v tele,ked sa nepride vcas na alergiu.../

yulka

Ja som mala podobné problémy, len navyše som neskôr po skoro každom jedle (okrem dusených kuracích pŕs s nemastnou ryžou) aj zvracala, alebo mávala astmatické záchvaty kvôli veľkej produkcii hlienov.

Bola som potom u internistky, spravila mi kopec vyšetrení a výsledok bol nedostatok tráviacich enzýmov, na čo my dala Panzytrat.

U Teba môže byť problém aj niekde inde, vravím len, čo môže byť napr dôvod. V každom prípade za návštevu internistky nič nedáš.

U mňa spravila ultrazvuk celého brucha, zobrala krv a stolicu. Z krvi robila vyšetrenia na celiakiu, helicobaktera, ... Lebo to všetko brala ako možnú príčinu.

fraisee

napr ja nemozem jest vyprazane a mastne, lebo mi je potom strasne zle. zistila som pricinu az rok dozadu, ked som bola na sono.

joni_

tiez si myslim, ze treba vynecht to co ti vadi a zajdi aj na vysetrenie zaludka, ci je to OK
teda neviem ake vsetky potraviny ti vadia? len tazke mastne a vyprazane?

[zruseny12]

tazko radit chod na gastro,ak ti to velmi vadi a chces zistit, co ti je,alebo vynechaj tieto veci...co ti vadia...